O-STA

KEBA prevzela nizozemsko podjetje za avtomatizacijo

Avstrijski specialist za avtomatizacijo krepi svoj položaj v panogi

Za več informacij in sveže slike obiščite http://www.reichl-presseportal.at/KEBA

KEBA, avstrijsko podjetje, ki se specializira za avtomatizacijo, s sedežem v Linzu je pridobilo večinski delež v družbi DELEM B.V., ki ima sedež v nizozemskem Eindhovnu. DELEM je vodilni igralec na trgu avtomatizacije strojev za obdelavo pločevine. Pogodba o prevzemu je bila podpisana 26. februarja 2013.
S tem je KEBA močno okrepila svoj položaj na področju avtomatizacije in vstopila v novo panogo.

DELEM B.V., ki je bil ustanovljen leta 1976, je vodilno podjetje v tehnologiji na področju avtomatizacije strojev za obdelavo pločevine.
Ob tem je Gerhard Luftensteiner, izvršni direktor KEBA AG, povedal: "Navdušeni smo, da smo prevzeli DELEM, saj je to podjetje z obširnimi izkušnjami in odličnim znanjem na področju avtomatizacije zavor stiskalnic in nudi izjemne rešitve, na katere se zanašajo vodilni proizvajalci strojev po svetu."

DELEM je globalni igralec in ima odličen položaj na trgu, predvsem v Aziji. Podjetje je poslovno zelo uspešno in je v preteklem finančnem letu ustvarilo 14,8 milijonov evrov prihodkov od prodaje (31. 12. 2012). Trenutno zaposluje 47 ljudi. Podrobnosti so na voljo na naslovu www.delem.com.

Pred nekaj leti so se ustanovitelji in lastniki podjetja DELEM umaknili iz aktivne strani poslovanja in operativno vodenje predali izkušeni ekipi. V okviru načrta predaje lastništva, ki je bil zdaj izveden, je KEBA dobila priložnost, da kupi delež v podjetju in tako postane novi večinski lastnik.

Znotraj Skupine KEBA bo DELEM ostal samostojno podjetje in poslovanje bo ostalo v rokah iste uprave.
Z družbo KEBA bo DELEM svojim strankam lahko ponudil dodatno paleto izdelkov.

Eddie Draaisma, izvršni direktor podjetja DELEM CEO, poudarja: "Zelo smo zadovoljni, da je naš novi lastnik KEBA, saj vemo, da si delimo filozofijo inovacij in bližine strankam. To pomeni, da se bo DELEM lahko še naprej aktivno posvečal nadaljnjemu razvoju."

Kot razlaga Gerhard Luftensteiner, izvršni direktor družbe KEBA: "Kot posledica prevzema podjetja DELEM se bo poslovno področje industrijske avtomatizacije podjetja KEBA, ki trenutno pokriva segmente plastike, robotike, embalaž in mobilno delovanje / uporabniških vmesnikov (HMI - Human Machine Interface), razširilo še na obdelavo pločevine in tako znatno okrepilo njegov položaj na trgu. KEBA tako nadaljuje s svojim sistematičnim procesom internacionalizacije, ki obsega tako širitev kot ustanavljanje novih hčerinskih družb."

Na kratko o podjetju KEBA
KEBA je mednarodno uspešno podjetje, ki se osredotoča na avtomatizacijo v industriji, bančnem in storitvenem sektorju ter energetiki. Leta 2012 je KEBA do 31. marca ustvarila 130 milijonov evrov prihodkov od prodaje, kar bo v istem obdobju letošnjega finančnega leta naraslo na okoli 145 milijonov evrov. Skupina KEBA trenutno zaposluje 809 delavcev in ima podružnice v Evropi, ZDA in Aziji. www.keba.com


Vir fotografij: KEBA, ponatisi so brezplačni

Prosimo, da se z vprašanji obrnite na:

Katarina Weissengruber
Vodja stikov s podjetji
KEBA AG, 4041 Linz, Gewerbepark Urfahr,
Tel. +43 732/7090-25440, wgk@keba.com