O-STA

Objavljen natečaj Prostovoljec leta 2013

Mladinski svet Slovenije (MSS) letos dvanajstič zapored razpisuje natečaj Prostovoljec leta, v okviru katerega bomo izbirali najboljše prostovoljke, prostovoljce, prostovoljski projekt, naj mladinskega voditelja oz. voditeljico in mladinski projekt za leto 2013.

K prijavi v natečaj Prostovoljec leta 2013 vabimo vse nevladne organizacije, javne institucije, neformalne skupine in posameznike; skratka vse, ki so v svoje dejavnosti v letu 2013 vključevali prostovoljstvo. Pri posameznikih bomo izbirali najboljše v 6 kategorijah: Naj prostovoljko in Naj prostovoljca v starostnih skupinah do 19 let, od 20 do 30 let in nad 30 let, izbrali pa bomo tudi Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico. Pri projektih pa bomo izbirali Naj prostovoljski projekt, ki bo prejel prenosno ragljo, ter Naj mladinski projekt. Rok za prijave je 11. april 2014.

Na Mladinskem svetu Slovenije se zelo zavedamo pomena prostovoljstva v današnji družbi, še posebej v teh, ekonomsko gledano, nekoliko težjih časih. Prostovoljec leta je projekt promocije prostovoljstva, s katerim želimo prostovoljstvo spodbujati, hkrati pa izraziti vsaj minimalno gesto hvaležnosti za vse, kar prostovoljci prispevajo naši družbi.

· Celotno besedilo natečaja in prijavnici so na voljo na naši spletni strani.

· Lanskoletna podelitev priznanj in fotografije s podelitve.