O-STA

Z Zotko lahko poleti ustvarjaš in raziskuješ

Tudi za letos poleti v Zvezi za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) pripravljamo zanimive mladinske raziskovalne tabore in ustvarjalne poletne šole. Mladi bodo lahko raziskovali hrošče in ptice ali se ponoči podali na lov za metulji. Sestavili bodo lahko svojega robotka, zmodelirali čoln ali jadrnico, preverili zavorno pot vozila v eksperimentih v simulatorju vožnje ali pa raziskovali zgodovinske teme. Izvedli bodo lahko kemijske poskuse, za katere v šoli zmanjka časa, nadgradili svoje računalniško znanje, poiskali najbolj zanimivo zvezdo na nebu ali pa skodrali svoje možgane z logičnimi nalogami in lingvističnimi izzivi. In še mnogo več ...

Večina taborov, ki bodo potekali na državni ravni, je že objavljenih na http://tabori.zotks.si, vsi pa bodo predvidoma objavljeni v začetku meseca aprila. Prijave že sprejemamo in prosta mesta se počasi že polnijo. V primeru dodatnih vprašanj nam pišite na tabori@zotks.si ali nas pokličite na 01 25 13 727 in z veseljem vam bomo odgovorili.

Mladinski raziskovalni tabori in ustvarjalne poletne šole, ki jih v ZOTKS organiziramo že od leta 1967 so namenjeni vsem mladim, ki hočejo več, kot jim ponujajo šolske klopi, tistim, ki so bili na šolskih tekmovanjih iz znanja med boljšimi, ter tistim, ki so se tudi že dokazali na področju raziskovalnega dela. Na poletnih aktivnostih udeleženci ne počivajo, saj so dnevi zapolnjeni z ustvarjalnimi in raziskovalnimi dejavnostmi. V družbi sovrstnikov se tako spoznavajo z novimi temami, raziskujejo okolico ali pa ustvarjajo končni izdelek.

Na sliki: Udeleženci Biološkega mladinskega raziskovalnega tabora Erzelj 2012 (foto: Irena Kodele Krašna).

Program ZOTKS sofinancirajo: Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Urad Republike Slovenije za mladino, Javni sklad Republike Slovenije za razvoj kadrov in štipendije ter drugi.