O-STA

KYOCERA Z NOVIM PROGRAMOM ZA MOBILNO TISKANJE UTRJUJE TREND BYOD

Ljubljana, 13. maj 2014 - Kyocera Document Solutions, eno vodilnih podjetij na področju dokumentnih rešitev, je razširilo ponudbo rešitev za mobilno tiskanje s programom EveryonePrint, preprosto centralno rešitvijo, ki podpira vse bolj razširjen trend "prinesite svojo napravo - bring your own device (BYOD)". EveryonePrint se preprosto povezuje v obstoječa IT okolja in je idealen za študente, goste, delavce na poti, kot tudi za zaposlene.

Mobilno tiskanje je nepogrešljiv del dnevnih delovnih opravil za veliko ljudi. Tiskanje iz mobilnih naprav ni več omejeno na stranke, ki za storitev plačajo, ampak je postalo sestavni del vsakodnevne delovne rutine. V letu 2013 je bilo, po poročanju IDC, samo v zahodni Evropi prodanih 230 milijonov pametnih naprav, kar predstavlja 11 odstotno letno rast medtem ko se je število mobilnih delavcev v letih od 2010 do 2013 podvojilo in bo do leta 2015 doseglo 512 milijonov. Zato bo povpraševanje po mobilnih rešitvah za tiskanje, kot je EveryonePrint, v naslednjih letih dramatično zraslo.

EveryonePrint preprosto pretvarja vse običajne tipe dokumentov v vsebino, ki je pripravljena za tiskanje. Deluje kot strogo varovan zasebni oblak. Kodirana vsebina zagotavlja maksimalno zaupnost podatkov. Dostop s kartico ID ali geslom PIN pa omogoča, da bo lahko le lastnik dokument tudi natisnil, kar zagotavlja, da bodo dokumenti in osebni podatki ostali zaupni v celotnem procesu tiskanja.

Tiskanje je mogoče izvesti na pet načinov: z uporabo e-poštnega tiskanja, spletnega tiskanja, tiskanja s pomočjo gonilnika, mobilne aplikacije ali rešitve Google print. Tak način prinaša cel kup prednosti, saj lahko tiskamo na katerikoli tiskalnik ali večopravilno napravo, ne le v pisarni, ampak tudi na javnih mestih, kot so, na primer knjižnice, univerze ali bolnice. Nemoten dostop do tiskalnikov na javnih mestih omogoča vse bolj mobilni družbi, kot danes postaja naša, da bo še bolj učinkovita.

Hans Gerd Schmidt, Produktni vodja v podjetju Kyocera Document Solutions Europe je izjavil: "Tehnologija spreminja način kako opravljamo svoje delo, toda potreba po tiskanju ostaja. Vse večja uporaba mobilnih naprav, kot so pametni telefoni in tablice pa pomeni, da vse več svojega dela opravljamo na poti. Končni uporabniki potrebujejo možnosti tiskanja z mobilnih naprav, ki so enake kot z namiznih. Tiskanje ni v upadu - preprosto postaja mobilno."

EveryonePrint je preprost za namestitev in rešuje mnoge težave integracije mobilnega tiskanja v obstoječe sisteme. Univerza Southern Denmark je uporabljala sistem, ki je predvideval namestitev gonilnikov na vsako napravo, kar je zahtevalo določeno znanje uporabnikov in zmogljivosti naprav, poleg tega pa je zahtevalo visok nivo podpore s strani njihovih strokovnjakov za IT. S prehodom na EveryonePrint in preprostostjo uporabe, ki jo prinaša, so se vsem tem težavam izognili. Najpomebneje je bilo zagotoviti vsem študentom prilagodljivost in mobilnost. Zato je večjezična podpora programa EveryonePrint, ki omogoča uporabo mednarodnim študentom, pomenila veliko prednost pri izbiri rešitve.*

* Primer dobre prakse EveryonePrint - Univerza Southern Denmark

###

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

O podjetju Kyocera Document Solutions Europe B.V.

Kyocera Document Solutions sodi med vodilna svetovna podjetja s področja pisarniških dokumentnih rešitev. Ponudba izdelkov in storitev obsega tiskalnike ECOSYS, zanesljive večnamenske sisteme, visokokakovostni potrošni material in obsežno ponudbo programskih rešitev ter upravljanih dokumentnih storitev (Managed Document Services, MDS). Kyocera Document Solutions nudi inovativne izdelke, ki gradijo na temelju komponent z dolgo življenjsko dobo. Prednosti za stranke vključujejo nizke skupne stroške lastništva in visoko učinkovitost v vseh delovnih okoljih. Njena ponudba rešitev in enota Managed Document Services pomagata strankam znižati stroške in vpliv na okolje ter sočasno izboljšati učinkovitost in zanesljivost vsakodnevnih poslovnih procesov. Več informacij je na voljo na spletni strani www.kyoceradocumentsolutions.eu.

Kyocera Document Solutions je podružnica v popolni lasti korporacije Kyocera Corporation, ki je leta 2009 obeležila 50. obletnico obstoja. Kyocera, ki se na seznamu največjih javnih družb na svetu, Global 2000 revije Forbes, uvršča na 492. mesto, je vodilni proizvajalec visokotehnološke keramike, elektronski komponent, solarnih celic in elektronske pisarniške opreme. Kyocerina dolgoročna strategija je usmerjena v poslovanje, ki podpira telekomunikacije, obdelavo informacij, zaščito okolja in ohranitev kakovosti življenja.

O podjetju Xenon forte

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.


Več informacij:
Xenon forte, d. o. o.
Ciril Kraševec, direktor
Leskoškova 11, 1000 Ljubljana
Tel.: (01) 5484 800
Faks: (01) 5484 819
E-pošta: ciril@xenon-forte.si
Spletna stran: www.xenon-forte.si