O-STA

American Express napovedal ustanovitev novega mešanega podjetja za poslovna potovanja

25. september 2013

Mešano podjetje bo pridobilo z višjimi investicijami v digitalne zmogljivosti in obdržalo glavne prednosti American Expressa

NEW YORK - (BUSINESS WIRE) - American Express Company (NYSE: AXP) je danes predstavil načrt ustanovitve mešanega podjetja, ki bo usmerjeno v pospešitev preoblikovanja American Expressovega oddelka za poslovna potovanja (Global Business Travel ali GBT). American Express je sredi pogovorov o predlaganem mešanem podjetju, v katerem bi si lastništvo delil s skupino investitorjem pod vodstvom Certaresa, podjetja, ki ga vodi izkušena uprava z bogatimi izkušnjami v potovalnem sektorju. Po pričakovanjih bo mešano podjetje prevzelo in upravljalo posle, poslovne odnose in drugo premoženje GBT. Mešano podjetje bo po pričakovanjih izboljšalo investicijsko sposobnost oddelka GBT, ki bo tako zmožen izboljšati nabor svojih izdelkov in storitev, pritegniti nove stranke in rasti na mednarodnih trgih ter tako ustvariti dodano vrednost za stranke.

Po sedanjih načrtih bi American Express obdržal 50-odstotno lastništvo v mešanem podjetju, ki bo še naprej poslovalo pod znamko American Express Global Business Travel, medtem ko bi skupina investitorjev pod vodstvom Certaresa prevzela preostalih 50 odstotkov. Skupina investitorjev bi investirala enkraten znesek med 700 milijoni in 1 milijardo ameriških dolarjev, ki ga bo mešano podjetje uporabilo za razvoj poslovnih potovanj. Pod odložilnim pogojem izvedbe določenih pogodb in prejemu zahtevanih regulatornih in drugih privoljenj bo transakcija predvidoma zaključena v drugem četrtletju leta 2014, ko bo American Express po pričakovanjih pripoznal dobiček.

Po pričakovanjih bodo zaposleni na oddelku GBT prešli na novo strukturo, ki jo bo upravljala uprava, sestavljena iz predstavnikov, imenovanih s strani American Express in skupine investitorjev ter tudi izbranih neodvisnih direktorjev. Medtem ko se strani dogovarjata o izpeljavi te transakcije, bo uprava GBT ostala nespremenjena in se bo osredotočala na izpolnjevanje potreb poslovnih strank. American Express tudi pričakuje, da bo sklenil komercialne dogovore in tako omogočil nemotene storitve in tesno sodelovanje kupcev, ki so tako stranke GBT kot tudi drugih poslovnih enot American Expressa.

"Naredili smo velik napredek v načrtih, da preoblikujemo naš poslovni potovalni oddelek," je dejal Stephen J. Squeri, predsednik globalnih poslovnih storitev pri American Expressu. "Prva faza tega preoblikovanja, ki smo ga napovedali letos, je bila osredotočena na zmanjševanje strukture stroškov znotraj GBT s pomočjo naše tehnologije in infrastrukturnega napredka. Načrtovano mešano podjetje predstavlja naslednjo fazo preoblikovanja, katerega cilj je pospešiti rast tega segmenta s pomočjo dodatnih investicij, ki bodo namenjene razvoju novih proizvodov, storitev in zmožnosti, za katere pričakujemo, da bodo pomagale zadovoljiti spreminjajoče se potrebe obstoječih strank, pritegniti nove stranke in pri širitvi mednarodnega poslovanja. Pričakujemo, da bo razširitev naše ponudbe poslovnih potovanj ne le pomagala pri rasti GBT, ampak bo tudi dvignila dodano vrednost za naše stranke na področju poslovnih plačil, kar bo pomagalo pri pospešitvi rasti tudi na tem segmentu. Menimo, da bo ta struktura prinesla odlične priložnosti v korist strank, za ohranitev najboljših vodilnih kadrov in doseganje dolgoročnega uspeha."

Potovanja so že več kot sto let integralni del American Expressa in ohranjanje močne navzočnosti v sektorju poslovnih potovanj je za podjetje strateškega pomena. GBT ima poslovalnice in partnerje v 138 državah po vsem svetu in nudi celostno mrežo, zanesljive storitve in dobro poznavanje svojih strank, ki potrošijo več kot 19 milijard ameriških dolarjev za poslovna potovanja. Novo mešano podjetje bo umeščeno tako, da bo lahko koristilo svoja sredstva za investicije, obenem pa bo še naprej uživalo ugodnosti povezave z drugimi poslovnimi enotami American Expressa kot je recimo Global Corporate Payments, ki izdaja poslovno kartico American Express Corporate Card in zagotavlja plačilne rešitve med podjetji.

