O-STA

Pričel se je izbor za "Naj kopališče 2013"

V uredništvu "Dobro jutro, Slovenija" že skoraj četrt stoletja izbirajo najbolj priljubljena kopališča v Sloveniji, letos pa se izboru pridružujeta tudi RTV Slovenija in Nedeljski Dnevnik. Kopališča se bodo, že triindvajsetič zapored, pomerila v sedmih različnih kategorijah. Glasovanje se je pričelo v začetku maja in bo trajalo vse do zaključka poletne sezone - predvidoma do konca septembra.

V uredništvu turistično informativnega spletnega portala www.dj-slovenija.si že dolga leta spremljajo dogajanje na slovenskih kopališčih in o njem obveščajo širšo javnost. Ugotavljajo, da se upravniki kopališč vedno bolj odzivajo na komentarje in predloge svojih obiskovalcev, saj se zavedajo, da so gostje danes vedno bolj zahtevni. "Preden se gostje danes odpravijo na dopust ali pa le na krajši oddih, želijo biti informirani o ponudbi in novostih posamezne destinacije in kot vir informacij večkrat izberejo tudi spletni portal www.dj-slovenija.si. Ko se z dopusta vrnejo, pa seveda z veseljem delijo svojo izkušnjo z nami," so zatrdili v uredništvu.

Kopališča so glede na velikost in njihove posebnosti tudi v letošnji sezoni razdeljena v sedem različnih kategorij, in sicer: naravna kopališča, letna kopališča, pokrita bazenska kopališča, vodni parki, ter mala, srednja in velika termalna kopališča.

Izbor za sezono 2013 se je začel maja in bo potekal predvidoma do konca septembra. Tako kot v preteklih letih ga bodo tudi letos spremljala radijska oglašanja na 9-ih radijskih postajah, v katerih s pomočjo gostov ekipa radijske oddaje "Dobro jutro, Slovenija" predstavi posamezno kopališče, njegove posebnosti, novosti in ponudbo. Letos bodo kopališča obiskali tudi s TV kamero, reportaže pa si bo moč ogledati v oddaji Dobro jutro na RTV SLO in prebrati v Nedeljskem Dnevniku. Vse omenjene informacije je seveda možno dobiti tudi na spletu.

Naj kopališča v navedenih sedmih kategorijah bodo tudi letos izbrali izključno obiskovalci, ki lahko glasove oddajo na turistično informativnem spletnem potalu www.dj-slovenija.si in preko tiskane glasovnice, ki bo vsak teden objavljena v Nedeljskem Dnevniku.