O-STA

Gorenje prejelo zlato in srebrno priznanje GZS za inovacije

Velenje, 18. september 2013 - GZS je včeraj na Dnevu inovativnosti podelila nagrade za najboljše inovacije v Sloveniji, nastale v lanskem letu. Med prejemniki nagrad je tudi Gorenje in njegova razvojna ekipa. Indukcijsko kuhališče Gorenje IQcook je bilo nagrajeno z zlatim priznanjem, nova generacija pralnih in sušilnih strojev Gorenje SensoCare pa s srebrnim priznanjem. Tako kuhališče kot pralni in sušilni stroji so v preteklem obdobju že bili nagrajeni tudi z mednarodno nagrado za oblikovanje red dot, kuhališče pa še z nagrado Plus X Award.

Branko Apat, član uprave Gorenja za operacije s področja velikih gospodinjskih aparatov ter operacije in prodajo ogrevalnih sistemov, je izpostavil pomen inovacij za poslovanje: "V naši panogi, kjer ponudba presega povpraševanje, pomenijo inovacije obstanek na tržišču. Brez inovacij, brez tehnološkega razvoja, brez novih tehnologij ni mogoče tekmovati v globalni konkurenci."

Inovativnost naprednega indukcijskega kuhališča IQcook je bila nagrajena z zlatim priznanjem. Boštjan Pečnik, izvršni direktor za razvoj v Gorenju, je poudaril, da gre za unikatno tehnologijo, ki je rezultat večletnega razvojnega dela, slednje pa je bilo še posebej intenzivno v zadnjih treh letih razvoja inteligentne senzorske tehnologije. Kuhališče omogoča samodejne načine kuhanja, tudi v pari, hkrati pa zagotavlja popolnoma varno, energijsko in časovno optimirano ter nadzorovano kuhanje s pomočjo IQ inteligentnih senzorjev. Za razliko od pečice, ki je zaprto okolje, kuhališče predstavlja nekontroliran ambient, zato je vzpostavljanje avtomatičnih procesov kuhanja toliko bolj zahtevno, vendar je Gorenjevi ekipi to uspelo.

Boštjan Pečnik je o prihodnosti naprednih aparatov, kot je IQcook, dejal: "Prepričani smo, da je IQcook senzorska tehnologija smer, v katero se bo kuhalna tehnika razvijala v prihodnje, saj bodo uporabniki iskali produkte, ki jim bodo omogočali zdrav način priprave hrane, več prostega časa in ki prinašajo nižje stroške, torej nižje račune za elektriko."

S srebrom nagrajeno novo generacija pralnih in sušilnih strojev SensoCare odlikujejo inovativna senzorska tehnologija ter številne samodejne funkcije za vrhunsko nego perila. Za razvojem stoji široka multidisciplinarna ekipa Gorenjevih strokovnjakov.

Fotografija Gorenjeve razvojne ekipe:

Priznanja GZS so prevzeli Marko Kreča, Dražen Djukić, Matej Kotnik, Jure Plaskan (zadnja vrsta od leve proti desni), Matej Volk, Tomo Vodovnik, Tea Dovšak in Boris Pavčnik. Na sliki skupaj s članom uprave Brankom Apatom in izvršnim direktorjem za razvoj Boštjanom Pečnikom.

Kontakt:
Elizabeta Biluš
Vodja zunanjega komuniciranja
T + 386 3 899 7381
M + 386 31 540 601
E elizabeta.bilus@gorenje.com