O-STA

Ugodne cene pijače in pestra ponudba v navijaških središčih

Ljubljana - Organizatorji EuroBasketa 2013 so skupaj s Skupino Laško in Valom 202 predstavili sistem delovanja navijaških središč v vseh štirih mestih, gostiteljicah EP in sporočili, da bo v vseh fan conah ugodna cena pijač.

Gostinci bodo v fan conah ponujali hrano in pijačo sponzorjev Fructala, Skupine Laško, Panvite in licenčnega partnerja Mlinotesta. V vseh navijaških središčih bodo brezalkoholne pijače stale največ 1,70€, pivo pa največ 2,50€. Uradne navijaške cone bodo praviloma odprte od 13.00 do 24.00, a vendar prilagojene željam občin, gostiteljic, ki bodo za nekatere dogodke svoja dogajanja odprla prej in tudi kasneje končala. Občine so se za zabavo domačih in tujih navijačev že dogovorile tudi z nekaterimi gostinskimi lokali.

Uradna navijaška središča:

CELJE - Krekov trg
JESENICE - Stara Sava
KOPER - Ukmarjev trg (od 3. do 9. 9.) in Carpacciov trg (celo prvenstvo)
LJUBLJANA - Stožice (od 11. 9. dalje)*

* - Mestna občina Ljubljana bo poskrbela tudi za navijaško dogajanje na Kongresnem trgu, ki ni uradna fan cona EuroBasketa 2013.

V vseh uradnih navijaških središčih bo poleg pijače in hrane, med drugim tudi pristnih slovenskih jedi, kot je kranjska klobasa, poskrbljeno tudi za promocijske in nagradne igre, ki jih bodo izvajali sponzorji EuroBasketa 2013 in televizijski prenos na velikem ekranu. Za hrano, pijačo in obilico zanimivosti, bo poskrbljeno tudi pred dvoranami.

Aleš Križnar, direktor EuroBasketa 2013:

"Pri lokalnem organizacijskem odboru smo kar nekaj pozornosti, poleg skrbno načrtovanega tekmovalnega področja, namenili zabavnemu delu EuroBasketu 2013 in s tem ponudbi za navijače, pri čemer smo se najprej osredotočali, da na uradnih lokacijah ponujamo hrano in pijačo slovenskega izvora, oziroma slovenske jedi. Želeli smo narediti korak naprej od prejšnjih prvenstev v košarki in se približati največjim standardom velikih tekmovanj, ki ponujajo pravo doživetje. Želeli smo tudi, da bi imeli navijači v vseh mestih dobre pogoje, zato smo se s partnerji dogovorili, da bodo v vseh uradnih fan conah ugodne cene brezalkoholnih pijač in piva, saj želimo, da te cene ne bi zrasle v nebo, torej, da bodo navijači Slovenijo zapuščali zadovoljni, ne pa z občutkom, da smo jih preveč opeharili. Mislim, da so občine v prvem delu in naš LOC skupaj z Valom 202 v drugem ter tretjem delu, pripravile odlične programe in, da se bo za vsakega našlo nekaj, v čemer bo užival pred in po košarkarskih tekmah."

Aleš Antauer, vodja navijaških središč EuroBasketa 2013:

"Na tokratnem EuroBasketu bo za navijače na uradnih lokacijah zelo dobro poskrbljeno, saj so občine in Val 202 v sodelovanju z lokalnim organizacijskim odborom za 2. in 3. del poskrbele za odličen in raznovrsten program, ki bo navdušil staro in mlado. Naša želja je tudi, da v fan conah ne vidimo le košarkarskih navdušencev, temveč tudi ostale, ki bodo želeli biti del tega enkratnega dogajanja. Videli bomo lahko nastope Mi2, Tabuja, Zorana Predina & CoverLover, Modrijane, Nedo Ukraden, Nude, Kingston, Big foot mame, različnih DJ-jev, v Celju bodo zabijali Dunking devilsi, nastopale bodo folklorne skupine iz Hrvaške in Ukrajine ter brazilski tolkalisti, v Stožicah pa bodo zbrane nasmejali tudi različni stand up komiki. V navijaške cone bo vstop prost tudi za tiste, ki ne bodo imeli vstopnic za EuroBasket 2013, z izjemo nekaterih dogodkov, ki bodo plačljivi in tudi označeni. Natančen razpored dogodkov bo kmalu objavljen na uradni spletni strani www.eurobasket2013.org.

Jernej Smisl, predstavnik Skupine Laško:

"Skupina Laško je skupaj z organizatorji in ponudniki gostinskih storitev za čas EuroBasketa pripravila ugodno ponudbo, da se bodo lahko obiskovalci odžejali. Predvsem pomembno se nam zdi, da smo zagotovili primerno ceno piva, ki ne bo višja kot 2,50 EUR ter brezalkoholnih pijač, ki ne bodo dražje od 1,70€. Prav tako smo zagotovili, da se bo moč odžejati tudi v notranjosti dvoran, seveda zgolj z brezalkoholnimi pijačami. V preteklih tednih in tudi še v preostanku časa do evropskega prvenstva smo in bomo z organizatorji in gostinci preizkusili dogajanje pred dvoranami, kjer bo potekalo EP, tako da lahko potrdim, da smo pripravljeni. Vse navijače vabimo na zadnji dogodek pred evropskim prvenstvom, ki se bo odvijal 31. 8. najprej v dvorani Stožice, nato pa na Prešernovem trgu, kjer se bo BasketPartyBus poslovil od navijačev in reprezentantov."

Mirko Štular, odgovorni urednik Vala 202:

"Program navijaške cone ob Dvorani Stožice bo ustregel tako najbolj zagretim košarkarskim navijačem, obiskovalcem tekem kot tudi širši javnosti. Vrhunski športni dogodek mora imeti tudi spremljevalni program na enako dostojni ravni, zato želimo prizorišče sklepnega dela prvenstva spremeniti v živahno in priljubljeno shajališče, ki bo obiskovalcem ponudilo kakovosten, privlačen in dinamičen spremljevalni program, da jim bo dogodek ostal v lepem spominu tudi po tej plati.

Vrhunec glasbenega programa bodo zagotovo nastopi nekaterih velikih imen slovenske zabavne glasbe, kot so Mi2, Dan D, Zoran Predin in CoverLover, Hamo in Tribute to Love ter Big Foot Mama, odlično vzdušje pa bodo imele priložnost ustvariti tudi nekatere nekoliko manj prepoznavne, udarne, obetavne skupine, kot so Happy Ol' McWeasel, Trash Candy, Kill Kenny, Adam. Program navijaške cone bo vključeval tudi kratke vstope nekaterih znanih stand-up komikov, nagovore prepoznavnih imen slovenskega družabnega življenja ter legend slovenskega in evropskega športa. Moderatorji programa v navijaški coni, športnim in radijskim navdušencem dobro znana imena Anja Hlača Ferjančič, Nejc Jemec, Rok Kužel, Uršula Majcen, Aleš Smrekar, bodo tudi v spremljevalnem programu izpostavili mednarodno dimenzijo dogodka. Val 202 bo del večernega programa navijaške cone prenašal neposredno, celoten radijski program od 16.00 do 24.00 pa bo vse tekmovalne dni pripravljal izpred dvorane Stožice."