Potovalna poslovna enota za stranke American Expressa, ki imetnikom kartice in drugim potrošnikom ponuja potovalne ugodnosti in storitve, ne bo vključena v načrtovano preoblikovanje.

O American Expressu

American Express je globalno storitveno podjetje, ki svojim strankam zagotavlja dostop do izdelkov, znanje in izkušnje, ki obogatijo življenje in gradijo poslovni uspeh. Več informacij najdete na americanexpress.com, z nami pa se lahko povežete tudi na facebook.com/americanexpress, foursquare.com/americanexpress, linkedin.com/companies/american-express, twitter.com/americanexpress in youtube.com/americanexpress.

Ključne povezave na izdelke in storitve: plačilne in kreditne kartice, poslovne kreditne kartice, potovalne storitve, darilne kartice, predplačilne kartice, trgovske storitve, poslovna potovanja in poslovne kartice.

O American Express Global Business Travel

S svojo umeščenostjo med trgovskim in potovalnim segmentom American Express Global Business Travel svojim strankam nudi celovito mrežo, zanesljive storitve in poznavanje področja, s tem pa pomaga ljudem in podjetjem na njihovi poti naprej. American Express Global Business Travel nudi vodilne potovalne rešitve, integrirane svetovalne storitve, lastniške raziskave in end-to-end neposredne sestanke in dogodke. Ta inovativna ponudba strankam omogoča, da optimizirajo donos svojih potovanj in investicijskih sestankov. Več informacij najdete na www.americanexpress.com/businesstravel.

American Express Global Business Travel je del ene največjih potovalnih agencij na svetu s predstavništvi v 138 državah po vsem svetu.

Informacije glede napovedni za prihodnost

To obvestilo za javnost vključuje napovedi za prihodnost, ki odsevajo pričakovanja uprave glede prihodnjih dogodkov in poslovnih načrtov podjetja ter njegovih rezultatov. Te napovedi za prihodnost so podvržene tveganjem in negotovostim. Napovedi za prihodnost prepoznate po besedah "meniti", "pričakovati", "predvidevati", "nameravati", "načrtovati", "bo", "bo morda", "bi moral", "bi lahko", "bi" in podobnih izrazih. Bralci naj bodo previdni in naj se ne zanašajo pretirano na te napovedi za prihodnost, ki se nanašajo le za dan, ko so bile izrečene. American Express ne prevzema odgovornosti, da bi posodabljal ali popravljal napovedi za prihodnost. Dejavniki, ki bi lahko povzročili velika odstopanja dejanskih rezultatov od teh napovedi za prihodnost med drugim vključujejo: dogodki, ki bi vplivali na verjetnost in časovnico ustanovitve mešanega podjetja, izvajanja dokumentacije te transakcije, kot na primer nadaljevanje pogajanj, nadaljevanje skrbnega pregleda, pridobivanje dovoljenj in zahteve za posvetovanje; zmožnost potencialnih investitorjev, da financirajo investicijo v mešanem podjetju; negotovosti, ki se nanašajo na čas in obseg priznanega dobička s strani American Expressa, ki je rezultat transakcije, kot je recimo obseg sredstev zbranih v mešanem podjetju in kdaj bodo sredstva prenesena na mešano podjetje; nenatančne in neuresničene domneve, ki zadevajo transakcijo, kot je recimo sposobnost transakcije, da spodbudi preoblikovanje in rast segmenta poslovnega potovanja in sposobnost, da se realizira povezava med poslovanjem mešanega podjetja in American Expressa po transakciji, vključno s spodbujanjem rasti v segmentu poslovnih plačil; in sposobnost mešanega podjetja, da uspešno ustvari dodatne investicijske možnosti in razširi nabor izdelkov in storitev, ki bodo na voljo po zaključku transakcije. Dodaten opis takih dejavnikov lahko najdete v Letnem poročilu American Expressa na obrazcu 10-K za leto, ki se je končalo 31. decembra 2012, njegovih četrtletnih poročilih na obrazcu 10-Q za trimesečji, ki sta se iztekli 31. marca in 30. junija 2013, in drugih poročilih podjetja, ki so bila poslana na SEC.


Kontakti
American Express
Christine Elliott, 212-640-0622
christine.s.elliott@aexp.com

Diana Postemsky, 212-640-9203
diana.c.postemsky@aexp.com


Vir: American Express Company

Distribuira Business Wire
Sporočilo si lahko v angkeščini ogledate na naslovu:
http://www.businesswire.com/news/home/20130925005793/en