O-STA

CUNF - celjski festival oblikovalcev unikatov bo na Mestni plaľi na obreľju reke Savinje, kamor se seli če z poletje, to soboto skupaj z Ines Kavgić delil nasmehe

Priloľnost, da odkrijete svet unikatnih izdelkov ali celo svoj lasten ustvarjalni talent

Celje, 1. julij 2013, Na Mestni plaži ob nabrežju reke Savinje se bo to soboto, 6.julija 2013 med 9.00 in 15.00 odvijal Cunf, celjski festival oblikovalcev unikatov, ki sledi dobri praksi podobnih dogodkov v svetu in doma.

Na prvem Cunfu ob obreľju reke Savinje bo sodelovalo 26 ustvarjalk: [Ustvarjalni pristan]*[Ainu design]*[Kikla]*[Dekorativni izdelki Alenke Bajič]*[Ekoalt Vindol]*[Sunart]*[Avalona]*[S & V art]*[Upaj Wood]*[Naravna kozmetika Sonček]*[Souvenirssart]*[Tjuąin vrt]*[Ophelia art]*[Vikerli]*[Alenka Lever]*[Lejca & Kvačka]*[Mabelu]*[Arheomanufaktura]*[Atelje Sonja Hrastnik]*[Tinkine srčkarije]*[Zavod Zadnje upanje]*[Vidin zaklad]*[MojcArt]*[Herbika]*[Tulipanov vrt]*[Sofikleja].

Cunf poleg sejma unikatnih izdelkov cART, ki je v juniju upihnil svojo prvo svečko, prebivalcem mesta Celje in seveda tudi turistom omogoča, da spoznajo izjemno pestro ponudbo unikatnih izdelkov, njihove ustvarjalce in morda tudi v sebi odkrijejo ustvarjalni talent. Sobotni dogodek so Cunfovci povezali ąe z otvoritvijo fotografske razstave z izjemno pomenljivim naslovom "Razstava nasmehov" mlade avtorice, Ines Kavgić, prostovoljke, ki je lansko leto kar tri mesece preľivela v Gani, kjer je na dveh ąolah (v vaseh Azani in Butre) poučevala otroke. Tekom treh mesecev je neprestano vpijala prijaznost tujcev in si poskuąala vtisniti njihove nasmehe v svoj spomin. Od tod tudi poimenovanje razstave, "Razstava nasmehov". Osnovni namen razstave je deliti nepozabno izkuąnjo z mimoidočimi in preko tega ljudi povabiti k sodelovanju pri projektu "Gana 2013". Avtorica razstave je namreč ob pomoči Druątva Humanitas zasnovala projekt "Gana 2013", preko katerega poskuąa ąoli, na katerih je poučevala, opremiti s projektorjem za laľje izvedbo delavnic prostovoljcev, ki tja prihajajo.

Cunf je celjski festival oblikovalcev unikatov, ki sledi dobri praksi podobnih dogodkov v svetu in doma. Prvi festival CUNF se je zgodil v mesecu marcu, v aprilu so Cunfovci priredili kar dva dogodka, v maju in juniju pa po enega. Pred poletno selitvijo na obrežje reke Savinje so gostovali v Celjskem mladinskem centru in do danes predstavili kar 40 različnih ustvarjalcev ter ustvarjalk iz vse Slovenije. Dan za CUNF je postala vsaka prva sobota v mesecu.

Cunf nudi priložnost ustvarjalnim posameznikom vseh starosti, da pokažejo svoje stvaritve, vsem tistim, ki znajo ceniti ustvarjalnost, pa daje možnost, da obdarijo sebe in svoje bližnje z unikatnimi izdelki. K sodelovanju se lahko prijavijo oblikovalke in oblikovalci nakita, modnih oblačil in obutve, igrač, umetniąkih izdelkov iz stekla, usnja, keramike, lesa, kamna ipd.

V priponki prilagamo tudi fotomaterial

Vzduąje na Cunfu (iz arhiva ustvarjalcev)

Več info: Andreja Jezernik, tel.: 041 861 313 in Zvonka Likar, tel.: 041 424 114.