O-STA

Mazda Motor Europe z novim podpredsednikom

· Strokovnjak za pogonske sklope Keničiro Saruvatari prevzema krmilo evropskega razvojnega centra

· Menedžer prihaja v Evropo po uspešnem vodenju razvoja nove Mazde3

Leverkusen, 4. februar 2013. Mazda Motor Corporation je imenovala Keničira Saruvatarija za novega podpredsednika evropske podružnice Mazda Motor Europe, odgovornega za vodenje njenega evropskega raziskovalnega in razvojnega centra v Oberurslu v Nemčiji. Saruvatari prihaja v Evropo po petih letih delovanja kot vodja programa v produktni diviziji pri matični tovarni v Hirošimi na Japonskem. Tam je 49-letni inženir nadzoroval program Mazde3, vključno s pravkar lansirano najnovejšo generacijo tega najbolje prodajanega Mazdinega modela.

Saruvatari je začel kariero v Mazdi leta 1987. Deloval je na raznih področjih, večinoma pri razvoju pogonskih sklopov, konstrukciji in testiranju avtomobilov. Med drugim je igral ključno vlogo pri razvoju znamenite Mazdine motorne tehnologije. Saruvatarijev predhodnik na mestu vodje Mazdinega evropskega raziskovalnega centra, Ičiro Hirose, bo poslej glavni vodja razvoja pogonskih sklopov v matični družbi Mazda Motor Corporation.

"Kot dolgoletni poznavalec pogonskih sklopov Keničiro Saruvatari natančno pozna srce in dušo Mazdinih nekonvencionalnih avtomobilov in seveda Mazdine znamke," pravi Jeff Guyton, predsednik Mazda Motor Europe. "Tako je nedvomno pravi človek za vodenje evropskega raziskovalnega in razvojnega centra in velika pridobitev za naše razvojne aktivnosti."