O-STA

NLB Plačilne kartice: enostavni nakupi na obroke - brez stroškov, obresti in dodatne dokumentacije

NLB ponuja svojim strankam ugodno rešitev za obročno plačevanje s plačilnimi karticami MasterCard, Visa in Karanta, ki lahko na več kot 3000 prodajnih mestih kupujejo najmanj na dva in največ na 12 enakih obrokov. Postopek nakupa je preprost, NLB pa strankam pri tem ne zaračunava obresti in stroškov.

Število prodajnih mest, kjer je mogoče nakup plačati na obroke, se je v enem letu povzpelo na več kot 3.000. Trgovci, pri katerih je možno opraviti nakup na obroke z NLB plačilnimi karticami so vseh dejavnosti in v vseh regijah Slovenije, med njimi so tudi veliki trgovci kot Hervis, Big Bang, GA - gospodinjski aparati, Comshop, Zlatarne Celje, megamarketi Interspar in izbrane trgovine Spar, Kompas in številne druge. Popoln seznam, kjer lahko po regiji ali dejavnosti poiščete konkretno prodajno mesto, si lahko ogledate na spletni strani www.nlb.si/nakupi-na-obroke-prodajna-mesta.

Najbolj pogosto se za obročno plačilo odločajo stranke pri nakupih bele tehnike, zabavne elektronike, opreme za dom, pri plačilu potovanj, v zadnjem času pa tudi za plačilo oblačil in drugih nakupov manjših vrednosti. Nakup na obroke z NLB Plačilnimi karticami pride prav tudi pri nakupih šolskih potrebščin.

Enostaven postopek nakupa
Postopek nakupa na obroke s plačilno kartico je preprost: na prodajnem mestu stranka izrazi željo, da bi plačala nakup na obroke in se s prodajalcem dogovori o številu obrokov. Nakup na obroke je opravljen kar v okviru plačilne transakcije na POS terminalu. Stranki ni potrebno dodatno potrjevati nobenih drugih dokumentov. Pri tem NLB stranki ne zaračunava stroškov ali obresti.

Višina nakupa je odvisna od višine neporabljenega limita, ki ga imajo stranke na plačilnih karticah. Višino razpoložljivega limita na kartici lahko stranke vedno preverijo prek NLB Klika, NLB Teledoma, na NLB Bankomatih ali v NLB Poslovalnici. V primeru, da višina razpoložljivega limita ne ustreza višini želenega nakupa, lahko imetniki v svoji NLB Poslovalnici ali pa kar prek NLB Klika oddajo vlogo za povišanje limita.