O-STA

Pri American Expres Global Travel imenovali nove vodje

Vrhunska vodstvena ekipa bo vodila neprekinjeno preobrazbo družbenega poslovnega modela; osredotočanje na strategije, ki bodo naslovile konzumerizacijo ter globalizacijo sektorja korporativnih potovanj

V tehnologije, raziskovanje, globalno širjenje in partnerstvo bo vloženih 900 milijonov dolarjev

New York - (BUSINESS WIRE) - Podjetje American Express Global Business Travel ("GBT" ali podjetje), je v torek, potem ko je zaključilo združevanje v eno podjetje, oznanilo imena novih članov vodstva. Poleg Grega O'Hare, ki je postal predsednik uprave, in Billa Glenna, ki je postal predsednik in izvršni direktor, so bili v vodstvo podjetja imenovani še Pat Bourke (upravni direktor), Norma Corio (finančna direktorica) in JoAnne Kruse (kadrovska direktorica).

"V veselje mi je v GBT sprejeti Pata, Normo in JoAnne v tem vznemirljivem obdobju sprememb," je dejal Bill Glenn. "Skupaj z obstoječo vrhunsko vodstveno ekipo bodo imeli ključno vlogo pri razvijanju načrtov, kako našim strankam in partnerjem omogočiti izjemne storitve. GBT, ki je svojo znamko, globalno mrežo in izjemne sposobnosti povezovanja ljudi prek potovanj razvijal skozi desetletja, je eno izmed vodilnih podjetij v svoji industriji. Ta privilegij in odgovornost jemljemo zelo resno. Vendarle pa se mora naša industrija, kot tudi druge, razvijati v skladu s konzumerizacijo in globalizacijo sodobnega poslovanja. Naj bodo mobilne funkcionalnosti, dinamične aplikacije ali pa le enostavnejše in hitrejše poslovanje, American Express Global Business Travel ima sedaj sredstva, ki mu bodo omogočala nadaljnje inovacije in spremembe poslov v zvezi s potovanjem.

Z ustanovitvijo skupnega podjetja in vložkom 900 milijonov dolarjev s strani naših vlagateljev imamo sedaj več sredstev, kot jih rabimo, da na trgu ostanemo na vrhu in ustvarjamo trende. Za American Express Global Business Travel je tehnologija področje vlaganja, strokovnega znanja in inovacij, s katero ugodimo potrebam potnikov, hkrati pa omogoča nadzor in transparentnost organizatorjem potovanj in sestankov. Naša ogromna zakladnica podatkov bo imela še večjo vrednost za naše stranke in partnerje. S širjenjem po vsem svetu in novimi zmožnostmi bomo strankam še naprej ponujali globalno dostopnost, ki jo bo dopolnjevalo lokalno strokovno znanje. Skratka, prepričani smo, da imamo sedaj formulo za uspeh, kot je nima nihče."

Življenjepisi vodstva

Predsednik uprave Greg O'Hara je vlagatelj z izjemnimi izkušnjami v industriji potovanj. Je ustanovitelj podjetja Certares, ki ga trenutno vodi kot predsednik uprave in izvršni direktor. Gospod O'Hara je trenutno član upravnega odbora podjetja Travel Leaders Group, pred časom pa je bil član odborov podjetij Carlson Wagonlit Travel, Travelport, Worldspan Technologies ter mnogih drugih. Pred ustanovitvijo Certaresa je bil vodja investicij v podjetju JPMorgan Chase's Special Investments Group, hkrati pa tudi direktor v One Equity Partners. Na začetku svoje kariere je bil podpredsednik strateškega načrtovanja in razvoja v podjetjih Worldspan Technologies in Worldspan, član višjega vodstvenega kadra v Sabre Inc., deloval pa je tudi na mnogih drugih položajih. Diplomiral je na univerzi Vanderbilt.

Predsednik in izvršni direktor Bill Glenn je deloval kot vodja globalnih poslovnih storitev v podjetju American Express Company, kjer je bil odgovoren za poslovne enote globalnih poslovnih plačil in globalnih poslovnih potovanj. Gospod Glenn se je podjetju American Express pridružil leta 2002 kot vodja trgovskih storitev v Severni Ameriki. Leta 2007 je postal vodja globalnih trgovskih storitev in prevzel odgovornost za svetovno mrežo trgovskih storitev, ki ima vlogo pridobitelja, procesorja in partnerja milijonov trgovcev po svetu, ki sprejmejo kartice American Express. Od leta 2008 do leta 2014 je bil izvršni vodja v podjetju American Express in član poslovnega odbora, ki se je ukvarjal s strateškim načrtovanjem in prioritetami podjetja. Gospod Glenn se je pridružil podjetju American Express po dvanajstih letih pri podjetju Pepsi-Cola, kjer je bil vodja gostinske dejavnosti za Severno Ameriko, namestnik vodje poslovanja z avtomati za napitke Pepsi-Cola ter vodja poslovnega obrata Pepsi-Cola za stekleničenje v New Jerseyju. Kariero je začel kot trgovski zastopnik pri podjetju Procter&Gamble ter zasedal več vodstvenih položajev v prodajnih oddelkih podjetja na vzhodni obali Severne Amerike. Gospod Glenn je diplomiral in magistriral na univerzi Lehigh.

