O-STA

Telekom Slovenije z novim razpisom TSstartup

Ljubljana, 14. februarja - Podjetniški pospeševalnik Telekoma Slovenije TSstartup ponovno vabi k sodelovanju. Po uspešno izpeljani prvi generaciji projektov pod okriljem podjetniškega pospeševalnika ta sedaj z novim razpisom nudi možnost za razvoj in sodelovanje domačim in tujim razvijalcem. Ti se lahko za sodelovanje v projektu TSstartup prijavijo vse do 8. 3. 2013.

Podjetniški pospeševalnik Telekoma Slovenije TSstartup z novim razpisom ponovno vabi k sodelovanju mlada podjetja in razvijalce, ki si želijo priložnosti za uspešen nastop na trgu z lastno idejo ali rešitvijo. Vsi, ki želijo sodelovati v projektu TSstartup, se lahko prijavijo najkasneje do 8. 3. 2013 prek spletnega mesta www.tsstartup.si, kjer so objavljeni tudi pogoji sodelovanja. Prijavijo se lahko podjetja, ekipe in posamezniki, ki se ukvarjajo z razvojem spletnih, mobilnih in telekomunikacijskih storitev, tokrat prvič tudi razvijalci iz tujine. Razpisna komisija bo med prispelimi prijavami izbrala projekte z največjim potencialom, izbrane ekipe pa bodo s svojim delom v okviru podjetniškega pospeševalnika pričele 18. 3. 2013.

TSstartup, podjetniški pospeševalnik Telekoma Slovenije, je prvi program v Sloveniji, ki udeležencem nudi vse potrebno za intenziven razvoj in pripravo poslovanja na področju telekomunikacij. Telekom Slovenije jim v ta namen štiri mesece nudi poslovne prostore v Ljubljani, telekomunikacijske storitve, mentorstvo, strokovno pomoč ter specializirana izobraževanja na področjih tehnike, programiranja, poslovanja in podjetništva. S projektom TSstartup želi Telekom Slovenije ustvariti spodbudno okolje za tehnološko in poslovno inovativnost, z možnostjo uporabe obstoječe infrastrukture družbe, kjer izmenjava mnenj, znanja in izkušenj prinaša vidne rezultate na trgu. TSstartup projekti iz prvega razpisa so se v okviru podjetniškega pospeševalnika uspešno zaključili januarja letos, ko sta si nagradni sklad v vrednosti 30.000 evrov razdelili ekipi Fylet (20.000 evrov) in Aventa+ (10.000 evrov). Izbrani razvijalci drugega kroga razpisa TSstartup se bodo prav tako potegovali za nagrade denarnega sklada v višini 30.000 evrov.

Več informacij o podjetniškem pospeševalniku TSstartup in pogojih sodelovanja ter prijavnica so na voljo na spletnem mestu www.tsstartup.si

-###-