O-STA

47. državno tekmovanje iz znanja kemije za Preglove plakete

V soboto, 11. maja 2013, bo na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani in Srednji vzgojiteljski šoli in gimnaziji v Ljubljani potekalo že 47. državno tekmovanje iz znanja kemije za dijake in dijakinje. Tekmovanje organizira Zveza za tehnično kulturo Slovenije, na njem pa bo sodelovalo 453 dijakinj in dijakov iz 67 srednjih šol, ki se bodo pomerili za srebrne in zlate Preglove plakete in naslove državnih prvakov v posamezni skupini. Na državno tekmovanje so se uvrstili najboljši s šolskih tekmovanj, ki so po vsej Sloveniji potekala 11. marca 2013, na njih pa je sodelovalo 3456 srednješolcev.

Vabimo vas, da se udeležite otvoritve tekmovanja, ki se bo v soboto, 11. maja 2013, v avli Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani, Kardeljeva ploščad 16, začela ob 9. uri. Začetek tekmovanja je ob 9:30.

Cilji tekmovanja iz znanja kemije so:

• širjenje in poglabljanje znanja kemije,

• primerjanje znanja med dijaki,

• popularizacija kemije,

• odkrivanje in spodbujanje nadarjenih za kemijo,

• motiviranje za nadaljnje poglabljanje znanja s področja kemije,

• ozaveščanje dijakov o pomenu razumevanja narave, njenih procesov in zakonitosti ter varovanja narave in naravne dediščine.

Za vse dodatne informacije o tekmovanju se lahko obrnete na Mijo Kordež (01 42 50 775, mija.kordez@zotks.si).

Program ZOTKS sofinancirajo: Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije, Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport, Urad Republike Slovenije za mladino, Javni sklad Republike Slovenije za razvoj kadrov in štipendije ter drugi.