O-STA

Izdelki, premišljeno oblikovani do zadnje podrobnosti: Kyocerini keramični noži so prejeli nagrado Red Dot

V hudi konkurenci, je žirijo za najprestižnejšo nemško oblikovalsko nagrado, najbolj prepričala serija keramičnih nožev japonskega proizvajalca Kyocera.

Ljubljana, 26. marec 2014 - Glavno vodilo pri podeljevanju nagrad Red Dot za izjemno oblikovanje je "v iskanju odličnosti". Letošnje iskanje je organizatorje izbora za prestižno nagrado pripeljalo do Kyocere. Serija keramičnih nožev japonskega podjetja je prejela priznanje Red Dot. Značka kakovosti, po kateri hrepenijo proizvajalci in oblikovalci izdelkov, je bila podeljena japonskemu podjetju za "dobro premišljen in inovativen izdelek".

Japonska serija nožev je zmagala v konkurenci preko 5.000 izdelkov iz 1.900 podjetij iz 53 držav. In to z upravičenim razlogom: njihovo konceptualno oblikovanje in izvedba črpata navdih iz tradicionalnega mojstrstva japonske obrti in odražata bogato kulturno dediščino dežele vzhajajočega sonca. Kyocerini nagrajeni keramični noži združujejo popolno funkcionalnost z rahločutnostjo oblikovanja, ki je premišljeno do zadnje podrobnosti. Rezultat povezave visokotehnoloških in proizvodnih standardov v družbi Kyocera, so brezčasni in estetsko oblikovani keramični noži.

Elegantna rezila so narejena iz ročno dodelane črne cirkonijeve keramike, medtem ko so držala ročno izdelana iz lesa Pakka in okrašena z intarzijami iz nerjavečega jekla. Nerjaveči in izjemno prilagodljivi noži so ekstremno ostri, peresno lahki in, po zaslugi izredne trdote uporabljenih materialov, zelo vzdržljivi.

Kyocera proizvaja keramične nože že več kot 30 let in jih je do sedaj prodala že preko 10 milijonov po vsem svetu.

"Nagrada Red Dot ni le priznanje izjemnemu oblikovanju naših keramičnih nožev, temveč tudi poudarja visoke tehnološke standarde našega proizvodnega procesa in natančnost izdelave naših izdelkov. Nagrado cenimo še toliko bolj, saj je bila letos izjemno huda konkurenca in splošni nivo prijavljenih izdelkov je bil zelo visok," je ob zmagi poudaril Rafael Schröer, Direktor podjetja Kyocera v Nemčiji.

Znak kakovosti, ki je priznan po vsem svetu, bodo podelili 7. julija 2014 na gala Red Dot prireditvi. Serija japonskih nožev pa si je prislužila tudi čast, da bodo izdelki razstavljeni v oblikovalskemu muzeju Red Dot v Essnu v Nemčiji.

Za več informacij o Kyoceri, obiščite spletno stran www.kyocera.eu.

###

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

O podjetju Kyocera

S sedežem v Kyotu na Japonskem, je korporacija Kyocera eno vodilnih svetovnih proizvajalcev komponent za tehnološko industrijo iz napredne keramike. Strateško pomembna področja Skupine Kyocera, ki je sestavljena iz 228 podružnic (1. aprila 2013), so informacijske in komunikacijske tehnologije, izdelki, ki povečujejo kakovost življenja ter okoljsko prijazni izdelki. Tehnološka skupina je tudi ena največjih svetovnih proizvajalk sistemov za izkoriščanje sončne energije z, do sedaj, nameščenimi več kot 4 gigavati po vsem svetu.

Korporacija zaseda 492. mesto na Forbesovi lestvici največjih svetovnih podjetij "Global 2000". Kyocera zaposljuje približno 71.000 ljudi po vsem svetu in je v fiskalnem letu 2012/2013 dosegla neto prodajo približno 10,58 milijard €. Izdelki, ki jih podjetje trži v Evropi zajemajo laserske tiskalnike, digitalne kopirne sisteme, mikroelektronske komponente, izdelke iz napredne keramike in celovite solarno-energetske sisteme.

Podjetje ima tudi aktiven interes v kulturnem življenju. Kyoto Prize, ugledno mednarodno priznanje, vsako leto podeljuje fundacija Inamori (zasnoval jo je ustanovitelj Kyocere dr. Kazuo Inamori) posameznikom in skupinam, ki so pomembno prispevali k znanstveni, kulturni in duhovni rasti človeštva (nagrada je vredna približno 354.000 € v vsaki kategoriji).

O podjetju Xenon forte

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.

Več informacij:

Xenon forte, d. o. o.

Ciril Kraševec, direktor

Leskoškova 11, 1000 Ljubljana

Tel.: (01) 5484 800

Faks: (01) 5484 819

E-pošta: ciril@xenon-forte.si

Spletna stran: www.xenon-forte.si