O-STA

Mednarodna konferenca BIO 2007 predstavlja industrijsko in okoljsko biotehnologijo kot val prihodnosti

Mednarodna konferenca BIO 2007 predstavlja industrijsko in okoljsko biotehnologijo kot val prihodnosti

Mednarodna konferenca BIO 2007

WASHINGTON - (BUSINESS WIRE) - 2. april 2007 - Od 6. do 9. maja bo v Bostonu, v državi Massachusetts potekala mednarodna konferenca BIO 2007 (2007 BIO International Convention), na kateri bo prikazano, kako industrijska biotehnologija z uvajanjem okolju prijaznih načinov proizvodnje radikalno spreminja način proizvodnje energije, kemikalij in plastike, kar ima ogromen vliv na globalno gospodarstvo. Udeležilo se je bo več kot 20 000 vodilnih podjetij v industriji, od katerih se bodo številna osredotočila na priložnosti in prednosti biotehnologije za industrijske in okoljske aplikacije. Uporaba encimov namesto kemikalij in mikroorganizmov v proizvodnji polimerov, kar imenujejo "tretji val biotehnologije", ter zamenjava transportnih goriv z obnovljivimi viri (med katere sodijo tudi namenske energetske rastline) so le nekatere od tem, ki se bodo pojavile na letošnji mednarodni konferenci BIO.

"Inovacije v industrijski biotehnologiji zdaj uspešno konkurirajo tradicionalnim proizvodnim procesom, možnosti pa so brezmejne," je dejal Jim Greenwood, predsednik in izvršni direktor Organizacije biotehnološke industrije (BIO), ki je organizator mednarodne konference BIO. "Biotehnologija nam pomaga izkoristiti prednosti surovin iz rastlin in prej neuporabnih kmetijskih ostankov, ki jih je zdaj mogoče pretvoriti v biogoriva, alternativnih virov energije ter biološko razgradljivih izdelkov. Te prednosti bodo pomagale zmanjšati odvisnost držav od tujih virov nafte ter prispevale k čistejšemu okolju, rasti gospodarskega razvoja na ruralnih območjih in potencialne prihranke v višini več kot 20 milijard ameriških dolarjev do leta 2050, če bo prehod na biogoriva uspešen.

Industrijska in okoljska vprašanja vsako leto postajajo večji in večji del Mednarodne konference. Na letošnji konferenci bo predstavljenih deset tem, ki so povezane z vprašanji, kot so energetske rastline za bigoriva, biodizel in naložbe v industrijsko biotehnologijo. Nekaj ključnih tem je:

- "Energetske rastline za biogoriva"

- "Gorivo za prihodnost: dejstva in zmote o biodizlu"

- "Vodilne predobdelovalne tehnologije za koruzno slamo in topolov les"

- "Od goriva do hrane: globalne prednosti biotehnologije"

Države, kot so Iowa, Wisconsin in Nebraska, ki vidijo gospodarski potencial tega "tretjega vala biotehnologije" in so vodilne na področju industrijske tehnologije v Združenih državah, bodo imele razstavne paviljone na Mednarodni konferenci BIO, ki se bo odvijala na okoli 18500 kvadratnih metrov veliki površini. V vsakem paviljonu bodo predstavljeni izdelki raziskovalnih organizacij in podjetij, ki uvajajo inovacije na tem obetajočem področju že zdaj uspešne industrije. Paviljon se bo odprl v ponedeljek 7. maja ob 9:30 zjutraj, v naslednjih dneh pa bo odprt od 10:00 do 18:30, razen v sredo 9. maja, ko bo odprt do 15:00.

Na letošnji Mednarodni konferenci BIO na temo "Nove ideje. Drzna tveganja. Globalne koristi." bo predstavljen program z več kot 200 predavanji in govorniki, s poudarkom na globalnih vidikih biotehnologije, vključno z industrijskimi in okoljskimi vprašanji, poslovnim razvojem, globalnim zdravjem, kliničnimi raziskavami/kliničnimi preizkusi, pravilniki, bioetiko, napravami in diagnostiko, biopripravljenostjo, avtorskimi pravicami/zakonskimi podlagami, hrano in kmetijstvom. Na mednarodnih seminarjih bodo spregovorili o razvoju v več kot 30 državah in regijah po svetu. Celoten program konference si lahko ogledate na spletni strani http://www.bio2007.org/Attendees/educational_sessions/index.html.

Splošni obrazec, kjer se je mogoče registrirati za Mednarodno konferenco BIO je zdaj na voljo na spletni strani http://www.bio2007.org/Registration/index.html. Za več informacij o globalnih dogodkih, povezanih z biotehnologijo, vključno s posodobitvami programov, obiščite domačo spletno stran prireditve na naslovu http://www.bio2007.org/.

Na spletu je zdaj na voljo tudi napredni obrazec za registracijo medijev za Mednarodno konferenco BIO. Registrirajo se lahko zaposleni v medijih, ki imajo poverilnice. Za registracijo obiščite spletno stran http://bio2007.org/Media/index.html. Na spletnem mestu se lahko registrirajo novinarji in uredniki, ki so zaposleni v časopisnih, televizijskih in radijskih hišah in imajo veljavne medijske poverilnice. Samostojnim novinarjem, sodelavcem in spletnim publikacijam priporočamo, da se registrirajo vnaprej, in sicer do petka 20. aprila 2007.

O organizaciji BIO

BIO zastopa več kot 1100 biotehnoloških podjetij, akademskih institucij, državnih biotehnoloških centrov in podobnih organizacij v Združenih državah in 31 drugih državah. Člani organizacije BIO delujejo na področju raziskav in razvoja zdravstvenih, kmetijskih, industrijskih in okoljskih biotehnoloških izdelkov.

Dogodki, ki jih v prihodnosti pripravlja organizacija BIO:

- Mednarodna konferenca BIO (BIO International Convention)

6.-9. maj 2007

Boston, Massachusetts

- Zahodni forum poslovnih priložnosti BIO 2007 (BIO VentureForum-East 2007)

18.-20 junij 2007

Montreal, Kanada

- Srednje-ameriški forum poslovnih priložnosti BIO 2007 (BIO Mid-America VentureForum 2007)

Sep. 24-26, 2007

Milwaukee, Wisconsin

STIK: BIO

Erin Reese, 202-962-9200

www.bio2007.org