O-STA

Viber s funkcijo "Viber Out" preko 200 milijonom uporabnikov po vsem svetu omogoča poceni klice na katero koli številko

10. decembra 2013, 07:10 UTC

Viber praznuje svojo tretjo obletnico z različico 4.1, ki vključuje globalni zagon funkcije Viber Out in novih vsebin za trgovino s sličicami Sticker Market.

LONDON--(BUSINESS WIRE)-- Viber (www.viber.com) je danes napovedal izdajo različice Viber 4.1 za Android in iPhone, ki vključuje aktivacijo funkcije Viber Out za uporabnike po vsem svetu. Nova funkcija omogoča uporabnikom opravljanje poceni klicev na katero koli mobilno ali stacionarno telefonsko številko.

Viber je predhodno že omogočil Viber Out za uporabnike na Filipinih po tajfunu Haiyan, da bi pomagal uporabnikom priti v stik s prijatelji in bližnjimi. Za zagotavljanje brezplačnih klicev s Filipinov se je Viber povezal s ponudniki telekomunikacijskih storitev po svetu, vključno s Telecom Austria, Telecom New Zealand, Hutchison, Bharti Airtel, Telecom Italia, Citic, Netvision Cellcom, Mada Communication in Omantel. V partnerstvu s podjetjem Globe Telecom pa je Viber tudi uporabnikom po celem svetu omogočil, da kličejo na Filipine brezplačno.

Z uradnim zagonom po celem svetu Viber Out omogoča vsem uporabnikom aplikacije Viber, da kličejo kogar koli po svetu po nizki ceni s pametnih telefonov Android, iPhone in z namiznega računalnika, v prihodnje pa bo možnost na voljo tudi uporabnikom telefonov z operacijskim sistemom Windows. Dobropis na računu Viber Out lahko kupite v aplikaciji preko trgovin Google Play oz. Apple App Store ali s kreditno kartico na Vibru za računalnik. Poleg tega Viber Out nudi znatno nižje cene klicev kot ponudniki konkurenčnih storitev, saj ima nižje tarife za minuto pogovora in ne zaračunava stroškov povezave.

"Viber Out milijonom naših uporabnikov nudi nov način uporabe Vibra in zagotavlja, da lahko katerega koli od svojih stikov dosežejo kadar koli," je povedal izvršni direktor Vibra Talmon Marco. "Še naprej bomo izboljševali Viber Out in skrbeli, da so naši uporabniki povezani po najbolj dostopnih tarifah."

Za razliko od konkurence, Viber Out klicanemu prikaže vašo dejansko telefonsko številko, tako da ta ve, kdo kliče. Viber Out za računalnik ima tudi imenik vašega telefona, tako da si vam ni treba zapomniti številk ali jih vnašati ročno.

Viber Out sledi funkciji Viber Sticker Market kot druga plačljiva storitev v aplikaciji. Pri novi različici je Viber dodal nove sličice in bo še naprej dodajal nove vsebine. Viber objavil tudi nov promocijski video, v središču katerega nastopa ena njegovih značilnih maskot - Violet.

Video je na voljo na naslednji povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=_uMj6ntj_9o

O Vibru:

Platformo Viber razvija Viber Media, pionirsko podjetje na področju mobilnih sporočil in klicev preko internetnega protokola (VoIP). Viber omogoča brezplačno povezovanje vsakomur po svetu. Vibrovi uporabniki lahko pošiljajo besedilna in slikovna sporočila, nalepke, slike, video posnetke in risbe, delijo podatke o lokaciji kjerkoli po svetu, opravljajo brezplačne klice v visoki ločljivosti ali uporabljajo funkcijo pritisni in govori na napravah z operacijskimi sistemi iPhone®, Android™, Windows Phone, Blackberry®, Windows®, Mac, Symbian, Nokia S40 in Bada prek omrežij 3G/4G ali WiFi. Viber, ki ima preko 200 milijonov uporabnikov v 193 državah, se nenehno razvija z uvajanjem novih platform in dodajanjem novih zabavnih funkcij, kot so nalepke in čustveni simboli.

Več si lahko ogledate na:

https://www.facebook.com/viber

https://twitter.com/viber

Kontakt

Viber:
Jonah Balfour, 1-917-675-3245
Blonde 2.0 for Viber
Jonah@blonde20.com

Vir: Viber

Angleško različico te izjave za javnost si lahko ogledate na spletnem naslovu:
http://www.businesswire.com/news/home/20131209005859/en