O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - Občinska slovesnost ob slovenskem kulturnem prazniku

Velenje, 5. februar 2014 - Osrednja občinska slovesnost ob slovenskem kulturnem prazniku v Velenju bo v petek, 7. februarja 2014, ob 19. uri v Domu kulture Velenje.

Z ravnatelji velenjskih osnovnih šol smo se dogovorili, da bodo program občinskih slovesnosti ob državnih praznikih v letošnjem letu pripravljale osnovne šole. Tokratno slovesnost bo pripravila Osnovna šola Antona Aškerca Velenje.

Kot vsako leto, bomo tudi letos uro pred slovesnostjo, torej ob 18. uri, v Galeriji Velenje pripravili županov sprejem za ustvarjalce in delavce na področju kulture v mestni občini Velenje.

Naj vas ob tej priložnosti povabimo še na prodajno razstavo 21-ih velenjskih likovnih umetnikov in oblikovalcev, ki jo bomo v počastitev slovenskega kulturnega praznika postavili v Vili Bianci (Stari trg 3, Velenje). Odprtje razstave, na kateri bodo na ogled in naprodaj slike, risbe, ilustracije in oblikovalski izdelki domačih ustvarjalcev, bo prav tako v petek, 7. februarja. Razstava z naslovom Kupi lokalnega umetnika / Buy local artist bo odprta do 7. marca 2014