O-STA

Ivo Daneu na EuroBasket 2013 povabil predsednika Črne Gore

Podgorica - Izjemno uspešna promocija EuroBasketa 2013 in Slovenije v Podgorici se je končala z obiskom pri predsedniku države Filipu Vujanoviću, ki ga je Ivo Daneu povabil na evropsko prvenstvo. Vujanović je dejal, da se z veseljem odzove povabilu in, da upa, da se bo Črna Gora uvrstila v drugi del tekmovanja.

V glavnem mestu Črne Gore je slovenska delegacija (ambasador Ivo Daneu, predstavnik za odnose z javnostmi Anže Blažič ter predstavnika Palme Marko Sikur in Fredi Fontatot) organizirala tudi novinarsko konferenco, na kateri sta bila poleg zgoraj omenjenih prisotni še veleposlanik Republike Slovenije v Podgorici, Nj. Eks. Vladimir Gasparič ter direktor reprezentanc Košarkarske zveze Črne gore Danilo Mitrović.

"Trdno verjamem, da bo Slovenija pripravila odličen dogodek in tako dokazala, da lahko tudi države z naših prostorov dobro organizirajo tako velika prvenstva. Upam, da bo Slovenijo obiskalo čim več črnogorskih navijačev, saj je blizu, pa še zelo lepa država je, skoraj toliko, kot Črna Gora," je povedal Mitrović in Ivu Danevu predal črnogorski dres s številko 10.

Prisotni na novinarski konferenci so imeli možnost izvedeti kdaj in kje bodo lahko kupili vstopnice za prvi del tekmovanja na EuroBasketu 2013 ter kakšna ponudba dogodkov čaka obiskovalce na Jesenicah, kjer bo tamkajšnja reprezentanca nastopala v prvem delu turnirja, kot tudi to, da je dvorana Podmežakla ta hip še v postopku prenove in da je vsa logistika za čas, ko se bodo reprezentance mudile na Gorenjskem, že organizirana.

Poleg tega, da so predstavnikom Košarkarske zveze Črne gore gostje podelili posebne promocijske majice EuroBasketa 2013, so tamkajšnjo javnost obvestili tudi o številnih interaktivnih promocijskih akcijah prvenstva, ki jih v pričakovanju velikega dogodka že lahko spremljajo, o magazinu (www.kzs.si/magazin) ter še številnih drugih atrakcijah.

Delegacija se je udeležila tudi sprejema, ki ga je ob skorajšnjem dnevu državnosti, organiziralo slvoensko veleposlaništvo v Podgorici. Osrednja tema dneva državnosti letos je EuroBasket. Ob tej priložnosti je Ivo Daneu opravil govor, sprejem je obiskal Lipko, postavljena pa je bila tudi stojnica, na kateri so obiskovalci, bilo jih je kakšnih 200, dobili več informacij o prvenstvu, promocijski material in še veliko drugega.

Urad Vlade RS za komuniciranje je v središču mesta postavil posebno košarkarsko igrišče, na katerem sta se pomerili slovenska in črnogorska zasedba, na veselje domačinov pa je bila boljša slednja. Dogajanje je obiskal tudi Daneu, ki se je preizkusil v vlogi trenerja slovenske ekipe.

Ivo Daneu, ambasador EuroBasketa 2013:

"Slovenija in Črna Gora sta si zelo podobni, predvsem v košarkarskem smislu, saj sta to zelo košarkarski državi z odličnimi igralci, ki igrajo tudi v najboljših klubih. Črna Gora ima težko skupino na Jesenicah, skupaj s še tremi balkanskimi državami ter Litvo, a ima dobro ekipo. Večkrat se spominjamo leta 1970 in svetovnega prvenstva v Ljubljani, ko je bilo vzdušje enkratno, s tekmovanjem pa je dihala celotna država. Prepričan sem, da bo tako tudi tokrat in, da bomo v septembru priča izjemnemu dogodku, ki se ga bomo radi spominjali. Verjamem, da bomo vse navijače sprejeli odprtega srca, kot mene vselej Črnogorci, za katere upam, da se bodo prvenstva udeležili v čim večjem številu, pa ne le zaradi košarke, temveč tudi zaradi lepot Slovenije. Zahvaljujem se spoštovanemu veleposlaniku, Nj. Eks. Vladimirju Gaspariču ter celotnemu slovenskemu veleposlaništvu za gostoljubje in izjemno pomoč pri organizaciji promocije v Podgorici."