O-STA

Sarajevo: Pazi, Ekrem Jev... BasketPartyBus gre!

Ekipa BasketPartyBusa niti ni uspela dobro zatisniti oči po dogodku na Jesenicah, že je bila v soboto ob treh ponoči na poti proti Sarajevu, kjer je v okviru 19. Sarajevskega filmskega festivala (SFF) ogrevala vzdušje pred EuroBasketom 2013. Dolga pot je bila vredna truda; ljudje v mestu, ki je še nedolgo nazaj pretrpelo mnogo gorja, so bili navdušeni nad "prišlekom" iz Slovenije.

"Hvala, da ste prišli. Tisti, ki se še spomnimo olimpijskega Sarajeva 1984 in Vučka, vemo, kaj takšen dogodek pomeni za neko državo in njene prebivalce. EuroBasketu 2013 in Lipku želimo veliko uspeha tudi Sarajevčani," je povedal eden od srečnih dobitnikov priložnostnih majic in žog, ki so letele z neba tudi v prestolnici Bosne in Hercegovine. Čeprav je mesto te dni primarno dihalo s filmskim festivalom, niso pozabili niti na košarko. Tako smo na poti srečali navijače, ki so se vračali s prijateljske tekme na Jesenicah, kar nekaj ljudi pa je napovedalo tudi svoj prihod na "main event" - EuroBasket 2013 v Sloveniji med 4. in 22. septembrom.

Ob animaciji na Laško Summer Nights lokaciji SFF (večer se je nadaljeval s projekcijo filma o skupini Pussy Riot) in pred dvema nakupovalnima središčema, je avtobus največ pogledov, nasmehov ter pozdravov prejel med krožno vožnjo po glavnih ulicah Sarajeva. Pri t. i. "večnem ognju" je v soboto zvečer uplenil vsaj toliko pozornosti, kot YouTube senzacija Ekrem Jevrić, ki je izzval navdušenje širnih množic, ko se je z avtom po polžje premikal po sarajevskih ulicah. Ekipa BasketPartyBusa si je bila ob povratku edina, da je bil namen poti več kot dosežen in da slogan naše karavane še kako drži - igra nas res druži!