O-STA

Konference jQuery Europe združuje vrhunske mednarodne govornike na Dunaju

Najbolj znana konferenca za JavaScript bo prvič potekala v Avstriji - poudarek bo na pametnih televizorjih, odzivnem spletnem oblikovanju in mobilnih napravah.

V petek, 22. februarja, in soboto, 23 februarja, bo dunajski Palais Liechtenstein stičišče svetovne informacijske skupnosti, ki je povezana z jQuery, priljubljenim okvirjem jezika JavaScript. Ta dvodnevna konferenca, ki združuje razvijalce s cele Evrope, skupnosti jQuery in vsem, ki jih zanima JavaScript, nudi prostor za izmenjavo znanja o najnovejših spletnih tehnologijah.

Goste čakajo številni mednarodno priznani govorniki, ki bodo razpravljali o najnovejših trendih za spletne aplikacije in pametne televizorje s platformo jQuery ter poskrbeli za dodaten vpogled v prihodnost informatike. Da omenimo le nekatere, so na seznamu govornikov Richard D. Worth (direktor jQuery Foundation), Doug Neiner (eden osrednjih članov jQuery), Jörn Zäfferer (eden osrednjih članov jQuery UI), Patrick Lauke (razvijalec jezika JavaScript za brskalnik Opera) in Sebastian Kurfürst (eden osrednjih članov TYPO3).

Patrick Lauke bo povedal vse, kar je vredno vedeti o t. i. aplikacijah za pametne televizorje in o vlogi, ki jo pri njihovem programiranju igra jQuery. V svojem govoru se bo ozrl na edinstvene izzive, s katerimi se razvijalci opreme srečujejo pri ustvarjanju spletnih aplikacij in vsebin za pametne televizorje.

V svojem prispevku bo Todd Parker, vodja jQuery Mobile, obdelal vgrajene zmožnosti mobilnega okvirja za odzivno spletno oblikovanje in predstavil življenjske primere uporabe medijskega iskanja in izgradnje odzivnih strani in aplikacij z mislijo na mobilne naprave. Predstavljeni bodo tudi načini izboljšanja delovanja, vključno z načini, kako minimizirati pasovno širino in zahtevke strežniku pri delu z zasloni visoke ločljivosti za slike in razširljive vektorske grafike ter izbirno razločevanje vsebin in funkcij po slojih glede na zmogljivost naprave. Poleg konference bodo potekale tudi delavnice - "jQuery Advanced" in "jQuery Mobile" -, s katerimi bodo udeleženci v času konference imeli možnost še dodatno poglobiti svoje znanje.

Konferenco na Dunaju organizira in gosti Gentics GmbH, specializirana avstrijska družba za programsko opremo. Haymo Meran, tehnični direktor Gentics Software in projektni vodja za urejevalnik Aloha Editor, je še posebej navdušen nad organiziranjem prve konference jQuery na Dunaju. "Odlično, da imamo končno priložnost, da vse člane in zainteresirane uporabnike gostimo na Dunaju in z njimi razpravljamo o prihodnjih tehnologijah JavaScript in jQuery. V posebno čast mi je, da so nas z jQuery prosili za organizacijo tega dogodka v letu 2013," je povedal. Microsoft Austria konferenco podpira kot glavni pokrovitelj in udeležencem omogoča, da pripravijo vsak svojo kratko predstavitev.

Vstopnice

Vstopnice za konferenco so na voljo po 380 EUR (+ DDV). Registracija neposredno na blagajni bo stala 440 EUR (+ DDV). Prijavite se lahko na naslovu http://events.jquery.org/2013/eu/.

O jQuery

jQuery je večbrskalniška knjižnica jezika JavaScript, namenjena poenostavljenju programiranja v jeziku HTML s strani odjemalcev. Ta brezplačna in odprtokodna programska oprema je izdelana tako, da omogoča ustvarjanje zmogljivih dinamičnih spletnih strani in spletnih aplikacij. (http://trends.builtwith.com/javascript).

jQuery je danes najbolj priljubljena knjižnica za JavaScript, saj jo uporablja preko 55 % med 10.000 najbolj obiskanimi spletnimi stranmi (http://trends.builtwith.com/javascript/jQuery).

O podjetju Gentics

Od ustanovitve pred 12 leti je družba Gentics Software GmbH zrasla v vodilnega izdelovalca rešitev za portale in upravljanje vsebine v Avstriji. Gentics je neodvisno dunajsko podjetje s preko 30 certificiranimi partnerji, ki je prejelo številne nagrade (Web Idol 2010 na konferenci J. Boye, nagrada Walterja Nettiga, zlata puščica, nagrada za vodilna avstrijska podjetja).

Datum:

jQuery Europe 2013
Od petka, 22. februarja, ob 9:00 do sobote, 23. februarja, ob 17:00
Palais Liechtenstein
Fürstengasse 1
1090 Dunaj
Avstrija
Prijava: http://events.jquery.org/2013/eu/

Kontakt za medije:

Haymo Meran
Tel.: +43 (0)1 7109904 - 0
Faks: +43 (0)1 7109904 - 4
E-mail: office@gentics.com
Gentics Software GmbH
Gonzagagasse 11/25
A-1010 Dunaj, Avstrija