O-STA

Objavljen natečaj Prostovoljec leta 2012

Mladinski svet Slovenije (MSS) letos že enajstič zapovrstjo razpisuje natečaj Prostovoljec leta, v okviru katerega bomo izbirali najboljše prostovoljke, prostovoljce, prostovoljski projekt, naj mladinskega voditelja oz. voditeljico in mladinski projekt za leto 2012. Predsednik RS Borut Pahor je z veseljem prevzel pokroviteljstvo nad projektom, in tako nadaljuje tradicijo svojega predhodnika.

K prijavi v natečaj Prostovoljec leta 2012 vabimo vse nevladne organizacije, javne institucije, neformalne skupine in posameznike; skratka vse, ki so v svoje dejavnosti v letu 2012 vključevali prostovoljstvo. Pri posameznikih bomo izbirali najboljše v 6 kategorijah: Naj prostovoljko in Naj prostovoljca v starostnih skupinah do 19 let, od 20 do 30 let in nad 30 let. Vsi prijavljeni prostovoljci in prijavitelji oz. predstavniki prijaviteljev bodo po zaključku natečaja povabljeni na zaključno prireditev, ki bo predvidoma v juniju 2013. Rok za prijave je 29. marec 2013.

Po desetih letih zaključenih natečajev lahko rečemo, da je Prostovoljec leta postal največji projekt promocije prostovoljstva v Sloveniji. V tem času smo zaznali širjenje prostovoljstva in pa tisti premik v razumevanju prostovoljstva; da prostovoljstvo ni samo neposredna pomoč drugim, pač pa tudi aktivizem - preprosto povedano spreminjanje sveta na boljše. In pa, da je biti prostovoljec nekaj vrednega in uglednega.

· Celotno besedilo natečaja in prijavnice so na voljo na naši spletni strani: http://www.mss.si/sl/novice/816/2012/objavljamo-natecaj-prostovoljec-leta-2012

· Več o lanskem izboru prostovoljcev in projektov: http://www.mss.si/sl/novice/730/2012/podelitev-priznanj-v-natecaju-prostovoljec-leta

· Več o Mladinskem svetu Slovenije (MSS): http://www.mss.si/.