O-STA

POVEČANA PRODUKTIVNOST IN UPORABNOST: Nova Kyocerina A3 barvna večopravilna naprava TASKalfa 2551ci.

Ljubljana, 18. november 2013 - Kyocera Document Solutions, eno vodilnih podjetij na področju dokumentnih rešitev, je predstavilo novo napravo TASKalfa 2551ci s hitrostjo tiskanja 25 strani na minuto. Namenjena je malim do srednje velikim delovnim skupinam, s povprečno količino tiskanja od 2 do 6 tisoč izpisov na mesec. TASKalfa 2551ci ponuja izjemno kakovost barvnega tiskanja, skeniranja, kopiranja in faksiranja. Odlikuje jo preprosto upravljanje na zaslonu s tehnologijo "multi-touch" (večprstno upravljanje), ki omogoča zahtevnejšim delovnim skupinam enostavno integracijo programskih rešitev v vsakodnevna delovna opravila.

Kadar je večopravilna naprava postavljena kot centralna izpisna enota, je pomembno, da je preprosta za uporabo in podpira različne potrebe posameznih uporabnikov, kot tudi delovnih skupin. Z novim 8,5 palčnim multi-touch barvnim zaslonom, ki podpira možnosti zumiranja s pomočjo dveh prstov (pinch to zoom) in upravljanja z drsenjem (swipe), je delo s TASKalfo 2551ci intuitivno in bolj privlačno. Za povečano uporabnost je mogoče osnovni ekran prilagoditi z bližnjicami za lažje upravljanje, brez uporabe dodatnih gumbov.

S TASKalfo 2551ci lahko majhna podjetja dostopajo do lastnosti, kot je na primer HyPAS (Hibridna platforma za razvoj naprednih rešitev), ki spreminja napravo v prilagodljivo delovno orodje, kar je bilo do sedaj dosegljivo le delovnim skupinam v večjih podjetjih. Napredna tehnologija obdelave barv zagotavlja vsem dokumentom optimalno barvno gradacijo, izjemno ostre kontraste in mehko senčenje. Upravljanje papirja, s kapaciteto predalov 1.100 do 4.100 listov in zaključevalnika s funkcijo spenjanja in luknjanja in kapaciteto 1.000 listov, omogoča profesionalno zaključevanje dokumentov. Tako je TASKalfa stroškovno učinkovita izbira za manjše in srednje velike delovne skupine.

Berthold Hurtz, Produktni vodja pri Kyocera Document Solutions Europe je poudaril: "TASKalfa 2551ci, s kombinacijo izjemne kakovosti barv in ravnanja z dokumenti, postavlja standard za izdelke z veliko izbiro lastnosti v razredu naprav s hitrostmi tiskanja med 20 in 25 strani na minuto. Tako racionalizira kompleksne delovne tokove dokumentov in nenazadnje sprošča vire za izboljšano produktivnost. Izdelki so skladni s standardi Energy Star in Blue Angel, kar potrjuje našo zavezanost k varovanju okolja."

Kyocerine komponente z dolgo življenjsko dobo prispevajo k ekološkemu in gospodarnemu delovanju naprave. Nižja poraba energije pomeni, da je skupna raba energije (TEC) nižja za do 50% in da so zmanjšane emisije CO2. S posebej vzdržljivim bobnom pa je naprava zmožna izpisati 200.000 strani brez zamenjave, kar še dodatno znižuje stroške delovanja in odpadke.

Izboljšana funkcija skeniranja

Po zaslugi podajalca dokumentov za 175 listov in nove funkcije hitrega dvojnega skeniranja, je TASKalfa 2551ci zmožna skenirati s hitrostjo 100 strani na minuto. Vgrajena funkcija OCR (prepoznavanja besedila) pa omogoča preprosto konverzijo skeniranega besedila v dokument formata PDF, po katerem je mogoče iskanje in obdelava besedila. Tako je olajšano kopiranje in lepljenje delov besedila in njihova ponovna raba v programih, kot sta npr. PowerPoint ali Word, kar zvišuje produktivnost uporabnikov.

Berthold Hurtz je še dodal, da "nova zmožnost, skeniranje dokumentov formata A6, odpira dodatne poslovne možnosti, kar je posebej uporabno v bančnem sektorju ali zdravstvu."

###

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

O podjetju Kyocera Document Solutions Europe B.V.

Kyocera Document Solutions sodi med vodilna svetovna podjetja s področja pisarniških dokumentnih rešitev. Ponudba izdelkov in storitev obsega tiskalnike ECOSYS, zanesljive večnamenske sisteme, visokokakovostni potrošni material in obsežno ponudbo programskih rešitev ter upravljanih dokumentnih storitev (Managed Document Services, MDS). Kyocera Document Solutions nudi inovativne izdelke, ki gradijo na temelju komponent z dolgo življenjsko dobo. Prednosti za stranke vključujejo nizke skupne stroške lastništva in visoko učinkovitost v vseh delovnih okoljih. Njena ponudba rešitev in enota Managed Document Services pomagata strankam znižati stroške in vpliv na okolje ter sočasno izboljšati učinkovitost in zanesljivost vsakodnevnih poslovnih procesov. Več informacij je na voljo na spletni strani www.kyoceradocumentsolutions.eu.

Kyocera Document Solutions je podružnica v popolni lasti korporacije Kyocera Corporation, ki je leta 2009 obeležila 50. obletnico obstoja. Kyocera, ki se na seznamu največjih javnih družb na svetu, Global 2000 revije Forbes, uvršča na 492. mesto, je vodilni proizvajalec visokotehnološke keramike, elektronski komponent, solarnih celic in elektronske pisarniške opreme. Kyocerina dolgoročna strategija je usmerjena v poslovanje, ki podpira telekomunikacije, obdelavo informacij, zaščito okolja in ohranitev kakovosti življenja.

O podjetju Xenon forte

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.

Več informacij:
Xenon forte, d. o. o.
Ciril Kraševec, direktor
Leskoškova 11, 1000 Ljubljana
Tel.: (01) 5484 800
Faks: (01) 5484 819
E-pošta: ciril@xenon-forte.si
Spletna stran: www.xenon-forte.si