O-STA

Pet držav že dobilo medaljo na EuroBasketu

Ljubljana - Pet držav, udeleženk EuroBasketa 2013 se že lahko pohvali z medaljo z EuroBasketa 2013. Hrvaški latvijski, litovski, slovenski ter srbski predstavniki so se namreč že okitili z odličjem na turnirju medijskih predstavnikov.

Organizatorji EuroBasketa 2013 so izkoristili prost dan na prvenstvu ob selitvi moštev, ki so se prebila skozi sito prvega dela tekmovanja v ljubljanske Stožice za to, da so v torek v Ljubljani priredile košarkarski turnir 3x3 za vse zainteresirane medijske predstavnike

Prizorišče turnirja so bile slovite Plečnikove Križanke, kjer ni manjkalo lepih potez, atrakcije in predvsem zabave za predstavnike sedme sile ter vse, ki so si želeli dogodek ogledati. Manjkale niso niti predstavnice nežnejšega spola - tako so denimo za pašo oči vseh obiskovalcev s svojim nastopom poskrbele tudi priljubljene Zmajčice.

Na turnirju je nastopilo 16 ekip, sestavljenih iz novinarjev iz 10 različnih držav, dve izmed ekip pa sta bili tudi mešani po državljanstvu. Ena izmed njiju je na koncu tudi posegla po zmagi na turnirju.

Prvo mesto je pripadlo ekipi Majestic Floppers, ki so jo sestavljali Latvijec, Litovec, Slovenec in Srb, drugo mesto je pripadlo slovenski zasedbi Adecco, medtem ko je tretje mesto zasedla hrvaška ekipa Cro Press.