O-STA

Glasbena serija "American Express® Unstaged" bo ogrela Madrid s posebnim nastopom sedemkratnih dobitnikov nagrade grammy, skupino Coldplay - z živim prenosom kot Live VEVO dogodek na YouTube

Edinstven nastop bo zaznamoval prvi "American Express Unstaged" Live VEVO dogodek na YouTube zunaj ZDA

V režiji Antona Corbijna in prenašano v živo 26. oktobra

NEW YORK--(BUSINESS WIRE)-- American Express, ki se je povezal s spletnima stranema VEVO in YouTube, je napovedal, da bodo dobitniki nagrade grammy, mednarodna senzacija Coldplay, najnovejši nastopajoči v American Expressovem spletnem programu živega predvajanje glasbe, znanega kot "American Express Unstaged." Koncert bo predvajan v živo iz ene najbolj slavnih španskih aren, Plaza de Toros de Las Ventas v Madridu, v sredo, 26. oktobra ob 22.00 uri po srednjeevropskem času, in sicer na naslovu www.youtube.com/coldplayVEVO in bo na voljo tudi na mobilnih napravah s pomočjo VEVO in YouTube aplikacij za iPhone, iPod touch, iPad in Android. Ta svetovni dogodek se bo zgodil le dva dni po uradni izdaji s strani kritikov že pozdravljenega petega studijskega albuma Coldplay, imenovanega MYLO XYLOTO (Capitol Records).

"American Express Unstaged" združuje popularne in ikonične glasbenike s priznanimi filmskimi režiserji. Coldplay bodo sodelovali z večkrat nagrajenim filmarjem in priznanim fotografom Antonom Corbijnom (The American, Control). Corbijna, ki je znan po mojstrski uporabi črno-bele fotografije in čudovitih podobah, se je angažiralo, da bi oboževalcem zagotovil sijajne digitalne slike in izkušnjo prisotnosti na prizorišču. To bo šesti nastop v okviru glasbene serije "American Express Unstaged" in prvi na prizorišču zunaj ZDA. Tudi doslej so nastopili sami uveljavljeni glasbeniki, in sicer skupine Arcade Fire, John Legend & The Roots, Sugarland, Duran Duran in My Morning Jacket.

Med javljanjem iz Južnoafriške republike, kjer se Coldplay na nastop v "American Express Unstaged" pripravljajo z razprodanimi stadionskimi koncerti v Cape Townu in Johannesburg, je pevec Chris Martin povedal: "Anton Corbijn je že dolgo naš veliki junak in navdušeni smo, da bomo ta koncert ponesli širom v svet skozi njegov objektiv. Komaj čakamo, da bomo to izkušnjo lahko delili z njim in z vsemi našimi oboževalci, ki po vsem svetu spremljajo 'American Express Unstaged'. To bo velika stvar."

Lastnikom kartic American Express in glasbenim navdušencem so že od danes na voljo predkoncertni digitalni prispevki in edinstvene vsebine, ki še nekoliko bolj zabrisujejo mejo med domačo in koncertno izkušnjo. Omenjene vsebine, med njimi tudi špico za "American Express Unstaged", je moč najti na www.youtube.com/coldplayVEVO. Karte za koncert, ki se bo odvil 26. oktobra na Plaza de Toros de Las Ventas v Madridu, so imetnikom kartic American Express po posebnem predprodajnem kanalu na strani www.Ticketmaster.es. na voljo od 7. oktobra od 9. ure zjutraj po srednjeevropskem času. Ostalim bodo karte na voljo od 10. oktobra po 10. uri, prav tako na naslovu www.Ticketmaster.es.

Oboževalci skupine Coldplay bodo lahko uživali v večkratnih ponovitvah koncerta "American Express Unstaged", ki bodo predvajane skozi vso noč neposredno po živem prenosu na www.youtube.com/coldplayVEVO. Po teh ponovitvah bo celoten koncert 48 ur na voljo tudi preko sistema na zahtevo.

