O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - Obisk ministra za obrambo

Velenje, 5. februar 2014 - Danes dopoldne so Mestno občino Velenje obiskali minister za obrambo Republike Slovenije Roman Jakič s sodelavci, poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije Srečko Šestan in vodja Izpostave Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Celje Silvester Šrimpf.

Goste so sprejeli župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič, direktorica občinske uprave Andreja Katič, vodja Kabineta župana Mestne občine Velenje mag. Saša Sevčnikar, vodja Urada za komunalne dejavnosti Mestne občine Velenje Anton Brodnik ter vodja Urada za razvoj in investicije Alenka Rednjak.

Srečanja so se udeležili tudi poveljnik Civilne zaščite Mestne občine Velenje Bojan Škarja, poveljnik gasilskega poveljstva Mestne občine Velenje Boris Brinovšek, poveljnik Gasilskega društva Velenje Bojan Brcar ter predstavniki podjetij VOC Celje, d. d., Bogdan Kočevar, Elektro Celje, d. d., Simon Štrigl in PUP Velenje, d. d., Vinko Meža.

Župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič je povedal, da so izredne vremenske razmere močno prizadele tudi mestno občino Velenje. Kljub težkim pogojem dela je župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič pohvalil dobro organiziranost služb in organizacij sistema zaščite in reševanja Mestne občine Velenje. Posebej je izpostavil gasilce, ki so pri odpravljanju težav in zagotavljanju varnosti odigrali najpomembnejšo vlogo. Prav tako je poudaril uspešno delo elektro služb in koncesionarjev za vzdrževanje cest. Povedal je tudi, da je še vedno kar nekaj cest zaprtih za promet. Podrobneje smo vas o trenutnih razmerah v velenjski občini že obveščali.

V nadaljevanju srečanja je poveljnik gasilskega poveljstva Mestne občine Velenje Boris Brinovšek povedal, da so bili gasilci sedmih prostovoljnih gasilskih društev na terenu že od sobote od 15. ure dalje. Redno se je sestajal krizni štab, ki je delo koordiniral. Danes do 7. ure je pri reševanju posledic vremenske ujme v Velenju sodelovalo 643 gasilcev. Izrazil je veselje, ker se kljub izjemno zahtevnim pogojem dela nihče od sodelujočih v akciji ni poškodoval.

Minister za obrambo Republike Slovenije Roman Jakič je uvodoma opravičil predsednico Vlade Republike Slovenije mag. Alenko Bratušek, ki se zaradi obveznosti ni mogla udeležiti srečanja v Velenju.

Minister za obrambo Roman Jakič je povedal, da je Slovenijo prizadela res velika nesreča, ki je prizanesla le dvema območjema. Vsem prisotnim se je zahvalil za uspešno delo, ki so ga opravili v preteklih dneh. Povedal je, da lahko vojska pomaga le pri delih, za katera je usposobljena. Minister je ponudil pomoč vojske pri dostopu do bolj odročnih krajev in pri odvozu podrtih dreves. Vse prisotne je pozval, da naj bodo pri opravljanju svojih nalog še posebej pozorni na varnost.

Gostje so se pred obiskom Mestne občine Velenja srečali tudi s predstavniki Občine Šoštanj, po srečanju pa so si ogledali še razmere na terenu.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje