O-STA

Dan z mojim športnim junakom

Otroci uživali z Juretom Koširjem in Petro Majdič

Sonce, dobra volja, otroška razigranost, učenje novih športnih vragolij na snegu ... dan kot iz otroških sanj, brez dvoma! Jure Košir in Petra Majdič sta otrokom, ki so jim starši skozi nagradno igro zagotovili udeležbo na dogodku Dan z mojim športnim junakom, pričarala nepozabno izkušnjo.

Bronastega olimpijca iz Lillehammerja 1994 so otroci v Kranjski Gori spoznali kot vzgojitelja in mentorja, ki se je z njimi ne le aktivno udejstvoval na smučeh, ampak jim tudi položil na srce, zakaj je pomembno biti ves čas športno aktiven. "Šport vam lahko prinese najlepše življenjske spomine in izkušnje," je prepričan Košir, ki je z otroci med drugim obiskal tekmo FIS Svetovnega pokala v alpskem smučanju, ki ga je prav takrat gostila Kranjska Gora (tudi Jure je v svoji karieri zmagal na Vitrancu, in sicer leta 1999).

Druženje z našo bronasto tekačico na smučeh iz Vancouvra 2010 je bilo na Pokljuki. Tudi Petra je otrokom zaupala številne skrivnosti, povezane z ukvarjanjem s športom, in z njimi aktivno udejstvovala. Otroci so si s Petro od blizu ogledali njeno olimpijsko kolajno ter kristalni globus, spoznali osnovne zakonitosti teka na smučeh in priprave opreme, ter - za posladek - spremljali še trening biatloncev. "Še enkrat več se je pokazalo, da je šport zakon!" je zaključila Petra, otroci pa so ji v en glas pritrdili.

Kot so mali športni navdušenci povedali ob koncu obeh dni, so neizmerno uživali v celotnem programu in obljubili, da bodo svoje športno znanje negovali in še nadgradili. Spominska fotografija bo pri vseh dobila častno mesto v njihovi sobi, pa tudi sicer spomini na ta dan ne bodo kar tako zbledeli.

Akcijo je omogočil P&G, globalni partner Mednarodnega olimpijskega komiteja. V nedeljo, 16. marca, bo na sporedu še tretji dogodek v sklopu letošnje kampanje. Poleg Koširja in Majdičeve je ambasador akcije namreč tudi nekdanji smučarski skakalec Franci Petek, ki bo otroke navduševal za športno preživljanje prostega časa v Planici.

Več na www.mojsportnijunak.si.