O-STA

Celjske vstopnice za Slovenijo (skoraj) pošle v dveh urah

Dve uri po začetku prodaje vstopnic za prvi del EuroBasketa 2013, ki se je začela v ponedeljek, so pošli skoraj vsi dragoceni listki papirja za slovenske tekme. Na voljo jih je le še peščica za dvoboj Slovenija : Gruzija, in sicer na prodajnih mestih Petrola.

Poleg slovenskih tekem v Celju je najboljša prodaja dvobojev na Jesenicah, veliko vstopnic pa so zakupili tudi finski navijači, ki tako znova uresničujejo napovedi, da jih bo na EuroBasketu več kot 1.000. V Kopru je od včeraj odprta tudi posebna info točka EuroBasketa 2013, ki so jo skupaj vzpostavili Mestna občina Koper, turistična agencija Palma, Eventim in EP 2013 d. o. o. in na kateri bodo obiskovalci dobili več informacij o dogodku, turistični ponudbi ter tudi vstopnice za evropsko prvenstvo ter pripravljalne tekme slovenske reprezentance.

V ponedeljek je bilo v prodaji povprečno 3.000 vstopnic na tekmo prvega dela, prvi pa sta bili po nekaj manj kot 20 minutah razprodani srečanji Slovenije z dvakratnimi evropskimi prvaki Španci ter sosedi Hrvati. Edini, ki so imeli prednost pri nakupu, so bili slovenski košarkarski klubi in košarkarske zveze (cca. 1.000 na tekmo), lokalni organizacijski odbor pa je moral po pogodbi določene vstopnice zagotoviti tudi za FIBA, FIBA Europe ter sponzorje. Veliko sedežev ni bilo v prodaji zaradi medijske tribune in tribune za sodelujoče.

Vsem, ki so ostali brez vstopnic, priporočamo, da že zdaj premislijo o nakupu vstopnic za drugi del tekmovanja, ki jih je na www.eventim.si in posebnih prodajnih mestih trenutno še dovolj, prav tako tudi za četrtfinale, polfinale in tekmo za tretje mesto.

Še vedno pa obstaja možnost, da bo nekaj vstopnic na voljo na dan tekme, saj lahko pride do odpovedi ali vrnitve vstopnic FIBA/FIBA Europe, ki jih bomo v takem primeru dali v prodajo, saj želimo, da lahko do dragocenih kosov papirja pride čim več navijačev. Informacije o prostih vstopnicah na dan tekme bodo objavljene izključno na posebnii podstrani EuroBasketa 2013 na www.eventim.si, na voljo za prodajo pa bodo na blagajnah dvoran na dan tekme.

CENE, ZEMLJEVIDE DVORAN IN PRODAJNA MESTA SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