O-STA

Najava zaključne prireditve PROSTOVOLJEC LETA 2012

Mladinski svet Slovenije (MSS) letos ponovno, že enajstič, pripravlja zaključno prireditev natečaja Prostovoljec leta, ki bo v sredo, 26. junija 2012, ob 16:00 na Brdu pri Kranju (Kongresni center, dvorana Grandis). Častni pokrovitelj projekta Prostovoljec leta je predsednik RS Borut Pahor, ki bo prireditev tudi gostil, in sicer v sodelovanju z Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport. Pri podelitvi priznanj bodo tako poleg predsednika sodelovali še ministrica dr. Anja Kopač Mrak, minister dr. Jernej Pikalo ter predsednica MSS Tea Jarc.

V natečaj je letos 152 različnih prijaviteljev prijavilo 187 posameznikov in 64 projektov; vse statistike natečaja so letos rekordne. Veseli nas, da prostovoljstvo v teh težkih časih ostaja živo oziroma ima še večjo vlogo in tako še bolj prispeva h kvaliteti našega vsakdanjega življenja in lajšanju problemov s katerimi se vsakodnevno soočajo številni prebivalci Slovenije.

Na prireditev na Brdu so povabljeni vsi prijavljeni prostovoljci in predstavniki institucij - prijaviteljev v natečaj, med katerimi so različne mladinske, humanitarne in druge nevladne organizacije, centri za socialno delo, socialni zavodi, šole ipd. Tudi tokrat bomo podelili nazive najboljšim prostovoljcem in projektom: Naj prostovoljka in Naj prostovoljec v treh starostnih kategorijah in naziv Naj prostovoljski projekt ter dve posebni priznanji ; posebej pa še naziva Naj mladinski voditelj in Naj mladinski projekt.

Imena nagrajencev bodo znana šele ob sami podelitvi; lahko pa navedemo, da ključni nagrajenci prihajajo iz naslednjih mest oz. njihove bližnje ali daljne okolice: Ajdovščina, Jesenice, Koper, Ljubljana, Maribor, Ormož in Šentjur.

Prostovoljci in projekti so bili izbrani na podlagi natečaja, ki ga je Mladinski svet Slovenije v februarju letos objavil že enajstič zapored; z njim pa povabil vse institucije in posameznike, ki v svoje dejavnosti vključujejo prostovoljstvo, da prijavijo svoje najboljše prostovoljce, prostovoljke in projekte za leto 2012. Po zaključku natečaja je izbor za Naj nazive opravila komisija, sestavljena iz predstavnikov Slovenske filantropije, Zavoda Nefiks, Mladinske mreže MaMa, Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Ministrstva za javno upravo, Fakultete za socialno delo, Urada RS za mladino, Zavoda Movit, Mladinskega sveta Slovenije ter mladinskih organizacij.

Povezave:

· Objava natečaja.

· Predstavitev projekta prostovoljec leta z vsemi podatki iz prejšnjih let.

· Lanskoletna razglasitev nagrajencev.