O-STA

Synology DiskStation DS-214play - vrhunski multimedijski center

Ljubljana, 29.10.2013 - Synology je predstavil DiskStation DS-214play, strežnik NAS z dvema režama za diske, ki prinaša zmogljivosti in poln nabor programov za zabavo. Optimiziran je za multimedijsko procesiranje in je idealen za kakovostno predvajanje videa, glasbe in fotografij, obenem pa ohranja vse funkcionalnosti, ki so značilne za strežnike Synology NAS.

"Povsem novi izdelek DS-214play bo zadovoljil vse potrebe uporabnikov po kakovostnem predvajanju, saj je oblikovan kot popoln medijski vmesnik z vsemi lastnostmi strežnika NAS," je dejal Chad Chiang, Produktni direktor pri podjetju Synology in dodal: "Uporabniki bodo z DS-214play uživali v filmih, TV oddajah, glasbi in drugih multimedijskih vsebinah in jih predvajali na svojem najboljšem ekranu."

Synology DS-214play prevaja video brez zastoja. Ne le, da je zmožen predvajati HD digitalni TV signal ali filme v originalni HD kakovosti, ampak podpira tudi širok izbor formatov. Uporabniki bodo tako preprosto gledali video vsebine preko Apple TV, iOS ali Andriod prenosnih naprav, kot tudi preko računalnikov, ne da bi pri tem morali namestiti dodaten video predvajalnik.

Poganja ga 1,6 GHz dvojedrni processor. Dosega hitrosti branja preko 110 MB/sek in zapisovanja preko 100 MB/sek v konfiguraciji RAID 1 v okolju Windows. Ima vgrajen koprocesor za računanje operacij s plavajočo vejico in 1 GB RAM-a, kar dodatno pospešuje zmogljivosti naprave pri predvajanju multimedijskih vsebin in procesiranju pomanjšanih vzorčnih slik (thumbnails). Kljub veliki zmogljivosti, DS-214play omogoča varčevanje z energijo s porabo samo 11,5 Watta v stanju mirovanja in 28,74 Watta v polnem delovanju.

Synology DS-214play je opremljen z režo za kartice SD za rešitve "plug & save", eSATA vhodom za zunanje možnosti shranjevanja in dvema vhodoma USB 3.0 za hitrejši prenos podatkov. Reža za diska, ki ju je mogoče namestiti brez uporabe izvijača, je nameščena na sprednji strani naprave in omogoča pretikanje med delovanjem (hot-swap) ter tako poenostavlja namestitev diskov in povečuje zanesljivost sistema.

The DS-214play poganja DiskStation Manager (DSM) 4.3, intuitiven operacijski sistem, ki prinaša cel nabor uporabnih programov za večjo produktivnost uporabnikov in dviguje izkušnjo multimedije na povsem nov nivo. Zadnja različica DSM je edini NAS operacijski sistem, ki je prejel nagradi "Best Choice Award" in "Media's Choice Award" na sejmu Computex 2013.

Za več informacij, prosim obiščite: http://www.xenon-forte.si/novosti/synology.aspx ali

http://www.synology.com/products/product.php?product_name=DS214play.

###

O podjetju Synology Inc.

Synology je predan izkoriščanju prednosti, ki jih ponuja razvoj sodobnih tehnologij in tako odločen omogočiti podjetjem in domačim uporabnikom zanesljiv in dostopen način za centralizacijo hrambe podatkov, poenostavljenega varnostnega kopiranja podatkov, pošiljanja in sinhronizacije datotek preko različnih platform in nemotenega dostopa do podatkov. Cilj podjetja Synology je zagotavljanje izdelkov z naprednimi lastnostmi in najboljšimi storitvami za uporabnike v svojem razredu.

O podjetju Xenon forte d.o.o.

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.


Več informacij:
Xenon forte, d. o. o.
Ciril Kraševec, direktor
Leskoškova 11, 1000 Ljubljana
Tel.: (01) 5484 800
Faks: (01) 5484 819
E-pošta: ciril@xenon-forte.si
Spletna stran: www.xenon-forte.si