O-STA

Samsung predstavlja Modri planet - prvi telefon na sončno energijo z zaslonom na dotik

Svetovni kongres mobilne telefonije 2009, dvorana 8, stojnica 8a139

SEUL, Južna Koreja--(BUSINESS WIRE)-- Podjetje Samsung Electronics Co. Ltd. je danes razkrilo inovativni mobilni telefon na sončno energijo, ki se ga upravlja samo z zaslonom na dotik, Modri planet (Blue Earth), skupaj s Samsungovo vizijo skrbi za okolje. Podjetje Samsung z akcijo z naslovom Sanje o Modrem planetu: eko življenje s SAMSUNG mobilnim telefonom poudarja svojo zavezo varovanju okolja z izdelovanjem okolju prijaznih pripomočkov in programom aktivnosti za svoje stranke. Telefon bo prvič predstavljen na Svetovnem kongresu mobilne telefonije 2009.

Modri planet je prvi mobilni telefon na sončno energijo, ki se ga upravlja samo z zaslonom na dotik, njegova oblika pa ponazarja svetleč, ploščat in lepo zaobljen prodnik. Polnjenje baterije s sončnimi celicami na zadnji strani aparata ustvarja dovolj energije, da lahko uporabnik kliče kjerkoli in kadarkoli.

Modri planet je narejen iz reciklirane umetne mase PCM, ki jo pridobivajo iz plastenk za vodo, kar pomaga pri zmanjševanju porabe goriva in izpustov ogljikovega dioksida pri izdelavi. Naprava in polnilec ne vsebujeta škodljivih snovi, kot so bromirani zaviralci gorenja, berilij in ftalati.

Kot zadnji v vrsti okolju prijaznih izdelkov uporablja Modri planet edinstven uporabniški vmesnik, ki opozarja na ohranjanje našega občutljivega okolja. Novi vmesnik uporabniku omogoča, da preprosto z enim pritiskom na možnost Eko način preide na energetsko učinkovito uporabo s prilagojeno svetlostjo zaslona, časom osvetlitve in povezave bluetooth. Funkcija Eko hoja pa z vgrajenim števcem šteje korake in preračuna, koliko je uporabnik zmanjšal izpuste CO2, ko je namesto motoriziranega potovanja izbral hojo. Ta edinstvena funkcija omogoča uporabniku tudi, da iz števila korakov preračuna število dreves, ki so bila ohranjena.

Embalaža Modrega planeta je majhna in lahka, narejena pa je iz recikliranega papirja. Priložen je energetsko učinkovit polnilec s petimi zvezdicami, ki v pripravljenosti porabi manj kot 0,03W električne energije. V okviru poskusnega prostovoljnega programa Evropske komisije se je Samsung odločil za ocenjevanje, koliko energije porabi neobremenjen polnilec mobilnih naprav.

"Samsungova akcija Sanje o Modrem planetu kažejo na naše majhne a pomembne zaveze prihodnosti in okolju," pravi J. K. Shin, podpredsednik podjetja Samsung Electronics in vodja oddelka za mobilne komunikacija. "Zavezujemo se doseganju najvišjega okoljskega statusa pri naših strankah in poslovnih partnerjih z zagotavljanjem najboljših okolju prijaznih izdelkov in promoviranjem okoljskih aktivnosti."

Navežite stik s podjetjem Samsung Mobile. Več informacij o akciji Sanje o Modrem planetu in drugih okolju prijaznih pobudah najdete na www.samsungmwc.com (spletna stran se odpre 16. februarja) ali pa nas obiščite na stojnici 8a139, v dvorani 8 na Svetovnem kongresu mobilne telefonije v Barceloni.

O akciji Sanje o Modrem Planetu

Sanje o Modrem planetu prinašajo upanje in postavljajo cilje za trajnostno rast in življenje. Poleg večanja okoljske osveščenosti Samsung razvija načine, kako zmanjšati izpuste ogljikovega dioksida in porabo energije na vsaki stopnji življenjskega cikla njihovih izdelkov v okviru učinkovitega odziva na podnebne spremembe. Podjetje dela korenite spremembe za odpravo uporabe nevarnih snovi v telefonih, embalaže pa bodo narejene iz recikliranih materialov. Samsung bo spodbujal uporabnike, da rabljene telefone reciklirajo na vedno več sprejemnih točkah povsod po svetu.

O podjetju Samsung Electronics Co. Ltd

Samsung Electronics Co., Ltd. eno vodilnih svetovnih podjetij na področju polprevodnikov, telekomunikacij, digitalnih medijev in tehnologijah za digitalno konvergenco, ki je v letu 2007 ustvarilo 105 milijard ameriških dolarjev dobička od prodaje. Podjetje ima okoli 150.000 zaposlenih v 134 pisarnah v 62 državah, sestavljata pa ga dve glavni poslovni enoti: za digitalne medije in komunikacije ter za iskanje rešitev pri napravah. Samsung Electronics je priznan kot ena najhitreje rastočih znamk na svetu in se uvršča med vodilne izdelovalce televizorjev, spominskih čipov, mobilnih telefonov in TFT-LCD ekranov. Za več informacij obiščite www.samsung.com.

Kontakt

Samsung Electronics Co., Ltd
Soo Jeong Lee, (82) 2-2255-8275
Corporate Communications Team
soojeong.lee@samsung.com
ali
Samsung Electronics Co., Ltd
Sophia Kim, (82) 31-301-2026
Telecom PR
sophia.kim@samsung.com

Vir: Samsung Electronics Co. Ltd.

Angleško novico si lahko ogledate na:
http://www.businesswire.com/news/home/20090212006338/en