O-STA

Molson Coors bo združil poslovanje v Evropi

1. oktober 2012, 12:00 UTC

Reorganizacija v Evropi za bolj učinkovito in tržno naravnano ekipo

Hunter imenovan za direktorja za Evropo; Glendinning po upokojitvi Perkinsa direktor za Kanado

Wade v pokoj, White povišan v direktorja nabave

DENVER, MONTREAL--(BUSINESS WIRE)-- Globalni proizvajalec piva Molson Coors je danes naznanil, da bo oblikoval nov evropski poslovni segment, Molson Coors Europe, v katerem bo od 1. januarja 2013 obstoječe poslovanje družbe v Veliki Britaniji in na Irskem združeno s pred kratkim prevzetimi podjetji v srednjeevropskih državah. Molson Coors Europe, ki bo imel sedež v Pragi, bo obsegal letno količinsko proizvodnjo okrog 23,6 milijonov hektolitrov in bo prinesel 2,3 milijarde dolarjev čistih prihodkov iz prodaje na podlagi ameriških računovodskih standardov (US GAAP) za leto 2011. Ti rezultati predstavljajo približno 38 % svetovne proizvodnje piva podjetja Molson Coors Brewing Company v letu 2011 in 30 % globalnih čistih prihodkov od prodaje.

"S to potezo postajamo močnejši tekmec," je povedal Peter Swinburn, glavni izvršni direktor podjetja Molson Coors. "Omogoča nam, da bolje izkoristimo svoje vire za pridobivanje trga te regije, ter spodbuja boljšo izmenjavo dobrih komercialnih praks in marketinškega znanja. Z močnejšo evropsko prisotnostjo si bomo lahko izpogajali boljše pogoje pri dobaviteljih, izboljšali procese in integrirali sisteme za povečanje učinkovitosti."

Mark Hunter, sedanji glavni izvršni direktor Molson Coors za Srednjo Evropo, je bil imenovan za glavnega izvršnega direktorja nove družbe. Pred tem je že bil direktor za Veliko Britanijo in Irsko ter glavni direktor za komercialo pri Molson Coors Canada. Poleg tega je bil še v upravi pivovarne Bass Brewers kot direktor marketinga in v upravi podjetja Coors Brewers Ltd.

"Mark je pridobil dober vpogled v poslovanje v Srednji Evropi in v svojo novo, razširjeno vlogo prinaša obširne izkušnje iz prve roke iz Velike Britanije in Irske," je povedal Swinburn.

Stewart Glendinning, sedanji direktor za Veliko Britanijo in Irsko, bo postal direktor Molson Coors Canada, ko se konec januarja 2013 upokoji sedanji direktor Dave Perkins. Pred prevzemom vodenja poslov v Veliki Britaniji je bil Glendinning globalni direktor za finance. Preden se je leta 2005 pridružil podjetju Molson Coors, pa je delal na vodilnih položajih v KPMG in kasneje The Hackett Group, podjetjih za zunanje strokovne storitve.

"Zahvaljujoč njegovim letom izkušenj v pivovarskem poslu v Severni Ameriki in kot član uprave MillerCoors, ima Stewart pravo kombinacijo znanja v izgradnji znamk in vodstvenih izkušenj za vodenje naše zelo uspešne kanadske ekipe," je dejal Swinburn.

Dave Perkins, glavni izvršni direktor Molson Coors Canada, je sporočil, da po več kot 30 letih v pivovarskem poslu načrtuje upokojitev. Pred svojim trenutnim položajem je bil Perkins predsednik za globalni razvoj znamk in trgov, pri čemer je bil zadolžen za rast in širjenje poslovanja podjetja in njegovih blagovnih znamk na svetovnih trgih. V tej vlogi je vodil poslovne operacije v Aziji, Evropi, Mehiki in na Karibih. Pred združitvijo z Adolph Coors Company je bil direktor za tržni razvoj pri podjetju Molson Canada, pred tem pa je bil še v dvojni vlogi predsednika upravnega odbora Molson USA in predsednika za tržni razvoj pri Molson, Inc. v Severni Ameriki.

"Primerno je, da se Dave upokoji z najvišjega položaja v Kanadi, potem ko je toliko uspešnih let gradil znamke Molson in tudi trajni odnos med podjetji Molson in Coors," je rekel Swinburn. "Daveovih dosežkov je preveč, da bi jih šteli - pravi pivovarski šampion je in izvrsten poslovni vodja."

Na področju vodstvenih kadrov je še več novic. Celso White je napredoval na položaj globalnega direktorja za nabavno verigo, potem ko je Greg Wade napovedal, da se bo konec leta 2012 upokojil s tega položaja. White se je podjetju Molson Coors pridružil septembra 2010 kot direktor za nabavno verigo v mednarodnih poslih, kjer je igral ključno vlogo pri strategiji podjetja za širjenje na rastočih trgih in je vodil širitev na Kitajsko, v Indijo, Ukrajino in Španijo. Pred podjetjem Molson Coors je bil White pet let podpredsednik in generalni direktor poslovanja s koncentrati za vso Ameriko pri podjetju PepsiCo, Inc., kjer je vodil vse vidike poslovanja in nabavne verige koncentratov PepsiCo Concentrate za celoten ameriški kontinent. White ima tudi izkušnje z raziskavami in razvojem ter tehnološkimi postopki iz Campbell Soup Company in M&M/Mars, Inc.

