O-STA

SLO-chip 2024: Druga slovenska konferenca o čipih in polprevodnikih

Jutri se začenja Druga slovenska konferenca o čipih in polprevodnikih SLO-chip 2024 (foto arhiv UL FE)

V sredo, 24. januarja, ob 9. uri se bo na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani začela Druga slovenska konferenca o čipih in polprevodnikih SLO-chip 2024, na kateri bo 19 predavateljev iz Slovenije in tujine predstavilo najnovejše znanstvenoraziskovalne in razvojne dosežke ter aktualne izzive pri zasnovi, izdelavi in preizkušanju elektronskih vezij in sistemov. Udeležbo na konferenci sta potrdila ministra dr. Emilija Stojmenova Duh in dr. Igor Papič.

Na konferenci SLO-chip 2024 bodo udeleženci dobili vpogled v raziskave in dosežke na področju čipov in polprevodnikov, osredotočili se bodo na trenutne izzive ter izmenjali nove izkušnje in znanje. Raziskovalci, inženirji, znanstveniki in industrijski strokovnjaki bodo razpravljali o aktualnih tehnoloških žariščih in mejah razvoja industrije, kot so čipi, senzorji, polprevodniška in fotonska integrirana vezja, oblikovanje in tehnologije ter izdelava prototipov. Udeležence konference bodo pozdravili minister za visoko šolstvo, znanost in inovacije, prof. dr. Igor Papič, ministrica za digitalno preobrazbo, prof. dr. Emilija Stojmenova Duh, in dekan Fakultete za elektrotehniko UL, prof. dr. Marko Topič.

Program konference SLO-chip 2024

Organizatorji so pripravili program, ki vključuje dve gostujoči predavanji o integrirani fotoniki in perspektivi mikro- in nanoelektronike v Sloveniji, predstavitvi razvojnega dela v industrijskem okolju ter sekcije, na katerih bodo predavatelji z akademskih institucij delili rezultate raziskav na področju snovanja integriranih fotonskih, analognih in digitalnih mikroelektronskih vezij v različnih ciljnih tehnologijah.

Konferenco organizira Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani v sodelovanju s strokovnim društvom MIDEM. Predsednik razvojne konference, na kateri bodo predstavljeni tako gospodarski kot tudi akademski dosežki in potenciali navedenega področja, je prof. dr. Andrej Žemva.

Ker bodo na konferenci letos tudi tuji udeleženci, bodo vsa predavanja potekala v angleškem jeziku.

Več informacij je na voljo na uradni spletni strani konference: https://slo-chip.fe.uni-lj.si.