O-STA

Rotary klub Ljubljana nadaljuje več kot tri desetletja dolgo tradicijo podeljevanja štipendij za nadarjene študente

Ljubljana, 19. junij - Rotary klub Ljubljana nadaljuje več desetletij dolgo tradicijo podpiranja nadarjenih študentov. Sredstva v višini 15.000 EUR, ki so bila zbrana na letošnjem Velikem rotarijskem plesu, bodo podprla nadaljevanje študija na University of Cambridge in Hochschule für Musik Karlsruhe.

Rotary klub Ljubljana že od leta 1989 na Velikem rotarijskem plesu zbira sredstva, ki jih vsako leto v obliki štipendije nameni najuspešnejšim študentom. S sredstvi ne pripomore le k doseganju študijskih mejnikov, prejemnikom štipendij pomaga tudi pri uresničevanju življenjskih ciljev. Letošnja sredstva, skupno je bilo na Velikem rotarijskem plesu zbranih 15.000 EUR, je Rotary klub Ljubljana namenil dvema štipendistoma in jima ponudil popotnico za nadaljnje izobraževanje: "Vsako leto namenimo sredstva mladim predanim študentom in jim s tem ponudimo popotnico na njihovi študijski in življenjski poti. Ponosni smo, da smo lahko delček njihovega razvoja, da spodbujamo radovednost in prispevamo k lažjemu izpolnjevanju njihovih ciljev in ambicij," so sporočili z Rotary kluba Ljubljana.

Štipendiji letos v angleški Cambridge in nemški Karlsruhe

Prvi prejemnik štipendije v višini 10.000 EUR je Matej Igličar, diplomant Pravne fakultete Univerze v Ljubljani in prejemnik Zlate listine, ki svojo študijsko pot nadaljuje na University of Cambridge - Faculty of Law. "V prvi vrsti in predvsem se seveda zahvaljujem Rotary klubu Ljubljana. S podelitvijo štipendije za mlade ste mi izkazali veliko čast. Zanjo sem hvaležen in jo sprejemam z globokim ponosom. Z vašo podporo se lažje odpravljam na študij na Univerzo v Cambridgeu, ki se mu bom lahko na račun štipendije mirneje posvetil in tako v večji meri izkoristil dane priložnosti," je ob prejemu štipendije izpostavil Matej. Dodal je še, da štipendija nima velikega pomena zgolj zanj, ampak za razvoj mladih generacij, ki še prihajajo: "Nikakor pa pomen štipendije za mlade s tem ni izčrpan. Predstavlja velik izraz zaupanja. Zaupanja, da je v našo prihodnost modro vlagati. Zaupanja, da bomo dali vse od sebe in bili zgled nadarjenim, ki še pridejo in ki jih bo Rotary klub Ljubljana podprl v prihodnjih letih, tako kot to počne že mnoga desetletja."

Druga prejemnica štipendije v višini 5.000 EUR, Klara Mlakar, je skladateljica, diplomantka Akademije za glasbo v Ljubljani in magistrica Hochschule für Musik Karlsruhe. Jeseni bo svojo študijsko pot nadaljevala na tretji stopnji programa, ki je tudi najvišja možna oblika študija glasbe v nemškem izobraževalnem sistemu. Ob prejemu štipendije, je poudarila, da ta presega meje zgolj materialnega: "Hvaležna sem, da sem letošnja štipendistka Rotary kluba Ljubljana, pokazano zaupanje Kluba pa globoko cenim. Štipendija poleg svojega seveda še kako zelo pomembnega finančnega aspekta presega okvire zgolj materialnega, saj s seboj prinaša tudi mir, s tem mirom pa možnost za polno koncentracijo na študij in umetnost. V naslednjih dveh letih me čaka Solistenexamen študij kompozicije na Visoki šoli za glasbo Karlsruhe, ki verjamem, da bo prav zaradi Rotary štipendije brezskrben, intenziven in prepojen z glasbo."

Vlaganje v razvoj mladih

V več kot treh desetletjih delovanja Rotary kluba Ljubljana podeljevanje štipendij predstavlja pomembno pobudo podpiranja mladih talentov, prepoznavanje izjemnih dosežkov na študijskem področju in nagrado za predanost. Rotary klub Ljubljana tako še naprej zavzema vlogo pomembnega člena družbe, ki podpira mlade in vlaga v njihov razvoj. "V čast nam je, da smo tudi letos imeli priložnost spoznati dva izjemna študenta, ki gojita pomembne vrednote, sledita svojim sanjam in cenita našo podporo. Želimo jima vso srečo na njuni poti," so še povedali v Rotary klubu Ljubljana.