O-STA

Lipko in Košorok najbolje prodajana otroška knjiga

Ljubljana, 27. avgust 2013

Knjiga Lipko in KošoRok, ki je izšla pri založbi DZS, se je avgusta uvrstila na 1. mesto lestvice Naj 10 v slovenskih knjigarnah, v kateri sodeluje večina slovenskih knjigarn. Prodanih je namreč že prek 8.000 od 11.000 narejenih izvodov!

Lestvica, ki jo pripravlja Zbornica knjižnih založnikov in knjigotržcev pri GZS, zajema podatke za obdobje od 20. v preteklem mesecu do 21. v tekočem mesecu.

Izvirno zgodbo Primoža Suhodolčana, enega najbolj priljubljenih in branih slovenskih mladinskih pisateljev, dopolnjujejo izjemne ilustracije Gorazda Vahna. Poleg Lipka, maskote EuroBasketa 2013, bodo bralci v pravljici spoznali Roka, drobnega in osamljenega dečka, ki si bolj kot karkoli želi igrati košarko. Nekega večera se na zapuščenem igrišču spoprijatelji z Lipkom, s katerim nato vsak večer pridno igrata in trenirata. Lipko mu tudi zaupa veliko skrivnost, ki je pred njim ni slišal še nihče. Kadar je polna luna in je zadnji dan v prvem zelenem mesecu, gozd oživi v pričakovanju velike tekme med Iglavci in Listavci. Želja po igranju se Roku uresniči na kar najbolj nenavaden način in vse svoje znanje, vztrajnost in moč, ki jih je pridobil med igranjem z Lipkom, bo lahko preveril na veliki gozdni tekmi!

Slikanica Lipko in KošoRok prinaša zgodbo o prijateljstvu in športu, ki bo na izviren način dopolnila izjemno športno in navijaško vzdušje ob največjem športnem dogodku v zgodovini samostojne Slovenije.

Lipko in KošoRok je zmagovalna zgodba razpisa Pravljica o Lipku, ki ga je Društvo slovenskih založnikov izpeljalo v sodelovanju z Javno agencijo za knjigo RS in EuroBasketom 2013.

Slikanica, ki vsebuje tudi nekaj avtobiografskih elementov, je z naslovom Lipko and BasketBilly že na voljo tudi v angleščini, izšla pa bo tudi v elektronski izdaji.