"Celso je dinamičen voditelj velikih strateških, tehničnih in vodstvenih sposobnosti," je pripomnil Swinburn. "S sabo prinaša bogate izkušnje in dobro zgodovino uspehov na globalnih trgih, ki bo še mnoga leta pomagala gnati našo strategijo rasti."

V svojih 12 letih pri podjetjih Molson in Molson Coors je Greg Wade zasedal številne vodilne položaje, med drugim na področju raziskav in razvoja, kakovosti in poslovanja, nazadnje pa je vodil področje nabavne verige kot član izvršne vodstvene ekipe. Pred podjetjem Molson Coors je Greg več kot 20 let delal v Campbell Soup Company na vodilnih položajih na področjih raziskav in razvoja, kakovosti in razvoja izdelkov.

"Greg je bil neprecenljiv član vodstvene ekipe Molson Coors. Njegovo široko poznavanje tako poslovne kot komercialne strani našega poslovanja je prispevalo k doseganju neprimerljivih stopenj inovativnosti in agresivnih varčevalnih ukrepov v času njegovega vodenja," je omenil Swinburn. "Če Gregu rečeš, naj nekaj stori, bo to tudi opravljeno, in sicer bo odlično izvedeno."

O podjetju Molson Coors

Molson Coors Brewing Company je eno največjih pivovarskih podjetij na svetu. Segmenti poslovanja družbe so Kanada, ZDA, Srednja Evropa, Velika Britanija in Molson Coors International (MCI). Podjetje ima raznolik nabor lastnih in partnerskih znamk, kot so najbolj prepoznavne znamke Coors Light, Molson Canadian, Staropramen in Carling. Molson Coors je uvrščen v Dow Jones Sustainability Index (DJSI) za leto 2011, najbolj priznano globalno merilo za trajnostno naravo globalnih družb. Za več informacij o Molson Coors Brewing Company obiščite spletno stran podjetja www.molsoncoors.com.

Izjave o prihodnosti

Ta izjava za javnost vsebuje predvidevanja ali projekcije, ki so "izjave o prihodnosti" v smislu, kot jih opredeljuje ameriška zvezna zakonodaja o vrednostnih papirjih. V splošnem besede "verjeti", "pričakovati", "nameravati", "predvidevati", "bo" in podobni izrazi kažejo na izjave o prihodnosti, ki načeloma nimajo zgodovinskega pomena. Čeprav v podjetju verjamemo, da so predvidevanja, na katerih stojijo te izjave o prihodnosti, razumna, ne moremo zagotoviti, da se bodo ta predvidevanja tudi dejansko uresničila. Pomembni dejavniki, ki bi lahko povzročili, da se dejanski rezultati precej razlikujejo od preteklih izkušenj podjetja ter sedanjih projekcij in pričakovanj, so razkriti v dokumentih podjetja, posredovanih Komisiji za vrednostne papirje in trgovanje (Securities and Exchange Commission - SEC). Med temi dejavniki so naša zmožnost integracije podjetja StarBev; ohranjanje ključnih zaposlenih in doseganje načrtovanih sinergij; stroški pokojnin; razpoložljivost ali zvišanje cen materialov za embalaže; naša zmožnost vzdrževanja pogodb s proizvajalci oz. distributerji; vpliv konkurenčnih cen in pritiski na izdelke; naša zmožnost za izvedbo strateških pobud, vključno z realizacijo prihrankov pri stroških; spremembe zakonskih zahtev in predpisov, vključno s predpisi za distribucijske sisteme; zvišanje cen uporabljenega blaga; naša zmožnost ohranjati ugled znamk, sloves in kakovost izdelkov; naša zmožnost ohranjati dobre delovne odnose; spremembe v sistemu nabavne verige; dodatni stroški slabitev; vpliv podnebnih sprememb ter dosegljivost in kakovost vode; sposobnost MillerCoors, da integrira poslovanje in tehnologije; nepoln nadzor nad poslovanjem podjetja MillerCoors; zmožnost podjetja MillerCoors, da ohranja dobre odnose s svojimi distributerji; in druga tveganja, ki jih obravnavajo naši dokumenti, vloženi pri SEC, vključno s poročilom na obrazcu 10-K za leto, ki se je končalo 31. decembra 2011, in so na voljo pri SEC. Vse izjave o prihodnosti v tej izjavi za javnost so izrecno pogojene s takšnimi opozorili in se nanašajo na osnovna predvidevanja. Ne zanašajte se prekomerno na izjave o prihodnosti, ki veljajo le za čas, ko so podane. Ne zavezujemo se k popravljanju preteklih izjav o prihodnosti, ne glede na to, ali so razlog nove informacije, prihodnji dogodki ali kaj drugega.

Kontakti

Molson Coors Brewing Company
Mediji
Colin Wheeler, (303) 927-2443
Francois Lefebvre, (514) 529-8583
ali
Odnosi z vlagatelji
Dave Dunnewald, (303) 927-2334