O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - Intenzivno urejanje Velenjske plaže

Velenje, 15. april 2014 - Mestna občina Velenje je v lanskem letu začela z obnovo čolnarne in urejanjem plaže ob Velenjskem jezeru. Breg jezera ob čolnarni smo opremili z novimi sanitarijami in tuši, obalo uredili s prodom in v sodelovanju s Premogovnikom Velenje dodali nove lesene tribune za sončenje. Letos načrtujemo še sanacijo strehe. Plažo pod Kampom Jezero smo že podaljšali za 30 metrov, asfaltirali smo tudi cesto do čolnarne. V letošnjem letu načrtujemo še ureditev območja namenjenega kopalcem. 50 metrov od obale bomo postavili dva lesena splava, uredili bomo tudi manjšo skakalnico in postavili gol za igranje vaterpola.

Za večjo varnost kopalcev bomo kopalni del s trakovi ločili od območja namenjenega jadralcem. V kopalni sezoni bo vsak vikend na območju plaže prisoten reševalec iz vode, kupili pa smo tudi srčni defibrilator.

Tudi letos ostaja kopanje v jezeru brezplačno.

Velenjsko jezero uradno sicer ni kopalna voda, kopalci se v njem kopajo na lastno odgovornost.

Na Mestni občini Velenje bomo tudi letos naročili monitoring Velenjskega jezera, s pomočjo katerega bomo občanke in občane ter druge obiskovalce lahko seznanjali s kakovostjo jezerske vode z vidika primernosti za kopanje. V času kopalne sezone bomo redno spremljali kakovost vode Velenjskega jezera na območju pri čolnarni. Rezultati tedenskih meritev bodo dostopni na naslovni strani spletne strani Mestne občine Velenje www.velenje.si, izobešeni bodo tudi pri čolnarni in na recepciji Kampa Jezero.