Upravni direktor Pat Bourke se osredotoča na centraliziranje ključnih organizacijskih operacij ter zagotavljanje nevidnega zaključka prehodnega dogovora, ki trenutno velja med podjetjema GBT in American Express. Gospod Bourke na svoj položaj prihaja z mnogimi izkušnjami, ki jih je pridobil na prejšnjih položajih pri vodilnih podjetjih v industriji, Travelport in Worldspan, poleg tega pa ima več kot 25 let delovnih izkušenj v prodaji in proizvodnji v visokotehnoloških podjetjih. V zadnjem času je bil partner v zasebni kapitalski družbi podjetja Blackstone, kjer je bil odgovoren za tehnološko strategijo in pridobivanje podjetij za investicije kot tudi za davčne izjeme med novo pridobljenimi podjetji. V podjetju Perot Systems je bil gospod Bourke član ekipe, ki je podjetje razvila v globalnega ponudnika tehnoloških storitev. Svojo kariero je začel v Electronic Data Systems, kjer je bil zaposlen kot sistemski inženir. Gospod Bourke je diplomiral iz industrijskega managementa na univerzi Arkansas State University.

Finančna direktorica Norma Corio je odgovorna za splošno finančno poslovanje podjetja, njegovo finančno poročanje in transparentnost, hkrati pa ima tudi druge korporativne zadolžitve, kot so nadzor, zakladnica, davki in dolgoročno načrtovanje. Še nedolgo nazaj je gospa Corio delala kot sopredsednica in izvršna direktorica v podjetju Miller Buckfire, ki je eno izmed vodilnih svetovalnih podjetij, ki se osredotoča na zagotavljanje strateškega in finančnega svetovanja podjetjem v težavnih situacijah. Preden se je pridružila Miller Buckfire, je gospa Corio 30 let delala za JPMorgan Chase & Co., kjer je nazadnje delala kot vodja skupine za posebne investicije, ki je vlagala v finančno oslabljena podjetja. Avgusta 2008 je bila gospa Corio imenovana za generalno sekretarko podjetja JPMorgan Chase, s čimer je bila zadolžena za neposredno upravljanje 2.3 bilijonov dolarjev bilančnega stanja, kapitala, globalnih financ in likvidnih sredstev, zavarovalnih storitev ter razmerij z bonitetnimi agencijami. Pred tem je bila vodja prestrukturiranja v oddelku za investicijsko bančništvo v tem podjetju. Gospa Corio je bila imenovana tudi na položaje v oddelkih finančnega poslovanja, posojil, odnosih z investitorji ter upravljanja s krediti in upravljanja s tveganji. Gospa Corio je diplomirala iz bančništva in financ na univerzi Pace ter magistrirala iz ekonomije na fakulteti LeMoyne.

Kadrovska direktorica JoAnne Kruse je odgovorna za vse funkcije v zvezi s kadrovanjem ter razvojem in zaposlovanjem globalne baze delavcev, ki bodo skrbeli za rast poslovanja družbe. Nedavno je gospa Kruse ustanovila svetovalno kadrovsko podjetje Human Capital Partners, ki je podjetjem ponujalo storitve na področju iskanja talentov, sistema nagrajevanj ter organizacijske in sistemske prenove v podporo pri prevzemih in integracijah. Pred ustanovitvijo HCpartners je bila gospa Kruse namestnica vodje kadrov v podjetju Travelport LTD, kjer je bila zadolžena za globalne kadrovske naloge, vključno z vzpostavitvijo sistema nagrajevanja, iskanja talentov, spodbujanje angažiranosti, zaščito pravic zaposlenih, družbeno odgovornost podjetja ter interno komunikacijo. Gospa Kruse je opravljala tudi delo namestnice vodje oddelka Travel Distribution Services podjetja Cendant, ki je bil predhodnik podjetja Travelport. Gospa Kruse je diplomirala iz industrijskih in delovnih razmerij na univerzi Cornell, magistrirala pa iz psihologije na univerzi Columbia.

O podjetju American Express Global Business Travel

Na stičišču trgovanja in potovanja American Express Business Travel svojim strankam ponuja celostno mrežo, varnost storitev in globoko poznavanje, ki pomaga gnati naprej tako poslovanje kot ljudi. American Express Business Travel omogoča vodilne potovalne rešitve, integrirane svetovalne storitve, lastniške raziskave ter zaporedne sestanke in dogodke. Ta inovativna ponudba omogoča strankam optimizacijo povračil investicij v potovanja ter sestanke. Več o tem na www.amexglobalbusinesstravel.com

American Express Business Travel je del ene izmed vodilnih svetovnih mrež potovalnih agencij, ki ima izpostave v skoraj 140 državah po vsem svetu.

Kontakti

American Express Global Business Travel
Amerike
Christine Elliott, 212-640-0622
christine.s.elliott@aexp.com
ali
Diana Postemsky, 212-640-9203
diana.c.postemsky@aexp.com
ali
Evropa, Bližnji vzhod in Afrika
Katrina Robson, +44 (0)1273 215172
katrina.j.robson@aexp.com
ali
Azija-Pacifik
Sarah Blades, +61 2 9271 1467
sarah.j.blades@aexp.com

Vir: American Express Global Business Travel

Izvirno sporočilo za javnost si lahko ogledate na:

http://www.businesswire.com/news/home/20140701005420/en