O-STA

Molson Coors dobil priznanje vodilnega na svetu v pijačarskem sektorju, ohranja članstvo v svetovnem in severnoameriškem Dow Jones indeksu

Razvijajoč se program družbene odgovornosti sedaj vključuje blagovne znamke in maloprodajni segment

DENVER & MONTREAL--(BUSINESS WIRE)--Družba Molson Coors Brewing Company (NYSE: TAP) je danes sporočila, da je bila tretje leto zapored uvrščena na Dow Jonesov trajnostni indeks za Severno Ameriko in si drugo leto zapored prislužila mesto v prestižnem svetovnem indeksu. Od 140 družb, ki so uvrščene na severnoameriški indeks, je Molson Coors ena izmed samo osmih družb v kategoriji hrana in pijača, na svetovnem indeksu pa je v tej kategoriji ena izmed samo štirinajstih.

"Ponosni smo, da smo drugo leto zapored priznani kot vodilna družba v pijačarskem sektorju in že drugo leto zapored vključeni tudi v DJSI svetovni indeks," je dejal Peter Swinburn, predsednik uprave in glavni izvršni direktor Molson Coorsa. "Molson Coors se osredotoča na izboljšave svojega 'pivovskega odtisa', ki meri naš vpliv na skupnosti, ljudi in okolje. Tekom leta 2013 smo naš pivovski odtis razvili še naprej, tako da smo skozi blagovne znamke svoje stranke pritegnili v aktivnejše sodelovanje z namenom prispevati k rasti podjetja."

Poleg vključitve evropskih podružnic je Molson Coors zabeležila pomembne izboljšave na vseh ključnih področjih ocenjevanja: upravljanja z blagovno znamko, embalaže in inovacije.

DJSI sledi pristopu najboljše prakse in vključuje družbe v vseh panogah, ki presegajo svoje konkurente v številnih merilih trajnosti. RobecomSAM povabi 2500 največjih podjetij na svetu (na podlagi proste tržne kapitalizacije) iz 58 panog, da letno poročajo o svojih trajnostnih dosežkih. Rezultat ocene družbene odgovornosti podjetja je poglobljena analiza ekonomskih, okoljskih in družbenih kriterijev, na primer korporativnega upravljanja, tveganj, povezanih z vodo, ter odnosov z deležniki, pri čemer je poseben poudarek na tveganjih in priložnostih, ki so prisotne v posamični panogi.

DJSI Severna Amerika meri dosežke najboljših 20 odstotkov 600 največjih kanadskih in ameriških družb v indeksu Dow Jones Global Total Stock Market Index, ki so vodilne na področju trajnosti, medtem ko Svetovni indeks meri dosežke najboljših 10 odstotkov 2500 največjih družb.

Julija 2013 je Molson Coors izdala "Naš pivovski odtis", poročilo o družbeni odgovornosti za leto 2013, ki navaja, da je družba od 2008 do 2012 prihranila 10 milijonov dolarjev na leto s pomočjo nižje porabe energije in vode, znižanih prispevkov za ravnanje z odpadki in davkov ter prodajo materialov, ki bi sicer bili zavrženi. Leta 2012 je družba objavila nove dolgoročne cilje za doseganje dodatnih prihrankov: 25-odstotno zmanjšanje energetske intenzivnosti, 15-odstotno zmanjšanje intenzivnosti izpustov toplogrednih plinov in 20-odstotno zmanjšanja porabe vode na enoto proizvodnje do leta 2020.

Več informacij o družbeni odgovornosti Molson Coors je na voljo na spletnih straneh www.molsoncoors.com/responsiblity in www.OurBeerPrint.com

O družbi Molson Coors Brewing Company

Molson Coors Brewing Company je ena izmed največjih pivovarn svetu. Segmenti poslovanja družbe so Kanada, ZDA, Evropa, Velika Britanija in Molson Coors International (MCI). Družba ima raznolik portfelj lastnih in partnerskih znamk, kot so najbolj prepoznavne znamke Coors Light, Molson Canadian, Staropramen in Carling. Molson Coors je uvrščen na Dow Jones indeksu trajnosti (DJSI), najbolj priznanem globalnem merilu za trajnostno naravnanost globalnih družb, za 2012/2013 uvrščen najvišje med vsemi pijačarskimi družbami. Več informacij o Molson Coors Brewing Company je na voljo na spletni strani družbe na naslovu www.molsoncoors.com.

O družbi RobecoSAM

RobecoSAM je investicijska družba, specializirana izključno za trajnostno investiranje. Ponuja storitve upravljanja s premoženjem, indeksov, zasebnega kapitala, sodelovanja z deležniki, analize vplivov, ocenjevanja trajnosti in primerjalne analize. Storitve upravljanja s premoženjem vključujejo ESG investicije, ki upoštevajo okoljske, družbene in upravljavske vidike ter prilagojene strategije (za javne in zasebne družbe), ki so namenjene institucionalnim vlagateljem ter finančnim posrednikom po vsem svetu. RobecoSAM skupaj z družbo S&P Dow Jones Indices objavlja globalno priznani Dow Jones indekse trajnosti (DJSI). Na podlagi svoje Ocene družbene odgovornosti, letne analize več kot 200 podjetij, ki kotirajo na borzi, je RobecoSAM ustvaril eno izmed najbolj celovitih podatkovnih baz o trajnosti na svetu. Izsledki raziskav in analiz trajnosti, ki jih RobecoSAM pridobi v neposrednem stiku z družbami, so popolnoma integrirani v investicijske rešitve, ki jih ponuja.

O družbi S&P Dow Jones Indices

S&P Dow Jones Indices LLC, ki je del skupine McGraw Hill Financial, je največji globalni vir indeksnih konceptov, podatkov in raziskav. Družba, ki se ponaša s tako prepoznavnimi indikatorji finančnega trga kot sta S&P 500® in Dow Jones Industrial Average®, ima 115 let izkušenj pri izdelavi inovativnih in transparentnih rešitev, ki izpolnjujejo pričakovanja vlagateljev. V finančne produkte, ki so utemeljeni na naših indeksih, je investiranih več sredstev kot v produkte katerega koli drugega ponudnika. S skupno več kot 830,000 indeksi, ki pokrivajo širok razpon sredstev po vsem svetu, S&P Dow Jones Indices LLC določa, kako vlagatelji merijo in trgujejo na finančnih trgih. Več informacij o družbi je na voljo na spletni strani www.spdji.com.

Dodatna gradiva za medije:

Naš video o pivovskem odtisu - http://youtu.be/MJmqm0-QJSM


Kontakti
Molson Coors Brewing Company
Colin Wheeler, 303-927-2443
colin.wheeler@molsoncoors.com
ali
Sébastien Charbonneau, 514-598-6966
sebastien.charbonneau@molsoncoors.com

Vir: Molson Coors Brewing Company

Omogoča Business Wire

Izjava za javnost je na voljo v angleškem jeziku na naslovu:
http://www.businesswire.com/news/home/20130912006043/en