O-STA

Zbirke na Velenjskem gradu tudi za gibalno in senzorno ovirane

Velenje, 10. april 2014 - V Mestni občini Velenje smo v okviru projekta CLEAR, ki je sofinanciran s strani programa teritorialnega sodelovanja na območju Jugovzhodne Evrope, prilagodili in nadgradili stalne razstave na Velenjskem gradu, da so dostopne tudi gibalno in senzorno oviranim. Ustvarili smo tipni katalog za slepe in slabovidne, izdelali filme o stalnih zbirkah ter jih opremili z zvočnimi zapisi in s podnapisi. Pripravili smo makete tlorisov Velenja in Velenjskega gradu, ki omogočajo, da pod prsti občutite rast in razvoj mesta, od arhitekturne zasnove iz zgodnjih petdesetih let 20. stoletja do danes, ter številne prezidave Velenjskega gradu.

V torek, 15. aprila 2014, bomo na Velenjskem gradu (vzhodni stolp) predstavili nove pridobitve ter nadgradnje stalnih zbirk Muzeja Velenje in Galerije Velenje.

Ob 10. uri bomo pripravili novinarsko konferenco, na kateri bodo sodelovali župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič, vodja Službe za razvojne projekte in gospodarstvo Mestne občine Velenje Karla Sitar, direktor Muzeja Velenje Damijan Kljajič, dr. Andreja Zapušek Černe iz podjetja ADKRAJINE, d. o. o., krajinsko arhitekturno projektiranje in Helena Knez iz Službe za razvojne projekte in gospodarstvo Mestne občine Velenje.

Ob 16. uri bo župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič uradno predal namenu nove pridobitve na Velenjskem gradu. Kratek glasbeni program bodo pripravili učenci Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje. Za obiskovalce, ki bodo to želeli, smo organizirali brezplačen voden ogled grajskih zbirk.

Prijazno vabljeni, da se udeležite novinarske konference in uradne otvoritve stalnih zbirk tudi za gibalno in senzorno ovirane Muzeja Velenje in Galerije Velenje!


Prijazen pozdrav,
Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje