O-STA

VABILO: Podelitev nagrad za najboljše diplomsko in magistrsko delo s področja mladih v letu 2013

Podelitev nagrade MSS za najboljše diplomsko in magistrsko delo s področja mladih v letu 2013

Mladinski svet Slovenije (MSS) v sredo, 12. marca 2014, ob 16.30 v prostorih Ministrstva za izobraževanje, znanje in šport (Masarykova 16, Ljubljana) organizira svečano podelitev MSS nagrad za najboljše diplomsko in magistrsko delo s področja mladih v letu 2013.

Pred svečano podelitvijo bo potekala okrogla miza na temo bega možganov, na kateri bomo spregovorili o razlogih za vse pogostejše odhode mladih v tujino in soočili različne poglede na to problematiko. Na okrogli mizi bodo sodelovali:

- Ema Perme (Urad za razvoj izobraževanja, MIZŠ),

- dr. Rudi Klanjšek (Odd. za sociologijo, FF UM; soavtor raziskave CEPYUS-FES Mladina 2013),

- Manca Mrvar (študentka 2. stopnje fizike, FMF UL; Inštitut "Jožef Stefan"),

- Darinka Trček (Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije),

- Filip Dobranić (filozof in sociolog kulture; Danes je nov dan, Inštitut za druga vprašanja).

Okroglo mizo bo vodila Alenka Blazinšek.

Na natečaj za nagrado MSS se je letos prijavilo 55 kandidatov. Ključni kriteriji za ocenjevanje nalog so bili aktualnost, uporabnost in pronicljivost diplomskega oz. magistrskega dela. Avtorjema najboljše naloge v vsaki od kategorij (po presoji Kolegija Mladinskega sveta Slovenije) bomo podelili nagradi, zahvale za sodelovanje pa tudi ostalim prijavljenim. Zahvale bodo prejeli tudi najbolj prizadevni mentorji.

O nagradi MSS:

Mladinski Svet Slovenije je v letu 2009 prvič razpisal nagrado za diplomska dela s področja mladih, z namenom spodbuditi mlade, da raziskujejo mladinsko področje ter tako sami podajajo relevantna mnenja, spoznanja in zaključke s področja mladine.

Za dodatne informacije nam pišite na pr@mss.si ali pokličite 030 641 430 (Borut) .

Vljudno vabljeni!