O-STA

Viber zdaj na voljo tudi za domače računalnike - raje se usedite

7. maj 2013

Vodilna platforma za brezplačna sporočila in VoIP pogovore je predstavila različici za operacijska sistema Windows in Mac z video klici; izdala različico 3.0, popolnoma prenovila Viber za operacijski sistem Android, dodala podporo za osem dodatnih jezikov in razkrila, da ima 200 milijonov uporabnikov

LONDON--(BUSINESS WIRE)-- Viber, (www.viber.com) vodilna mobilna komunikacijska platforma, ki nudi brezplačna sporočila in telefonske klice v kakovosti HD, je danes izdala računalniški različici Viber Desktop za PC in Mac. Novi različici sta zvezno integrirani z obstoječimi mobilnimi različicami aplikacije in nudita enak izjemno enostaven postopek postavitve, ki uporablja vašo telefonsko številko kot identifikacijo.

Viber Desktop lahko prenesete z naslova www.viber.com.

Podjetje je danes razkrilo tudi, da ima preko 200 milijonov uporabnikov na različnih platformah, ki jih podpira.

Viber je revolucionarno spremenil pošiljanje brezplačnih sporočil in klice VoIP na mobilnih napravah preko svoje priljubljene aplikacije za vodilne operacijske sisteme, vključno s sistemi Android, iOS, Windows Phone, BlackBerry in drugimi. Z izidom Viber Desktop pa je zdaj uporabnikom na voljo enotna preprosta in vedno razpoložljiva rešitev za brezplačna sporočila in klice.

Ena od prednosti Vibra je enostaven postopek njegove aktivacije. Podjetje je isti postopek preneslo tudi na Viber Desktop. Takoj ko vnesete svojo mobilno številko in potrditveno kodo, ki jo prejmete v svojo mobilno aplikacijo Viber, že lahko začnete z uporabo. Vsi stiki v Vibru na vaši mobilni napravi se samodejno in neprestano sinhronizirajo v Viber Desktop.

Viber Desktop in zadnje različice aplikacije Viber so v celoti zasnovane za posameznike, ki uporabljajo Viber na več napravah, tako da lahko vedno uporabljate aplikacijo, ki je prava za vas, naj bo doma, v šoli, v pisarni ali na poti. Viber nudi mnogo več fleksibilnosti kot kateri koli podoben izdelek. Med ključnimi kombinacijami možnosti so:

• gladek prenos klicev med programom Viber Desktop in aplikacijo Viber s samo enim klikom ali dotikom;

• prejeta in poslana sporočila so prikazana na vseh napravah, opozarjanje pa je aktivno samo na napravi, ki jo trenutno uporabljate;

• sporočila in pogovori, ki jih zbrišete na eni napravi, se odstranijo na vseh napravah.

Poleg tega je Viber Desktop prva Vibrova aplikacija, ki nudi video klice. S to novo poizkusno možnostjo lahko uporabniki z drugimi Vibrovimi uporabniki opravljajo video klice med računalniki.

"Ljudje porabijo precej časa na svojih pametnih telefonih," je povedal Talmon Marco, izvršni direktor podjetja Viber. "Vendar pa je veliko te uporabe doma ali v pisarni, kjer imajo pri sebi prenosne ali namizne računalnike. S programom Viber Desktop lahko vedno uporabite najbolj priročno napravo. Pri pisanju sporočil lahko gladko preklapljate med napravami in celo prenesete klice med mobilnim telefonom in računalnikom."

Izid programa Viber Desktop napoveduje prihod Viber 3.0, naslednje velike različice te platforme. Različica 3.0 prinaša večje popravke aplikacije tako za Android kot za iOS ter novo različico za BlackBerry, ki omogoča govorne klice in je kompatibilna s programom Viber Desktop.

Viber za operacijski sistem Android ima zdaj popolnoma prenovljen vmesnik Holo in številne optimizacije, specifične za sistem Android.

Novi različici za Android in iOS pa nista oblikovani le za zagotavljanje gladke komunikacije z novo računalniško različico, ampak prinašata tudi celo paleto novih možnosti.

Med ključnimi vodilnimi funkcijami novih različic najdemo:

• video klice,

• nove nalepke,

• zadnji status na liniji,

• izboljšano doživetje slik,

• izboljšave delovanja,

• nove glasovne gonilnike,

• varnostni popravek različice za Android.

Poleg tega Viber zdaj govori več jezikov uporabnikov, saj odslej vključuje podporo za osem novih jezikov in tako skupaj podpira že 27 jezikov.

Viber za sistem Android zdaj podpira naslednje jezike: korejski, nizozemski, švedski in turški, poleg že prej podprtih jezikov: arabski, francoski, hebrejski, italijanski, japonski, katalonski, kitajski (poenostavljen), kitajski (tradicionalni), nemški, portugalski, portugalski (Brazilija), ruski in španski.

Viber za sistem iPhone zdaj podpira naslednje jezike: indonezijski, korejski, malajski, nizozemski, švedski, tajski, turški in vietnamski, poleg že prej podprtih jezikov: arabski, češki, francoski, grški, hebrejski, italijanski, japonski, katalonski, kitajski (poenostavljen), kitajski (tradicionalni), madžarski, nemški, poljski, portugalski, portugalski (Brazilija), ruski in španski.

O programu Viber:

Platformo Viber razvija Viber Media, pionirsko podjetje na področju mobilnih sporočil in klicev preko internetnega protokola (VoIP). Viber omogoča brezplačno povezovanje vsakomur po svetu. Vibrovi uporabniki lahko pošiljajo besedilna in slikovna sporočila, delijo podatke o lokaciji kjerkoli po svetu in opravljajo brezplačne klice v visoki ločljivosti na napravah z operacijskimi sistemi iPhone®, Android,™ Windows Phone, Blackberry®, Windows®, Mac, Symbian, Nokia S40 in Bada prek omrežij 3G/4G ali WiFi. Viber, ki ima preko 200 milijonov uporabnikov v 193 državah, se nenehno razvija z uvajanjem novih platform in zabavnih novih funkcij, kot so nalepke in čustveni simboli.

Več si lahko ogledate na:

Video o izidu: http://youtu.be/NEqS5W-KfRw

https://www.facebook.com/viber

https://twitter.com/viber

Kontakt

Vibrov kontakt za medije:
Blonde 2.0 za Viber
Jonah Balfour, +972-3-6771133 (pisarna)
Jonah@blonde20.com

Vir: Viber

To sporočilo za javnost si lahko ogledate v angleščini na spletnem naslovu:
http://www.businesswire.com/news/home/20130505005052/en.