O-STA

Omrežje Mobitel LTE/4G se nezadržno širi

Ljubljana, 9. aprila - V Telekomu Slovenije nadaljujejo z gradnjo baznih postaj za potrebe tehnologije LTE. Začetnim 27 baznim postajam se je v zadnjih dneh pridružilo še 11 novih, in sicer v Luciji, Slovenj Gradcu, v Ljubljani na Viču, na Livadi in Vrhovcih, v Mariboru v Europarku ter v Izoli, Bernardinu, Kočevju, Litiji in Vidmu-Dobrepolju. Bazne postaje za Mobitel LTE/4G so tako postavljene na 103 lokacijah, s čimer je dosežena skoraj 40-odstotna pokritost prebivalstva oziroma petodstotna pokritost ozemlja.

Kot je znano, je Telekom Slovenije konec marca predstavili svoje najzmogljivejše in najhitrejše mobilno omrežje Mobitel LTE/4G, ki omogoča izjemno visoke prenosne hitrosti, ki teoretično segajo do 100 Mb/s v smeri proti uporabniku in do 50 Mb/s v obratni smeri. Vrhunska tehnologija najzmogljivejšega in najhitrejšega mobilnega omrežja Telekoma Slovenije omogoča bistveno večje hitrosti mobilnega prenosa podatkov, s tem pa še boljšo uporabniško izkušnjo pri uporabi tudi najzahtevnejših spletnih storitev. Prednosti izjemnih prenosnih hitrosti lahko uporabniki preizkusijo v okviru nove ponudbe (v promocijske obdobju celo brezplačno) ter se odločijo za nakup aktualnih mobilnih naprav LTE po akcijskih cenah. Pri tem lahko izbirajo med dvema različnima ponudbama in se skladno s svojimi uporabniškimi navadami odločijo za tisto, ki jim bolj ustreza. Z novo ponudbo Telekom Slovenije na domačem trgu prvi omogoča celovito in kakovostno uporabniško izkušnjo tehnologije LTE.

Omrežje Mobitel LTE/4G je domačim uporabnikom mobilnih telekomunikacij na voljo v naslednjih krajih: Ajdovščina, Bernardin, Brežice, Celje, Domžale, Grosuplje, Kamnik, Kočevje, Koper, Kranj, Krško, Litija, Ljubljana, Lucija, Maribor, Metlika, Murska Sobota, Nadgorica, Nova Gorica, Novo mesto, Polzela, Portorož, Postojna, Ptuj, Slovenj Gradec, Šempeter, Šentjur pri Celju, Solkan, Šoštanj, Trbovlje, Velenje, Videm-Dobrepolje in Vrhnika.