O-STA

Festival inovativnih tehnologij - FIT 2013

V soboto, 6. aprila 2013, se bo na Fakulteti za računalništvo in informatiko (FRI) in Fakulteti za elektrotehniko (FE) v Ljublljani, Tržaška 25, odvijal Festival inovativnih tehnologij, ki ga Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) organizira že 19 let. Vabimo vas, da se udeležite otvoritve tekmovanja, ki se bo začela ob 9. uri v prostorih FRI in FE.

Festival inovativnih tehnologij - FIT (prej Festival računalništva in informatike) je ena največjih promocijskih prireditev na področju približevanja znanstvenih in raziskovalnih dosežkov informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT) v Sloveniji mladim generacijam, s čimer v ZOTKS želimo na eni strani prispevati k zapolnjevanju pomanjkanja računalniških in tehniških strokovnjakov, na drugi strani pa čim večje število mladih spodbuditi in usposobiti za kakovostno in učinkovito predstavljanje svojega znanja in idej s pomočjo inovativnih tehnologij in orodij. V sklopu FIT potekajo številna državna tekmovanja s področja inovativnih tehnologij, zlasti računalništva in elektrotehnike ter uporabe različnih informacijskih in komunikacijskih tehnologij (IKT) ter multimedije. S pomočjo različnih programskih jezikov in orodij vključujemo v tekmovanja mlade od vrtcev pa vse do konca srednje šole.

Na FIT bo potekala različna tekmovanja (tekmovanje v programiranju za osnovne in srednje šole, tekmovanje v znanju telekomunikacij, tekmovanje v znanju multimedije, tekmovanje spletnih strani, tekmovanje v oblikovanju oziroma pripravi sporočil in predstavitev, tekmovanje v digitalni fotografiji, tekmovanje iz robotike za osnovne šole, tekmovanje v poznavanju operacijskega sistema Unix), na katerih se bodo pomerili osnovno- in srednješolci iz vse Slovenije.

V sklopu FIT pripravljamo tudi okroglo mizo z naslovom Kako prenoviti pouk računalništva in informatike v Sloveniji? Več informacij o okrogli mizi s seznamom govorcev je na voljo na spletni strani www.zotks.si.

Za vse dodatne informacije o FIT se lahko obrnete na Mijo Kordež (01 42 50 775, mija.kordez@zotks.si).

Program ZOTKS sofinancirajo: Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Urad Republike Slovenije za mladino, Javni sklad Republike Slovenije za razvoj kadrov in štipendije ter drugi.