O-STA

Zmogljiv strežnik NAS za delovne skupine in manjša podjetja

Ljubljana, 21.10.2013 - Synology je predstavil DiskStation DS-214, zmogljiv strežnik NAS z dvema režama za diske, ki prinaša rešitve za deljenje in zaščito podatkov z optimalnim razmerjem med ceno in zmogljivostjo.

S predstavitvijo DS-214 nadaljujemo naša prizadevanja za ustvarjanje intuitivne in učinkovite rešitve hrambe podatkov, ki so usmerjene v zadovoljevanje vse večjih potreb naših cenjenih uporabnikov," je izjavil Chad Chiang, Produktni vodja pri Synology Inc. DS-214 prinaša optimalno večopravilno izkušnjo in najboljše razmerje med zmogljivostjo in ceno. Poganja ga dvojedrni procesor z 1,066 GHz in 512 MB DDR3 spomina. Tako je novi DS-214 zmogljivejši od svojega predhodnika in prinaša povprečne hitrosti branja 111 MB/sek in zapisovanja 105 MB/sek, v okolju Windows s konfiguracijo RAID1.

Z vgrajenim koprocesorjem za računanje operacij s plavajočo vejico, ki dodatno nadgrajuje zmogljivosti glavnega procesorja, ponuja DS-214 hitrejše procesiranje pomanjšanih vzorčnih slik (thumbnail) in pregledovanje slik različnih ločljivosti. Koprocesor, ki prevzema naloge kodiranja, še dodatno razbremeni glavni procesor, kar pomaga, da so hitrosti prenosa datotek še boljše. DS-214 je opremljen z dvema vhodoma USB 3.0, kar omogoča kar 10-krat hitrejši prenos datotek na zunanje pomnilniške enote, kot USB 2.0.

Zasnovan tako z mislijo na varnost kot tudi priročnost, DS-214 vsebuje povsem nova predala za trde diske, ki omogočata namestitev 3,5-palčnih trdih diskov brez uporabe izvijača. Za poenostavljeno menjavanje diskov in vzdrževanje, ima DS-214 reže za diske nameščene na sprednji strani in jih je mogoče pretikati med delovanjem.

DS-214 poganja DiskStation Manager (DSM) 4.3, edini operacijski sistem, ki je bil nagrajen s priznanji "Best Choice Award" in "Media's Choice Award" na sejmu Computex 2013, kar mu zagotavlja obširen nabor posebnih lastnosti in programov, ki izboljšujejo produktivnost uporabnikov in poenostavljajo opravila. In vse to preko elegantnega uporabniškega vmesnika, ki je prilagojen za večopravilnost.

Strežniki NAS Synology DiskStation DS214 so na voljo tudi že na slovenskem trgu.

Za več informacij, prosimo obiščite:

http://www.xenon-forte.si/novosti/synology.aspx ali

http://www.synology.com/products/product.php?product_name=DS214

###

O podjetju Synology Inc.

Synology je predan izkoriščanju prednosti, ki jih ponuja razvoj sodobnih tehnologij in tako odločen omogočiti podjetjem in domačim uporabnikom zanesljiv in dostopen način za centralizacijo hrambe podatkov, poenostavljenega varnostnega kopiranja podatkov, pošiljanja in sinhronizacije datotek preko različnih platform in nemotenega dostopa do podatkov. Cilj podjetja Synology je zagotavljanje izdelkov z naprednimi lastnostmi in najboljšimi storitvami za uporabnike v svojem razredu.

O podjetju Xenon forte d.o.o.

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.

Več informacij:

Xenon forte, d. o. o.

Ciril Kraševec, direktor

Leskoškova 11, 1000 Ljubljana

Tel.: (01) 5484 800

Faks: (01) 5484 819

E-pošta: ciril@xenon-forte.si

Spletna stran: www.xenon-forte.si