O skupini Coldplay in njihovem novem albumu MYLO XYLOTO

MYLO XYLOTO je bil posnet v Londonu s sodelovanjem producentov Markusa Dravsa (Arcade Fire, Bjork, Mumford and Sons), Daniela Greena in Rika Simpsona in prispevki, vključno z dodatno kompozicjo, Briana Ena (U2, David Bowie). Skupina Coldplay, ki jo sestavljajo Guy Berryman, Jonny Buckland, Will Champion in Chris Martin, je prodala več kot 50 milijonov plošč širom po svetu in prejela številne nagrade, med njimi tudi sedem nagrad grammy, šest nagrad brit in štiri nagrade MTV Video Music Award. Prejšnji album skupine, 2008 izdani Viva La Vida, je zasedel prvo mesto v 36 državah, vključno z ZDA in Veliko Britanijo.

O programu "American Express Unstaged"

Nastop skupine Coldplay 26. oktobra bo šesti koncert v okviru inovativne glasbene serije "American Express Unstaged", ki se je začela poleti 2010 na podlagi partnerstva med VEVO in YouTube. "American Express Unstaged", ki je koncertno in domačo gledalsko izkušnjo popeljal na novo raven, na prepoznavnih prizoriščih gosti nekatere izmed najbolj prodornih umetnikov v glasbeni industriji, ob tem pa angažira nekatere izmed danes najbolj vplivnih filmarjev, ki poskrbijo za žive prenose, ter s pomočjo digitalnih in socialnih medijev povežejo spletno občinstvo z živimi nastopi na nenadejane načine. "American Express Unstaged" je beležil več kot 40 milijonov prenosov za vseh pet dosedanjih koncertov.

O American Express

American Express je globalno storitveno podjetje, ki uporabnikom omogoča dostop do izdelkov, informacij in izkušenj, ki bogatijo življenja in omogočajo poslovni uspeh. Več lahko izveste na americanexpress.com in se z nami povežete na facebook.com/americanexpress, foursquare.com/americanexpress, linkedin.com/companies/american-express, twitter.com/americanexpress, in youtube.com/americanexpress.

O VEVO

VEVO je vodilna svetovna platforma za glasbene video in zabavne vsebine s podružnicami v New Yorku, Londonu, Los Angelesu, Chicagu, Detroitu in San Franciscu. VEVO je v ZDA, Kanadi in Veliki Britaniji na voljo preko VEVO.com, mobilnih in tabličnih aplikacij (iPhone, iPod touch, iPad, Android, Windows Phone 7, BlackBerry PlayBook), spletne televizije (Google TV, Boxee) in integriranih video predvajalnikov. VEVO poganja glasbene video vsebine na Facebook straneh umetnikov ter jih tudi posreduje številnim spletnim stranem, vključno z AOL, BET, CBS Interactive Music Group (tudi Last.fm and MP3.com), Fuse.tv in Univision. VEVO je zaradi posebnega partnerstva z YouTube dostopen v več kot 200 državah, s čimer se je razširil njegov svetovni domet.

O YouTube

YouTube je najbolj priljubljena spletna video skupnost na svetu, ki milijonom ljudi omogoča odkrivanje, ogled in izmenjavo novo ustvarjenih video vsebin. Naša misija je omogočiti, da vi odkrijete in oblikujete svet s pomočjo video vsebin. YouTube je forum, na katerem se lahko ljudje z vsega sveta povežejo, informirajo in navdihujejo, in deluje kot distribucijska platforma za ustvarjalce izvirnih vsebin in oglaševalce, majhne in velike. YouTube ima sedež v San Brunu v Kaliforniji in je podružnica Google Inc.

Kontakti:

PMK-BNC

Heter Myers, 212-373-6111

heter.myers@pmkbnc.com

ali

American Express

Bradley R. Minor, 212-640-2274

bradley.r.minor@aexp.com

Vir: American Express