O-STA

Najuspešnejši športniki v Mestni občini Velenje

Velenje, 9. april 2014 - Sinoči je bila v Domu kulture Velenje prireditev Športnik leta 2013, na kateri smo podelili priznanja v lanskem letu najuspešnejšim športnicam in športnikom iz naše občine. Prireditev smo pripravili v sodelovanju s Športno zvezo Velenje in Festivalom Velenje.

Najboljši športnik invalid za leto 2013 je strelec Franček Gorazd Tiršek, ekipa leta 2013 je Rokometni klub Gorenje Velenje, športnica leta 2013 je plavalka Nastja Govejšek in športnik leta 2013 deskar Rok Marguč.

Franček Gorazd Tiršek je stalni član slovenske reprezentance v streljanju z zračno puško. Na evropskem prvenstvu v španskem mestu Alicante je osvojil 3. mesto. Prav tako je 3. mesto osvojil na tekmi svetovnega pokala v streljanju z zračno puško v Szczecinu na Poljskem.

Rokometaši Rokometnega kluba Gorenje Velenje so v sezoni 2012/13 osvojili naslov državnih prvakov. V tekmovanju Lige prvakov (Evropski rokometni pokal) so v skupini C osvojili tretje mesto in se uvrstili v nadaljevanje tekmovanja. V osmini finala pa so morali priznati premoč ekipi Flensburga iz Nemčije.

Nastja Govejšek je nastopila na absolutnem prvenstvu Slovenije na 50 in 100 metrov prosto ter 50 metrov delfin in dosegla 5 prvih mest. Kot reprezentantka Slovenije je nastopila na evropskem prvenstvu v Herningu na Danskem, kjer je v kratkih bazenih na 100 metrov prosto osvojila 15. mesto. V 25 in 50 metrskih bazenih je v disciplinah 50 in 100 metrov prosto ter 50 metrov delfin priplavala 10 novih absolutnih državnih rekordov, in sicer 6 rekordov v 50 metrskih bazenih in 4 rekorde v 25 metrskih bazenih.

Rok Marguč je v paralelnem slalomu postal svetovni prvak v deskanju na snegu v Stonehamu v Kanadi. Na svetovnem pokalu v Arosi v Italiji je v paralelnem veleslalomu osvojil 1. mesto. V skupni razvrstitvi svetovnega pokala v sezoni 2012/13 je v disciplini paralelnega veleslaloma osvojil 3. mesto.

Nominirance in goste sta pozdravila župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič in predsednik Športne zveze Velenje Bogdan Plaznik.

Na prireditvi so nastopili Andraž Hribar z Big bandom Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje, pevka ANU, duo Balalajka in plesna skupina Zvezdice. Video predstavitev nominirancev in nagrajencev je pripravil multimedijski umetnik Stane Špegel, prireditev pa je povezoval Dejan Tamše.

Športna zveza Velenje je na podlagi razpisa za izbor naj športnika v letu 2013, ki ga je objavila februarja, prejela predloge klubov in društev, ki delujejo v Mestni občini Velenje. Predloge je pregledala komisija za izbor naj športnikov in jih ovrednotila na podlagi razpisa ter pravilnika o priznanjih Športne zveze Velenje. V vsaki kategoriji je izbrala tri nominirance ter med nominiranimi najboljše.

Prijazen pozdrav,
Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje