O-STA

Samsung vabi, da odkrijete svet možnosti na sejmu CES 2013

7. januar 2013, 22:00 UTC

Samsung vabi, da odkrijete svet možnosti na sejmu CES 2013

Na globino inovacij kažejo Samsungov UHD TV z velikim ekranom, fotoaparat NX300 in 45mm 2D/3D leča, LCD hladilnik T-9000 in osebni računalnik Chronos serije 7

Mednarodni sejem CES 2013, razstavni prostor št. 12004

LAS VEGAS--(BUSINESS WIRE)-- Samsung Electronics Co., Ltd, eno vodilnih svetovnih podjetij za tehnologije digitalnih medijev in digitalnega zbliževanja, je danes predstavil nove izdelke in storitve, ki zaznamujejo njegovo vizijo za industrijo potrošniške elektronike, po kateri tehnologija omogoča potrošnikom, da odkrivajo svet možnosti.

Pri predstavitvi na Sejmu potrošniške elektronike (Consumer Electronics Show - CES) 2013 v Las Vegasu je samsung razkril svoj cilj, da ustvarja nove izkušnje za vse preko svojega globokega razumevanja življenja potrošnikov in nepopustljivega iskanja novih odkritij.

"Od upravljanja televizorjev z gibi in glasom do zaslonov, občutljivih na 10-točkovni večprstni dotik, na tablicah in pametnih telefonih smo ustvarili nove, bolj človeške načine interakcije med ljudmi in napravami," je povedal BK Yoon, predsednik Samsungovega oddelka potrošniške elektronike. "Letos je naš cilj pomagati ljudem, da odkrivajo svet možnosti. Želimo jih razveseliti in jim dati ne le, kar pričakujejo, ampak tudi tisto, za kar niso nikdar sanjali, da je mogoče."

Da izpolni to obljubo, je Samsung predstavil novo paradigmo na področju televizije, pametnih pripomočkov, povezanih fotoaparatov in mobilnih naprav. S povezovanjem inovacij z različnih področij svojega poslovanja je Samsung ponovno oživil trg potrošniške elektronike z zvezno navigacijo, intuitivnim upravljanjem in personalizirano uporabniško izkušnjo.

Ker razume, da potrošniki želijo televizorje, ki lahko ostanejo v koraku z najnovejšimi funkcijami, je Samsung tudi napovedal svoj paket 2013 Evolution Kit, inovativen način, da imate najnovejše, kar nudi pametni televizor (Smart TV), ne da bi morali kupiti celo novo napravo.

Celoten Samsungov nabor naprav bo na ogled na Samsungovem razstavnem prostoru (št. 12004) v osrednji dvorani kongresnega centra v Las Vegasu.

Ustvarjanje ultimativnega doživetja iz kavča

Samsung je letos odprl nov svet možnosti v domači zabavi in uvedel celoten nabor televizorjev z večjimi zasloni, vključno s svojim prvim 216-centimetrskim (85") televizorjem ultra visoke definicije (UHD TV) in svojim nosilnim izdelkom med pametnimi televizorji, LED TV F8000. Za nadgradnjo že sicer obširne ponudbe vsebin in vodilnega položaja pri platformi pametnih televizorjev je Samsung uvedel tudi najbolj personalizirano doživetje gledanja televizije, kar jih obstaja: tehnologije S-priporočanja z glasovno interakcijo.

Na sejmu CES je Samsung prvič predstavil svoj novi UHD TV z velikim zaslonom. Tehnologija in spretnost se zlivata v oblikovanju kot "brezčasna galerija" (Timeless Gallery Design). Samsungov UHD TV nudi štirikrat toliko točk, kot so na voljo pri napravah z obstoječo resolucijo 1080p, s čimer prinaša večje detajle, jasnost brez para in živo kakovost slike, v kateri se gledalec potopi. Ob tem pa je tudi slušno doživetje skladno z odličnostjo zaslona; 120-vatni sistem zvočnikov je nevsiljivo vgrajen v okvir televizorja.

Ta UHD TV z vsebinami, ki so na voljo danes, nudi nov svet doživljanja televizije, saj uporablja ojačitveni algoritem, ki lahko pretvori vsebine HD in Full HD v še višjo resolucijo UHD.

Samsung je predstavil tudi svoj novi nosilni LED TV F8000, prvi Samsungov televizor s štirijedrnim procesorjem. F8000 je na voljo v velikostih do 190 cm (75") in ima ultra tanek profil, le 6-milimetrski rob slike in stojalo v obliki polmeseca.

Samsung je prva znamka televizorjev, ki podpira novi video kodek visokega stiskanja HEVC, ki prinaša dvojno kakovost videa na isti pasovni širini.

Uvajanje nove evolucije televizorjev

Vsak od Samsungovih najnovejših televizorjev nudi cel svet novih možnosti za iskanje, navigacijo in upravljanje. Samsungova tehnologija S-priporočanja z glasovno interakcijo je osebni vodnik za odkrivanje novih in priljubljenih vsebin na Samsungovih pametnih televizorjih.

Preko analize uporabnikove zgodovine ogledov ter priljubljenosti in dni oddajanja televizijskih programov S-priporočanje za vsakega gledalca ustvari personaliziran meni za oddaje, vsebine na zahtevo in vsebine pripomočkov.

Samsungova izboljšana tehnologija glasovne interakcije bo spremenila predstave mogočega pri televiziji; zdaj lahko razume polne stavke in naravni jezik. Skupaj s S-priporočanjem lahko gledalci pametni televizor povprašajo za priporočila za filme in televizijske oddaje ali vprašajo za filme z določenimi igralci ali igralkami. Pri iskanju se združujejo relevantni rezultati vseh dostopnih oddajanih in zahtevanih storitev ali pripomočkov.

Ta napredna uporabniška izkušnja pa je razširjena tudi na pametne telefone in tablice, zahvaljujoč Samsungovemu vodilnemu položaju pri povezljivosti. Gledalci lahko iščejo vsebine in pripravijo urnik na tablici, si vsebine ogledajo na oddaljeni napravi ali prezrcalijo pametni televizor na tablico, da vsebine nosijo drugod po svojem domu.

Samsungova nova platforma Smart Hub inteligentno organizira gledalčevo vsebino v pregleden in intuitiven meni. Izhajajoč iz Samsungove vodilne vloge na mobilnem področju, navigacija spominja na tisto, ki jo najdemo na njegovih pametni telefonih. Pet strani menija je: na TV, filmi in TV oddaje, slike, video in glasba, družabno, pripomočki.

Poleg tega je Samsung izpolnil obljubo s sejma CES leta 2012 in prinesel novo evolucijo televizorjev z uvedbo paketa Evolution Kit za leto 2013. Evolution Kit se preprosto doda Samsungovemu pametnemu televizorju in uporabniki lahko dostopajo do najnovejše ponudbe Samsungovih pametnih televizorjev. Lastniki kompatibilnih televizorjev bodo lahko uporabljali S-priporočanje z glasovno interakcijo, novi Smart Hub in štirijedrno podporo dosega iz leta 2013.

Ustvarjanje pametnejših, povezanih domov

Samsungove najnovejše naprave za dom potrošnikom prinašajo pripravnost brez primere, preprosto uporabo in organizacijo. Novi Samsungov LCD hladilnik T9000 uporabnikom omogoča, da uskladijo prostor v hladilniku in zamrzovalniku svojim potrebam, medtem ko novi Samsungov pralni stroj z zgornjim polnjenjem WA50F nudi ekstremno veliko kapaciteto za svojo kategorijo.

Letos je Samsung na novo definiral kategorijo hladilnikov z ločenimi vrati, s tem pa naredil kuhinje bolj pametne in prikladne ter ponudil pametne načine, da ostanete organizirani. S kapaciteto 900 litrov Samsungov LCD hladilnik T9000 potrošnikom nudi veliko prostora za shranjevanje. Za večjo fleksibilnost in prikladnost za uporabnike, je mogoče po želji spodnji predel spremeniti iz hladilnika v zamrzovalnik in spet nazaj.

Samsungov nov pralni stroj z zgornjim polnjenjem nudi veliko kapaciteto; s prostornino 142 l je z enim pranjem mogoče oprati več kot kdajkoli doslej. Izpopolnjena tehnologija čiščenja AquaJet™ prinaša še boljše rezultate pranja, zahvaljujoč močni črpalki in vodnim šobam, ki zagotavljajo bolj temeljito pranje in splakovanje. Njegova učinkovitost pranja gre z roko v roki s prvovrstnim oblikovanjem: ledeno modri LED zaslon jasno razumljivo prikazuje možnosti čiščenja, medtem ko enostaven uporabniški vmesnik zagotavlja izjemno lahko upravljanje.

Da bi potrošnikom dal novo dimenzijo fleksibilnosti v kuhinji, je Samsung razvil nov inovativni štedilnik s pečico. Samsungov indukcijski štedilnik NE597N0PBSR s tehnologijo Flex CookZone™ ima prostorno 167-litrsko pečico in veliko površino za kuhanje, ki je primerna za vsako postavitev posod. Odlikuje ga tudi funkcija "alarma vrenja", ki zazna vibracije in samodejno zmanjša gretje na prednastavljeno jakost, da prepreči kipenje. Poleg tega je Samsungova hitra pečica ME179KFETSR vse, kar potrebujete v eni močni napravi: konvekcijska pečica za enakomerno kuhanje, pa tudi opekač, žar, mikrovalovna pečica in kuhinjska napa v enem. Nudi pa tudi filter za enostavno čiščenje na en dotik, ki je prvi tovrsten filter. Oba izdelka sta prejela nagrado za inovativnost sejma CES.

Ujete slike za vsak trenutek

Samsung ostaja zvest svoji viziji pametnega fotoaparata in nudi najnovejšo in najboljšo tehnologijo fotografije ter poganja spremembe na področju digitalnih podob. Kot najnovejši v seriji NX fotoaparat NX300 združuje izjemno kakovost slike z zmožnostjo zajema slike s povečano hitrostjo in nadzorom slikanja.

NX300 dopolnjuje še Samsungova leča NX 45mm F1.8 2D/3D, prvi 3D sistem z eno lečo za potrošniške fotoaparate, ki omogoča zajemanje tako negibnih slik kot videov v polni 1080p HD ločljivosti. S to novo lečo se odpira razburljiv nov svet možnosti 3D slik, Samsungova serija NX pa so tako edini fotoaparati z zamenljivo lečo, ki podpirajo tako negibne 3D slike kot 3D video posnetke.

Ključni za izredne rezultate NX300 je njegovo novo tipalo APS-C CMOS z 20,3 milijona točk, ki vsakemu uporabniku omogoča zajemanje slik visoke kakovosti. Na novo zasnovan hibridni sistem samodejnega ostrenja (AF) prinaša hitro in natančno fazno in kontrastno zaznavanje, hitrost zaslonke 1/6000 sekunde in možnost snemanja s hitrostjo 8,6 fps pa zagotavljata, da je vsak trenutek ujet popolno. Poleg tega Samsungov edinstveni slikovni procesor DRIMe IV nudi izjemen napredek v hitrosti in kakovosti slikanja ter omogoča boljšo reprodukcijo barv in odpravljanje šumov. Zmožnosti procesorja DRIMe IV pa podpirajo tudi video zajemanje v polni 1080p HD ločljivosti v 2D in 3D v povezavi s Samsungovo novo lečo 45mm F1.8 2D/3D.

Za neprekinjeno doživetje fotografije 84 mm (3,31") veliki AMOLED zaslon aparata NX300 dopolnjuje možnost nagiba, ki omogoča, da dragocene trenutke ujamete pod katerimkoli kotom, od zgoraj ali spodaj, tudi pregledovanje slik pa je popolnoma lahko. Za celostno intuitivno občutenje aparata NX300 je značilni AMOLED zaslon hibriden z možnostjo upravljanja na dotik in petsmerno tipko.

Poleg pametnih zmožnosti NX300 je Samsung danes napovedal tudi novo serijo povezljivih kompaktnih fotoaparatov: WB250F/WB200F, WB800F, WB30F, DV150F in ST150F. Kot nova dopolnila serijam WB z veliko približavo, DV z dvojnim pogledom in stilski ST, novi fotoaparati združujejo visoke optične rezultate in klasični slog s povečano povezljivostjo pametnih fotoaparatov.

Združevanje oblike in zmogljivosti za resno uporabo računalnika

Samsungov nabor osebnih računalnikov na sejmu CES prinaša dve novi napravi, ki združujeta visoko zmogljivost z oblikovno odličnostjo. Novi zmogljivi Chronos serije 7 in prenosnik Ultra serije 7 sta opremljena tako, da podpirata tako pripomočke za delo kot za razvedrilo.

Novi Series 7 Chronos prinaša prinaša profesionalno zmogljivost v tanjši in lažji obliki s štirijedrno zmogljivostjo in novo programsko rešitvijo, imenovano pospeševalec RAM-a (RAMaccelerator), ki omogoča do 150 % povečanje hitrosti brskanja in izvajanja aplikacij, s čimer postaja pravo nadomestilo za namizni računalnik. Njegov 15,6-palčni zaslon s polno HD ločljivostjo in občutljivostjo na 10-točkovni večprstni dotik izpolnjuje zahteve tako za delo kot za zabavo. Samsungov Chronos serije 7, ki visoko zmogljivost lovi tudi s stilom, je debel le 20,9 mm, z zadaj osvetljeno tipkovnico in baterijo, ki zdrži 11 ur, bodo uporabniki lahko dalj delali na poti.

Samsungov Series 7 Ultra uteleša mobilnost in zmogljivost v ultra tankem in lahkem, povsem aluminijastem ohišju. Ta osebni računalnik združuje baterijo, ki zdrži osem ur, čudovit 13,3-palčni 10-točkovni na dotik občutljivi zaslon s polno HD ločljivostjo, aluminijasto ohišje, procesor i5 / i7 za hitro obdelavo in do 256 GB SSD trdega diska za shranjevanje ter nudi računalniško zmogljivost, ki jo potrebujejo najzahtevnejši uporabniki. Tako kot Chronos serije 7 bo opremljen z operacijskim sistemom Windows 8.

Samsung TecTiles™ pokrile Las Vegas

Samsung ljudem pomaga tudi odkrivati svet možnosti med bivanjem v Las Vegasu. Podjetje se je povezalo s Caesars Entertainment in postavilo preko 4.500 interaktivnih oznak Samsung TecTiles™ (NFC oznake) po osmih od njegovih svetovno znanih hotelov in igralnic v Las Vegasu. Te oznake TecTiles™ so zasnovane tako, da potrošnikom nudijo virtualne storitve postreščkov, bližnjice do igralniških statistik in namigov za igranje, delovnega časa restavracij in rezervacij, urnikov predstav, video posnetkov in delovnega časa trgovin in razprodaj.

Za več informacij o oznakah Samsung TecTiles™ obiščite www.samsung.com/us/tectiles.

Podpora medpodjetniškemu trgu

Samsung je tudi objavil rezultate skupne študije z vodilno raziskovalno ustanovo IDG o odnosu vodilnih delavcev v informacijskih podjetjih in potrošnikov do politike dela na lastnih napravah. Rezultati kažejo, da velika večina vodilnih v IT podjetjih verjame, da bodo programi dela na osebnih napravah postali standardna poslovna praksa v naslednjih dveh letih, potrošniki pa pričakujejo, da bodo mobilne naprave v petih letih postale primarni računalniški pripomoček za delo.

