O-STA

Lipko na Triglavu

Triglav, 4. september 2013

Lipko spisal zgodovino in dosegel prvi koš na Triglavu

Triglav - Ker je najvišji slovenski vrh Triglav najbolj prepoznaven slovenski državni simbol, EuroBasket 2013 pa največji športni dogodek v zgodovini Slovenije, je povsem razumljivo, da so organizatorji prvenstva vsem navijačem, ki so se ali se še bodo podali v Slovenijo, prav tam pripravili svojevrstno dobrodošlico.

FOTOGALERIJA LIPKOVEGA VZPONA NA TRIGLAV IN PRVEGA KOŠA NA NAJVIŠJI TOČKI SLOVENIJE

Lipko, uradna maskota največjega evropskega košarkarskega dogodka leta, je tudi 2864 metrov nad morsko gladino zakuhal košarkarsko vročico, potem ko je na vrh prinesel koš, sprožil proti njemu ter že v prvem poizkusu zadel, kar je bil sploh prvi doseženi koš na Triglavu kadarkoli.

Kljub slabemu vremenu je Lipko vložil ogromno truda v to, da je z veseljem košarkarskim navdušencem zaželel čim bolj uspešen ter atraktiven EuroBasket 2013, popestren s kar največjim številom košev ter ostalih potez.

Po košarkarskih tekmah v Postojnski jami ter na splavu v Koprskem zalivu, 300 metrov od obale, je to nov veliki presežek organizatorjev EuroBasketa 2013, po katerih se bomo tudi leta kasneje z veseljem spominjali letošnjega spektakla.

Kratek video unikatne dogodivščine si lahko ogledate TUKAJ.