O-STA

EUROJACKPOT: V skladu za JACKPOT je rekordnih 39 molijonov evrov!

Ljubljana, 4. april 2013

Iskanje Eurojackpot milijonarja se nadaljuje: v jutrišnjem žrebanju igre Eurojackpot znaša sklad za glavni dobitek Jackpot neverjetnih 39 milijonov evrov!

Vplačila za tekoči krog sprejemamo do jutri do 18. ure, prenos žrebanja iz Helsinkov na Finskem lahko spremljate ob 23. uri na Pop TV. Eurojackpot lahko vplačate na vseh prodajnih mestih Loterije Slovenije, na bencinskih servisih Petrol in v enotah Pošte Slovenije, registrirani igralci pa tudi prek SMS ali spleta na www.eloterija.si.

Jackpot je bil nazadnje izžreban 25. januarja, ko je doslej rekordni znesek 29,5 milijonov evrov prejel igralec, ki je listek vplačal na Finskem. V celotnem obdobju prirejanja igre Eurojackpot (prvo žrebanje je bilo 23. marca lani) je bil Jackpot izžreban štirikrat, enkrat pa smo skladno s takrat veljavnimi pravili igre v 13. krogu sklad za Jackpot razdelili v prvi nižji dobitek - to je bil dobitek 5+1. Omejitev prenosa 13. kroga od 1. februarja letos ne velja več, zato lahko Jackpot narašča vse tja do 90 milijonov evrov.

Rekordni dobitek v igri Eurojackpot v Sloveniji je dobitek 5, vreden nekaj manj kot 200 tisoč evrov, ki ga je junija lani prejel igralec, ki je listek vplačal v Ljutomeru.

V igri Eurojackpot trenutno sodeluje 14 držav: poleg Slovenije še Danska, Estonija, Finska, Hrvaška, Islandija, Italija, Latvija, Litva, Nemčija, Nizozemska, Norveška, Španija in Švedska. V skladu za Jackpot je vsak petek najmanj 10 milijonov evrov, v igri pa lahko sodelujete že z vplačilom ene kombinacije, ki stane dva evra: eno kombinacijo predstavlja pet številk iz množice od 1 do 50 ter dve številki iz množice od 1 do 8. V igri je kar 12 vrst dobitkov.

LOTERIJA SLOVENIJE, d. d., Gerbičeva ulica 99, 1000 Ljubljana

mag. Mateja Slamnik Kos, Svetovalka uprave za odnose z javnostmi, 01 24 26 149, mateja.slamnik@loterija.si