Ker razume, da je uspeh programov dela na lastnih napravah odvisen od tega, ali bodo ponudniki strojne in programske opreme lahko rešili varnostne pomisleke vodilnih v IT podjetjih, je Samsung zagnal svoj program Samsung za podjetja (Samsung For Enterprise - SaFE), ki je sestavljen iz varnostnih standardov, ki bodo podjetjem pomagali najti mobilne naprave, ki so varne za uporabo. Naprave SaFE zagotavljajo takojšnje poslovne prednosti, kot so napredne podatkovne funkcije in preverjanje s pomočjo naprave.

SaFE je odraz Samsungove zavezanosti medpodjetniškemu trgu. To je vseobsegajoč paket varnostnih standardov, aplikacij, šifriranja na napravah, navideznih zasebnih omrežij (VPN) in rešitev za upravljanje mobilnih naprav. Z razvojem paketa SaFE Samsung poenostavlja administracijo z mobilnimi napravami in odpravlja skrbi o fragmentaciji platforme Android.

Obvestilo urednikom:

Tudi letos se bodo dnevno v živo predvajale posebne oddaje "Samsung Tomorrow TV CES 2013 Specials". Te video oddaje bodo prinašale podrobne oglede razstave Samsungove elektronike, pokrivanje večjih dogodkov na razstavnem prostoru, intervjuje s Samsungovim osebjem in pogovore z vplivnimi ljudmi na področju tehnologije in družabnih medijev. Oddaje bodo predvajane opoldne po lokalnem času (UTC-8 ur) od 8. do 11. januarja neposredno iz Samsungovega pametnega studia (Samsung SMART Studio), ki se nahaja za razstavnim prostorom Samsungove elektronike. V času razstave bo odprt tudi Samsungov pametni klubski prostor (Samsung SMART Lounge), ki nudi sedeže in brezplačno Wi-Fi povezavo ekskluzivno za IT/tehnične urednike, blogerje in odločevalce.

Samsung bo na sejmu CES predstavil tudi svojo tehnologijo prenašanja podatkov med napravami AllShare s kratkim filmom, ki bo predvajan na inovativni postavitvi ekranov. Svetovna premiera predstave v živo bo 9. januarja ob 14. uri na Samsungovem razstavnem prostoru in bo v živo prenašana preko spleta na naslovu weallshare.samsung.com.

Kot novost letos je Samsung ustvaril mobilno aplikacijo, ki nudi dostop do informacij tiskovnih konferenc, kot so tiskovna gradiva, slike predstavljenih izdelkov, podrobnosti o razstavi in kontaktni podatki. Aplikacijo lahko najdete z iskanjem "Samsung CES" v večjih trgovinah z aplikacijami in jo prenesete na svojo napravo.

Polni podatki, video vsebine in slike izdelkov so na voljo na Samsungovi mikrostrani http://www.samsungces.com/. Tudi tiskovna konferenca bo v živo prenašana na naslovu www.global.samsungtomorrow.com.

Obiščite Samsungov razstavni prostor in doživite to tehnologijo prihodnosti iz prve roke. Samsungovi izdelki bodo na ogled od 8. do 11. januarja na razstavnem prostoru št. 12004 v osrednji dvorani kongresnega centra v Las Vegasu (Las Vegas Convention Center).

O podjetju Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. je eno globalnih vodilnih podjetij v potrošniški elektroniki in osrednjih komponentah, ki te naprave sestavljajo. Preko neumornih inovacij in odkrivanja spreminjamo svetove televizije, pametnih telefonov, osebnih računalnikov, tiskalnikov, fotoaparatov, naprav za dom, pripomočkov v zdravstvu, polprevodnikov in LED rešitev. Zaposlujemo 227.000 ljudi v 75 državah, skupna letna prodaja pa presega 143 milijard ameriških dolarjev. Naš cilj je odpiranje novih možnosti za ljudi povsod. Več informacij na www.samsung.com.

Kontakti

Samsung Electronics Co., Ltd
Ki-Yung Nam, +82-2-2255-8289
kiyung.nam@samsung.com

Vir: Samsung Electronics Co., Ltd

To izjavo za javnost si lahko ogledate v angleščini na spletni strani:
http://www.businesswire.com/news/home/20130107006885/en