O-STA

Pomladne novosti v SiOL-ovi ponudbi

Ljubljana, 5. aprila - V Telekomu Slovenije predstavljajo nekatere novosti pri svojih internetnih in televizijskih storitvah, ki jih ponujajo pod blagovno znamko SiOL. Tako so začeli z akcijsko ponudbo in petimi novimi paketi TopTrio, z akcijsko ponudbo SiOL Interneta in nekaterih izdelkov, ugodnostmi za nove naročnike v odprtih širokopasovnih omrežjih, v svojo programsko televizijsko shemo pa so dodali še nekaj novih programov. Prednosti SiOL-ovih storitev so znane: vsi komunikatorji STB so pripravljeni na HD ter omogočajo video na zahtevo in ogled nazaj; vključujejo največ HD, dokumentarnih in otroških sinhroniziranih programov ter Ligo prvakov UEFA; programa HBO sta del paketne ponudbe; omeniti pa velja tudi program zvestobe.

Po novem je v produktni liniji Top Trio pet paketov, ki so na voljo tako v xDSL kot v optičnem širokopasovnem omrežju. Obstoječi in novi naročniki lahko izkoristijo izjemno akcijsko ponudbo, kjer je naročnina na pakete Top Trio prva dva meseca brezplačna. TopTrio Osnovni je namenjen nezahtevnim uporabnikom, ki iščejo cenovno ugodno ponudbo. Paket vsebuje internetno hitrost 4/1 Mbit/s variabilno na bakrenem oziroma 10/10 Mbit/s na optičnem omrežju. Omogoča brezplačno telefoniranje med naročniki SiOL-a ter več kot 90 programov. TopTrio Mini HBO je vstopni paket za napredno televizijo, saj poleg več kot 90 programov, vključno s programoma HBO in HBO Comedy, omogoča vse napredne funkcije, kot so ogled nazaj, vreme, TuneIN (70.000 radijskih postaj) in SiOL TViN. Telefonski klici znotraj SiOL-ovega omrežja so brezplačni. Internetna hitrost v tem paketu je 6/1 Mbit/s variabilno na bakrenem in 20/20 na optičnem omrežju. Najbolj priljubljeni paket TopTrio ostaja tak kot doslej, kar pomeni, da vključuje vse napredne funkcije, SiOL Nogomet in SiOL TViN, brezplačno telefoniranje v omrežju SiOL-a. Ima več kot 110 programov, hitrosti pa so 10/1 ali 10/2 Mbit/s variabilno na klasičnem in 20/20 Mbit/s na optičnem omrežju. TopTrio HBO ima vse lastnosti prej navedenega, le da vključuje več kot 120 programov ter dodatno programa HBO in HBO Comedy. Paket TopTrio Mega HD prinaša najboljšo uporabniško izkušnjo. Vključuje internetne hitrosti 15/1 ali 15/4 Mbit/s variabilno oziroma 50/20 Mbit/s. Ima več kot 180 programov, med katerimi jih je 22 v visoki ločljivosti. Vsebuje vse opcije kot prejšnja dva paketa.

Cene novih paketov TopTrio so zelo konkurenčne in se začnejo pri 32 evrih na mesec. Za vse nove in obstoječe nevezane naročnike, ki se bodo odločili za enega od teh paketov, so v Telekomu Slovenije pripravili posebno akcijsko ponudbo, ki traja do 31. maja letos. Novim naročnikom paketov iz nabora TopTrio prva dva meseca ne bo treba plačati naročnine ob vezavi na 24 mesecev.

Za nevezane obstoječe in nove naročnike velja podobna akcija tudi za storitev SiOL Internet. Če se vežejo na 12 mesecev, jim prva dva meseca ne bo treba plačati naročnine, če pa se vežejo na 24 mesecev, se jim brezplačno obdobje podaljša na pet mesecev. Do konca maja velja tudi akcijska ponudba za nakup nekaterih izdelkov, predvsem zabavne elektronike.

Hkrati s temi spremembami je od včeraj obogatena tudi programska shema SiOL-ove televizije. V shemo Mega HD sta uvrščena programa BBC Knowledge in GINX HD (programski mesti 102 in 303) ter v dodatek Eksplozivni Dorcel HD na mesto 905. Nov je tudi dodatek Balkan, v katerem je 49 televizijskih programov, ki so razvrščeni na programskih mestih od 740 naprej. Cena dodatka je 6 evrov na mesec, vendar bodo imeli do konca maja letos brezplačen dostop do teh programov vsi naročniki SiOL TV.