O-STA

Gorenjevemu kuhališču IQcook nagrada Plus X Award za najboljši izdelek leta 2013

Velenje, 11. junij 2013 - Gorenje je za indukcijsko kuhališče IQcook prejelo mednarodno nagrado Plus X Award za najboljši izdelek leta 2013 v kategoriji gospodinjskih aparatov. Strokovna žirija je Gorenjevo kuhališče s senzorsko tehnologijo IQ nagradila še za inovativnost, vrhunsko kakovost, oblikovanje in prijaznost upravljanja.

V Gorenju so ponosni, da je strokovna žirija nagradila edinstveno senzorsko tehnologijo kuhališča IQcook, prvega kuhališča na svetu, ki omogoča samodejne načine kuhanja v pari ter s pomočjo pametnih senzorjev IQ zagotavlja varno, energijsko in časovno optimirano ter nadzorovano kuhanje. Za razliko od pečice, ki je zaprto okolje, kuhališče predstavlja nekontroliran ambient, zato je vzpostavljanje avtomatičnih procesov kuhanja toliko bolj zahtevno. Edinstvena senzorska tehnologija omogoča preprosto pripravo jedi po petih različnih, uporabniku prilagojenih prednastavljenih načinih kuhanja. Senzorji IQ samodejno uravnavajo delovanje kuhališča glede na izbrane nastavitve in odpravljajo potrebo po nenehnem nadzoru postopkov kuhanja, patentirana varnostna funkcija SmartSense pa s samodejnim izklopom kuhališča preprečuje prekipevanje ali prismoditev hrane.

Gorenje je večkratni prejemnik nagrade Plus X Award. Med drugim jo je prejelo za napredno pečico HomeCHEF, pralni stroj Gorenje Simplicity, pečico iz kolekcije Gorenje Ora-Ito ter hladilnik iz kolekcije Gorenje Retro. Za kuhališče IQcook pa je bilo Gorenje letos nagrajeno tudi z oblikovalsko nagrado Red Dot.

Elizabeta Biluš
Odnosi z javnostmi/ Public Relations
Gorenje, d.d.
Partizanska 12, 3503 Velenje, Slovenia
Tel.: +386 3 899 73 81
Fax.: +386 3 899 25 01
elizabeta.bilus@gorenje.com
www.gorenje.com