O-STA

Filozofska fakulteta vabi na 5. sejem akademske knjige Liber.ac

Spoštovani,

vljudno vas vabimo na 5. sejem akademske knjige Liber.ac, ki bo v Foersterjevem vrtu za Filozofsko fakulteto (Aškerčeva 2, Ljubljana) potekal od 20. do 22. maja 2014.

Ljubljana slavi dva tisoč let Emone, sejem akademske knjige Liber.ac pa letos praznuje svoj peti rojstni dan. V neposredni bližini nekdanjih templjev, foruma in antične bazilike bo spet živahno. V Foersterjevem vrtu za Filozofsko fakulteto se bo mogoče srečati s pisatelji in pesniki, z ilustratorji in s prevajalci in s pomočjo besede, glasbe in slike popotovati iz domače Emone vse do obal mističnega Avalona in naprej v raziskovanju novih svetov. Otroci se bodo na delavnicah srečali z Jazonom in Argonavti, starejši bodo lahko prisluhnili poeziji v angleščini, odrasli kritični besede angažirane literature. Streljaj od današnje Rimske ceste se bo preizkušalo razgledanost na bolj ali manj resnih kvizih, potekale bodo okrogle mize o družbeno-kritičnih temah ter potopisna predavanja, na stojnicah pa bo obiskovalcem na voljo bogata ponudba strokovnih in akademskih knjig. Že stari Rimljani so verjeli, da je potrebno skrbeti za zdravega duha in zdravo telo - na letošnjem Liber.acu bodo obiskovalci lahko razgibali oboje. Če jih bodo zasrbele pete, se bodo lahko zgledovali po skupini, ki pleše irske plese, ali pa v zgodnjem popoldnevu na trati pod vodstvom vaditeljev pretegnili in dodobra sprostili svoje mišice. Ob srečanju s knjigami in različnimi ustvarjalci se bodo nedvomno iskrile tudi misli - pridružite se nam! (Toge niso obvezne.)

Prireditev letos poteka pod naslovom Iz Emone do Avalona in še dlje. Spremljevalni program sejma je na voljo na povezavi: http://www.ff.uni-lj.si/1/Knjige/Knjigarna/Liber.ac.aspx .

Vsi dogodki so brezplačni in namenjeni širši javnosti.

Otvoritev sejma bo potekala v torek, 20. maja 2014, ob 10. uri v Foersterjevem vrtu za Filozofsko fakulteto.

Za napoved dogodka v vašem mediju in udeležbo na njem vnaprej hvala.